به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اختتامیه سیزدهمین دوره جشنواره فارابی که امروز برگزار شد،با طرح چند سوال گفت: چرا علم؟ بایدها و پیامدهای علم چیست؟ و در عین کسرت علم چرا و چگونه است؟ تفاوت بین علم و فناوری چیست؟ اینها سوالاتی است که در عرصه مدیریت علمی و سیاست گذاری علم باید جواب مناسبی برای آن داشته باشیم.
وی افزود: تولید علم نوآوری و نوآفرینی را در پی خواهد داشت ترویج علم، فرهنگ سالم و دانایی جامعه را خواهد داشت؛ جامعهای که دانا باشد دانش پذیری در آن اصل است و مصرف علم در جامعه در پی آن رفاه اجتماعی را در پی خواهد داشت.
وزیر علوم گفت: دیپلماسی علم همیاری و همراهی را به همراه خود دارد، اما در علم مالکیت مطرح نیست دانشمندان دنیا دستاوردهای پژوهشی خود را در قالب مقالات در استخر علم منتشر میکنند به همین دلیل کسی را دانشمند میدانند که نتیجه تفکر و پژوهش او هر چه بیشتر منتشر میشود بشر نیز از این دستاوردهای آنها استفاده میکند.
زلفی گل اضافه کرد: در فناوری مالکیت مطرح است که میتواند از طریق آن ثروت، امنیت و آسایش و آرامش برقرار شود.
وزیر علوم با اشاره به اولویتهای این وزارتخانه گفت: ۵ اولویت را برای وزارت علوم لحاظ کردیم و از تمام ظرفیت پژوهشی و فناوری دانشگاهها برای تحقق این اولویتها استفاده خواهیم کرد که این اولویتها شامل مرجعیت دیپلماسی علم و فناوری و نوآوری، آموزش و پژوهش هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد، فناوری و نوآور و تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش است.
وی یادآور شد: هم امکانات محدود است و هم زمان به سرعت در حال گذر است که باید تلاش کنیم که این اولویتها محقق شود و علم به صورت یکپارچه بتواند تاثیرگذار باشد. شاید در این حوزه سیاستهای درستی نداشته باشیم، اما اگر به دنبال آرامش و آسایش هستیم باید به تمامی رشتههای علمی در کنار هم توجه کنیم.
زلفی گل ادامه داد: ۱۵ اتاق فکر در وزارت علوم تشکیل شده که از دانشگاهها نیز برای تحقق اولویتها استفاده خواهیم کرد.