به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراکزی که اگر نظارت نشوند به جای فرصت میتوانند تهدیدی جدی برای سلامتی مردم باشند. چون در عطاریها بیشتر به صورت تجربی محصولات را عرضه میکنند و معمولا دانش کافی در این زمینه ندارند. به همین دلیل به استانداردها، کیفیت فرآوردهها یا دوز استفاده از آن چندان نظارتی ندارند. به همین دلیل ممکن است با تجویزهای اشتباه و نادرست خود سلامتی بیماران را به خطر بیاندازند.
اما در این میان متخصصان طب سنتی هم هستند که به دلیل دریافت آموزشهای لازم؛ همه موارد را در تجویز دارو یا گیاهی خاص به بیمار در نظر میگیرند. به همین دلیل بروز خطا یا اشتباه در درمان بیماران به شدت کاهش مییابد. این فرد متخصص، گیاهان دارویی را به خوبی میشناسد و موارد مصرف آن را به خوبی میداند.
سازمان غذا و دارو مجوز فعالیت داروخانههای گیاهان دارویی را صادر کرده، ولی فعلا عملیاتی نشده است. یک علت، مخالفت داروخانهها بوده، چون استدلال میکردند خودشان در حال حاضر گیاهان دارویی را میفروشند و تفکیک کردن دشوار است.
ولی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به دنبال فرهنگسازی این موضوع است که اگر بیماری نیاز به استفاده از گیاهان دارویی دارد به عطاری مراجعه نکند، بلکه به داروخانه گیاهان دارویی رجوع کند. این به معنای این نیست که عطاریها بد هستند، بلکه به این معنا است که نظارت باشد.
اگر قانونی باشد که عطاریها تحت نظارت قرار بگیرند، آموزشهای لازم را ببینند و بازرسیهای ادواری از فعالیت آنها صورت گیرد، میتوان به عملکرد عطاریها هم مطمئن بود. این مسائل به عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو است.