به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالحسبن کلانتری، معاون فرهنگی وزارت علوم در نشست خبری فراخوان آثار چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی که امروز در موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد، گفت: با توجه به اصلاحاتی که در جشنواره اتفاق افتاده، امیدواریم شاهد جشنواره بهتری باشیم. این جشنواره محصول تلاش دانشمندان و محققان علوم انسانی در کشور است و به این طریق پایشی در علوم انسانی صورت گیرد و نقاط قوت و ضعف در این حوزه مشخص شود.
وی افزود: در این دوره جشنواره وزارت علوم چند رویکرد را مورد توجه قرار داده که نشان از اهمیت علوم انسانی است. یکی از این موارد بازنگری آیین نامه ارتقا است که بازنگری اولیه صورت گرفته و امیدواریم پس از بازنگری کلیت آیین نامه اقتضائات لازم را در علوم انسانی داشته باشد.
وی ادامه داد: اتفاق دیگر آیین نامه سرآمدان کشور است که سعی شده که به علوم انسانی توجه ویژه ای شود. در این آیین نامه سعی شده به اقتضائات علوم انسانی توجه شود و از یک سو نگری ها فراتر رفتیم.
کلانتری ادامه داد: در جشنواره قبل سعی شد که جایزه ای که به برگزیدگان جشنواره داده شد معادل جشنواره خوارزمی باشد که باعث شود برنامه های پژوهشی را در این حوزه حمایت کنیم که پژوهشگران این حوزه بتوانند پژوهش جمعی داشته باشند.
وی در ادامه گفت: باید به جایی برسیم که علوم انسانی بتواند مشکلات جامعه را حل کند و معطوف به مسائل کشور باشد و سبدی برای حل مشکلات مردم باشد. علوم انسانی است که باید فرهنگ گفتگو، مطالبه گری را در جامعه ارتقا دهد.
کلانتری خاطرنشان کرد: علوم انسانی است که می تواند فاصله بین دولت و مردم را کاهش دهد. می تواند به سهم خودش قدمی را برای پژوهش های کاربردی و حل مشکلات مردم بردارد.