کد خبر:۱۰۴۲۰۴۱

دانشمندان برای ارتباط با فرازمینی‌ها آماده می‌شوند

گروهی از دانشمندان در تلاش برای ایجاد شیوه‌نامه‌های جدیدی هستند که در صورت تماس فرازمینی‌ها به ما کمک می‌کنند با آن‌ها ارتباط بگیریم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دیجیاتو، اگر فرازمینی‌ها همین امروز برای ما پیامی ارسال کنند، بشر چطور باید به آن جواب دهد؟ پاسخ این سوال در حال حاضر مشخص نیست و به همین خاطر پژوهشگران پروژه‌ای را شروع کرده‌اند تا پروتکل یا شیوه‌نامه‌ای برای ارتباط با بیگانگان فضایی بسازند.

تیمی از متخصصان سیاست‌گذاری و دانشمندان با هم وارد همکاری شده‌اند تا برای اولین بار در ۳۵ سال اخیر مجموعه‌ای از قواعد را برای سراسر جهان تعیین کنند تا در صورت برقراری ارتباط از سوی فرازمینی‌ها، بدانیم که چگونه باید پاسخ آن‌ها را بدهیم.

«جان الیوت»، دانشمند کامپیوتر از دانشگاه «سنت اندروز» اسکاتلند که هماهنگ‌کننده نهادی میان‌رشته‌ای برای تنظیم این شیوه‌نامه است، می‌گوید تیم آن‌ها به فراتر از اثر کشف فرازمینی‌ها بر بشریت نگاه می‌کند و به دنبال پاسخ این سوال خواهد بود که چطور باید جواب تماس احتمالی آدم فضایی‌ها را بدهیم.

در حال حاضر تنها شیوه‌نامه‌ای که در این زمینه وجود دارد، در سال ۱۹۸۹ از سوی جامعه اعضای موسسه «جستجو برای حیات هوشمند فرازمینی» (SETI) تنظیم شده است. این شیوه‌نامه به‌طور عمده بر اهمیت اشتراک‌گذاری خبر این ارتباط با مردم و جامعه علمی تمرکز دارد.

تنظیم شیوه‌نامه ارتباط با فرازمینی‌ها آغاز می‌شود


ولی حالا نهاد جدیدی که تحت عنوان «هاب شناسایی SETI» به وجود آمده، به جای تمرکز بر ارسال پیام به بیگانگان، به اسکن سیگنال‌ها برای کشف پیام‌های احتمالی از سوی فرازمینی‌ها و تدوین چارچوبی برای کشف مفاهیم از این سیگنال‌ها می‌پردازد. آن‌ها همچنین سازوکار‌هایی برای ارزیابی برخورد، گزارش‌هایی برای تشریح سیاست‌های خاص و پروتکل‌ها و معاهداتی برای پاسخ دادن به پیام‌رسان‌های احتمالی بیگانگان ایجاد خواهند کرد.

الیوت می‌گوید: «آیا زمانی می‌رسد که پیامی از فرازمینی‌ها دریافت کنیم؟ نمی‌دانیم؛ و نمی‌دانیم که این اتفاقی چه زمانی خواهد افتاد. اما می‌دانیم که نمی‌توانیم به لحاظ علمی، اجتماعی و سیاسی برای رویدادی که ممکن است همین فردا رخ دهد، آماده نباشیم.»

برخلاف تصور تئوری‌پردازان توطئه مبنی بر این که بیگانگان به زمین آمده‌اند، چند روز پیش در گزارشی گفته شد که وزارت دفاع آمریکا باور دارد که اکثر اشیاء پرنده ناشناس یا یوفو‌ها در واقع پهپاد‌های جاسوسی چین و بالن‌های هواشناسی هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار