به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام بهجت پور، دبیر هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست فصل همدلی که امروز برگزار شد، گفت: کرسی های نظریه پردازی موضوعی است که مورد تاکید امام خمینی و ایجاد شورای انقلاب فرهنگی بود و توصیه داشتند که جریان های متفکر ستادی با حضور جریان های موثر شورای انقلاب فرهنگی را تشکیل دهند و فرهنگ کشور را سر و سامان بدهند.
وی افزود: در سال ۸۱ طی نامه ای به رهبر انقلاب ارسال شد که پس از یک روز پاسخ ایشان ابلاغ شد و مقدمه ای برای تشکیل هیات کرسی های نقد و نظریه پردازی شد.
بهجت پور اضافه کرد: رهبر انقلاب به صراحت اعلام کردند که اگر می خواهیم به تمدن اسلامی دست پیدا کنیم فضا برای گفتگو و نقد فراهم شود؛ در غیر این صورت تحقق تمدن اسلامی با چالش مواجه خواهد شد.
دبیر هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: پس از تصویب نظام نامه کرسی های نظریه پردازی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیرخانه شورای حمایت در فرهنگستان علوم ایجاد شد و پس از آن به صورت جدی تر حمایت از کرسی های نظریه پردازی دنبال شود که دبی خانه آن به پژوهشگاه فرهنگ و هنر منتقل شد.
بهجت پور با اشاره به فعالیت های این دبیرخانه گفت: فعالیت مجدد این دبیرخانه از سال ۹۲ آغاز شد و تاکنون این دبیرخانه با ۷ رشته علمی کار خود را انجام می دهد.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ دبیرخانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی منتقل شد و در حال حاضر دبیرخانه و هیات حمایت کرسی ها را داریم که شوراهای علمی هفت گانه ای دارد که به فعالیت در دبیرخانه مشغول هستند.
دبیر هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ۸ ماموریت برای هیات کرسی نظریه پردازی تعریف شده که بر مبنای این ماموریت های هدفمند به فعالیت می پردازد.
بهجت پور اضافه کرد: از وظایف هیات حمایت ایجاد فرصت نقد علمی است. کشوری که در آن گفتگو نباشد به سمت هرج و مرج و از بین رفتن امنیت مردم خواهد رفت. اگر نتوانیم فضای گفتگوی آزاد ایجاد کنیم باعث ایجاد چالش های بزرگ برای زندگی در کشور خواهد شد، رسالت هیات حمایت از کرسی ها این است که این فضا را در چارچوب قوانین و به صورت هدفمند ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم فضای گفتگو را ایجاد کنیم و تاب آوری مسئولین را بالا ببریم باعث از بین رفتن سوء استفاده دشمن خواهد شد و همچنین فضایی برای اغتشاش فراهم نخواهد شد.
دبیر هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه ها به عنوان مرکز اندیشه است و باید مراقب باشیم سطح گفتگوها را تنزل ندهیم که گفتگو ها به صورت گفتگوهای کوچه بازاری تنزل پیدا کند؛ هیات های نظریه پردازی باید مراقب این خطرات در فضای دانشگاهی باشد.
بهجت پور یاد آور شد: وظیفه هیات کرسی ها این است که راه نظریه پردازی و رسیدن به نظریه درست را فراهم کند.
وی در ادامه اظهار داشت: هیات کرسی های نظریه پردازی باید نیازهای تمدنی کشور را به خوبی شناسایی کرده و جریان علمی را در دانشگاه ها راهبری کند.
دبیر هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ساختاری برای هیات کرسی های نظریه پردازی در نظر گرفته شده که ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی است که ۷ پژو باشگاه کمیته های اجرایی این کرسی را تشکیل دادند و ساختار کشوری نیز ایجاد کردیم و ۱۵۰ دستگاه را به عنوان کمیته های دستگاهی در نظر گرفتیم.
وی در ادامه گفت: سال ۸۵ رهبر انقلاب تاکید کردند که خانه ملی گفتگوی آزاد راه اندازی شود و همه افراد بتوانند نظرات خود را در این محل به اشتراک بگذارند.
بهجت پور تصریح کرد: بازخوانی در خصوص اساس نامه خانه ملی گفتگوی آزاد انجام شده و تغییراتی در این اساسنامه صورت گرفته و قرار است که در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود.