به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام، در این رویداد که با معرفی و ارائه گزارشی از ظرفیتها و دستاوردهای علمی و فناوری سه مجموعه بینالمللی دانشگاهی همراه بود، دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران ضمن قدردانی از فعالیتهای صورت گرفته، با اشاره به اهمیت انعقاد این تفاهمنامه توسط سازمانهای بینالمللی علمی و دانشگاهی مستقر در جمهوری اسلامی ایران، دستیابی به مرجعیت دیپلماسی علمی و بهرهگیری از فرصت همکاریهای علمی و فناوری بینالمللی را اقدامی راهبردی دانست و بر پشتیبانی همهجانبه دولت جمهوری اسلامی ایران از فعالیتهای بینالمللی علمی، دانشگاهی و فناوری در جهان اسلام تاکید کرد.
براساس این تفاهمنامه برگزاری دورههای آموزشی، کارگاهها، پروژهها، کنفرانسهای علمی و نمایشگاههای بینالمللی مشترک، تبادل اطلاعات و ظرفیتها و ارائه بانک اطلاعاتی، توانمندسازی و تجاریسازی علمی و فناوری، جذب و تبادل اساتید و دانشجویان، بنیان همکاریهای بینالمللی مشترک خواهد بود.
انعقاد این سند همکاری در حضور دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران، دکتر علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، دکتر کریم نجفی برزگر دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام، دکتر کامران پاشایی فخری رئیس اجرایی اتحادیه بینالمللی دانشگاههای منطقه قفقاز، دکتر یوسف آرام از دانشگاه بینالمللی کشورهای دیهشت، دکتر صابر زعیمیان مدیرعامل هلدینگ علمی و فناوری ادب، دکتر علی کریمی مرید معاون شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام صورت گرفت.
گفتنی است شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام یکی از شبکههای وابسته به "کامستک" کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران میزبانی از آن را بر عهده دارد. این شبکه پایگاهی مهم و غنی برای تقویت و توسعه آموزش عالی همگانی در بستر مجازی فناوری اطلاعات بهشمار میآید که باهدف تحقق عدالت در عرصه دانش و اندیشه و تعمیق و تثبیت آموختهها و توانمندسازی آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و مهارتی دانشجویان، اساتید، دانشگاهها و نخبگان جهان اسلام فعالیت میکند.
اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز نیز متشکل از ۱۷۰ دانشگاه در ۱۶ کشور منطقه قفقاز است که باهدف ارتقاء کیفیت سیستم آموزشی، معادلسازی مدارک دانشگاهی، برگزاری سمینارها و سمپوزیومهای علمی، ایجاد زمینه تبادل استاد و دانشجو و اجرای پروژههای تحقیقاتی بینالمللی و... در زمینه فعالیت علمی، فناوری و دانشگاهی با یکدیگر همکاری میکنند.
دانشگاه بینالمللی دیهشت یک دانشگاه وابسته به سازمان همکاری اقتصادی گروه هشت متشکل از کشورهای بنگلادش، مصر، اندونزی، ایران، مالزی، نیجریه، پاکستان و ترکیه است که با هدف توسعه همکاری علمی و دانشگاهی و انتقال نوآوری و فناوری فعالیت میکند.
در راستای همکاری، همکنشی و مشارکت فعال علمی، فرهنگی و فناوری بینالمللی در جهان اسلام، تفاهمنامه همکاری سهجانبه شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام با اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز و دانشگاه بینالمللی دی هشت در محل کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی منعقد گردید.