کد خبر:۱۰۲۸۲۲۴
در نشست خبری مطرح شد

پیاده‌روی اربعین در بایکت خبری از سوی رسانه‌های مخالف / اربعین خود یک ابر رسانه است

دبیر علمی پنجمین همایش بین‌المللی گفت: با وجود بایکت خبری رسانه‌های مخالف که در بحث پیاده‌روی اربعین اتفاق می‌افتد؛ اما اربعین خود مانند یک ابر رسانه عمل می‌کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری پنجمین همایش بین‌المللی دانشگاه علامه طباطبایی به میزبانی دانشکده علوم اجتماعی این دانشگاه برگزار شد.

 

در این نشست علی انتظاری، دبیر علمی و محمد‌تقی کرمی دبیر اجرایی همایش در حضور اصحاب رسانه توضیحاتی درباره پنجمین همایش بین‌المللی دانشگاه علامه طباطبایی ارائه دادند.


علی انتظاری، دبیر علمی همایش گفت: تا الان ۴ همایش بین‌المللی اربعین توسط دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شده است. تمام تلاش ما این است که این همایش باشکوه‌تر و بهتر برگزار شود.

دبیر علمی این همایش با اشاره به نام همایش گفت: همان‌طور که از نام همایش پیداست، یک همایش بین‌المللی است و با حضور اساتید ایرانی و خارجی از کشور‌های مختلف برگزار شد. سایت همایش در سال جاری فعال بوده و پذیرای ارسال چکیده‌های مقالات مرتبط اربعین بوده است که از کشور‌های مختلف اروپایی، آسیایی، آفریقایی و آمریکای چکیده‌هایی را ارسال کرده‌اند.

انتظاری به هدف برگزاری همایش اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین هدف ما از برگزاری این همایش، آشنا کردن جامعه علمی با پدیده‌ی جدیدی است که در عالم اتفاق افتاده و نسبت به آن غفلت وجود دارد.

وی با توجه به فراگیری ابعاد مهم اربعین حسینی افزود: این پدیده بی‌نظیر همه ابعاد زندگی ما را از جمله ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ما را تحت تاثیر قرار داده است و نقش مهمی در تحولات تاریخی زندگی بشر خواهد داشت.

دبیر علمی همایش بین‌المللی اربعین دانشگاه علامه طباطبائی درباره رویکرد اصلی پنجمین دوره این همایش گفت: رویکرد اصلی همایش در سال جاری، جهانی شدن مقاومت و تحولات فراملی است و قرار است درباره نقش پیاده‌روی اربعین در ارتباطات بین فرهنگی ایفا می‌کند و زمینه‌هایی را فراهم می‌کند تا مسلمانانی که به علت شرایط متفاوت اقلیمی، فرهنگی و سیاسی دولت‌ها فاصله گرفته‌اند؛ پیاده روی اربعین فرصتی را فراهم می‌کند که اقوام مختلف دور هم جمع شوند و بر پایه عشق و مهر ورزی به تعاملات مناسبات می‌پردازند.

 

انتظاری با اشاره به سختی‌های مسیر کربلا گقت: علاوه بر مسلمانان، غیر مسلمانان و غیر شیعیان نیز در این پیاده روی حضور پررنگ دارند؛ در حالی که انتطار می‌رود برای سفر جایی را انتخاب کنند که سختی جسمی نداشته باشد؛ و این حضور پرشور باعث می‌شود که اصحاب علوم انسانی به تحلیل و پژوهش درباره این پدیده بپردازند.

انتظاری در ادامه به محور‌های مورد بررسی در این همایش پرداخت و گفت: در این همایش محور‌هایی همچون، فراملی شدن و تحولات جهان اسلام، بررسی تاثیر اربعین در سبک زندگی، اربعین در فرهنگ و رسانه، گروه‌ها و سرمایه‌های اجتماعی، نیاز‌های معنوی، روانی و تربیتی و آسیب شناسی اربعین از جمله محور‌های مورد بحث در این همایش خواهد بود.

انتظاری با اشاره به حضور شگفت‌انگیز مردم در پیاده روی اربعین گفت: ارتباطی که اربعین با فرهنگ، هنر و رسانه دارد نکات بسیاری وجود دارد که قابل بحث و بررسی است.


وی ادامه داد: علی رغم بایکت خبری رسانه‌های مختلف که در بحث پیاده روی اربعین در دوره‌های اولیه صورت گرفته است و هنوز هم بساری از اخبار مربوط به اربعین در حاشیه است؛ و حتی خبر‌های ضد واقعیت منتشر می شود در حالی که پیاده روی اربعین به مثابه یک ابر رسانه عمل می‌کند.

دبیر علمی پنجمین همایش بین‌المللی اربعین در آخر درباره فعالیت‌های جانبی پیاده روی اربعین گفت: یکی از برنامه‌ها برگزاری نشست در کربلای معلی با حضور اساتید مختلف از کشور‌های مختلف است. نشست‌های پرااکنده‌ایی که زمینه را برای برگزاری همایش ششم فراهم کند. نمایشگاه عکاسی، معرفی آثار برگزیدگان، پایانامه‌ها و فعالیت‌های پژوهشی در حوزه اربعین از دیگر فعالیت‌های جانبی پنجمین همایش بین‌المللی دانشگاه علامه طباطبائی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار