محمد سعدی نژاد، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه تیم مدیریتی دانشگاه شهید علوم پزشکی شهید بهشتی از سه تا چهار سال قبل امور این دانشگاه را در اختیار دارند، گفت: در جریان اعتصاب دانشجویان انترنی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از جمله دانشگاههایی است که خیلی دیر به این موضوع واکنش نشان داد و معترضین پاسخی از سوی مسئولان دانشگاه دریافت نمیکردند تا اینکه در خرداد یا تیرماه سالجاری در جلسهای که از سوی معاونت آموزشی دانشگاه برگزار شد، قولهایی به معترضین داده شد، اما هنوز هم معلوم نیست سرانجام این قولها به کجا رسیده است.
وی با بیان اینکه اخیرا ما نیز پیگیر وعدههای معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص مطالبات کاروزها شدیم، اما با یک برخورد طلبکارانه روبرو شدیم، افزود: دستمزد دانشجویان مقطع انترنی افزایش یافته و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم باید این افزایش را اعمال کند. مضاف بر این شرح وظایف دانشجویان انترنی مشخص نیست و این شرح وظایف باید مشخص شود؛ وگرنه انترنها را به کارهایی وادار میکنند که وظیفه آنها نیست و این دلیل اصلی اعتراض انترنها بوده است.
سعدی نژاد بیان کرد: یکی از مطالبات ما از معاونتهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همواره این بوده که در جلسات حضور فعال داشته باشند؛ اما معاونت آموزشی این حضور فعال را در جلسات ندارد و متاسفانه وقتی هم به این روند معترض شدیم با برخورد نامناسب معاون آموزشی دانشگاه مواجه شدیم.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر انترنهای پزشکی، کارورزهای دیگر رشتهها نیز باید دورههای کارآموزی خود را در کارخانهها و آزمایشگاهها طی کنند؛ اما در برگزاری دورههای کارآموزی این رشتهها نیز با مشکلاتی مواجه هستیم، تصریح کرد: کمبود هیئت علمی در رشتههایی مختلف به ویژه در رشتههای دندانپزشکی و پروتز از دیگر مشکلات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و هنوز پیگیریها در این زمینه به نتیجه نرسیده است.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با توجه به حضور انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه ما دل پرخون تری از این حوزه داریم؛ چرا که معاونت فرهنگی دانشگاه نقش حمایتی خود را از گروههای فرهنگی دانشگاه فراموش کرده و خودشان عهده دار فعالیتهای اجرایی شده اند. در واقع معاونت فرهنگی دانشگاه عملا فراموش کرده که فعالیتهای فرهنگی بهانهای برای رشد تشکلهای دانشجویی و فعالان فرهنگی است.
سعدی نژاد بیان کرد: انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هر ساله مراسمی را ویژه زوجهای دانشجو که در دوران دانشجویی ازدواج کرده اند برگزار میکند. با وجود اینکه ما امسال این مراسم را در اردیبهشت ماه برگزار کردیم؛ اما معاونت فرهنگی دانشگاه مجدد با یک فاصلهای مراسم عهد آسمانی را با هزینه هنگفت و بدون هیچ توجیهی با حضور آقای سالار عقیلی برگزار کرد. مضاف بر این معاونت فرهنگی دانشگاه نسبت به برگزاری یک اردوی جهادی با صرف هزینههای هنگفت که مصوبه شورای جهادی را نداشته اقدام کرده و این در حالی است که همواره در جلسات شورای فرهنگی تاکید میشود اردوهای جهادی در مناطق تحت پوشش دانشگاه برگزار شوند.
وی با بیان اینکه مدیر دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی به جای ادامه تعمیرات خوابگاه امام علی (ع) و خوابگاه الزهرا (س) مجبور شد به اردوی جهادی لرستان برود و این در حالی است که به جای کارمندان برگزاری این اردو میتوانست به دانشجویان محول شود، اظهار کرد: با پیگیریهای صورت گرفته از معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یک میلیارد تومان در جریان برگزاری اردو جهادی لرستان هزینه شده و این در حالی است که مسئولان دانشگاه همواره از کمبود بودجههای فرهنگی مینالند و این موضوعی بود که موجب اعتراض گروههای دانشجویی شد و ما این اعتراض را هم به گوش مسئولان وزارتخانه رساندیم.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با وجود برگزاری مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاههای مختلف کشور؛ اما مجوزی که برای برگزاری این مراسم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صادر شد، نوعی توهین به تشکلهای دانشجویی بود؛ چون برگزاری این مراسم صرفا به دانشکده پرستاری و در یک فضا با ظرفیت ۲۰۰ نفر و بدون حضور مسئولان دانشگاهی محدود شده بود و حتی به تشکلهای نیز گفته شد به جای سخنرانی بیانیه خود را در مراسم قرائت کنند. با این اوصاف ما در انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ به عنوان مجری برگزاری این مراسم ترجیح دادیم مراسم گرامیداشت روز دانشجو را لغو کنیم.
وی افزود: در جریان اتفاقات اخیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اصلا شرایط ملتهبی نداشته؛ با این وجود اینکه معاونت فرهنگی دانشگاه بخواهد نسبت به مراسم گرامیداشت روز دانشجو دید محافظه کارانه داشته باشد جای سوال دارد و متاسفانه به خاطر همین دید محافظه کارانه مراسمی در دانشگاه ما برگزار نشد.
سعدی نژاد تصریح کرد: مجتمع سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بهمن ماه ممکن است فقط ۳۰ یا ۴۰ نفر دانشجو داشته باشد. این مجتمع با زد و بندهای سیاسی ایجاد شده و میتواند هزینههای زیادی بر دانشگاه تحمیل کند. به نظر میرسد با انحلال مجتمع ورامین از بروز مشکل برای دانشجویان و دانشگاه جلوگیری میشود.
وی به چالش کمبود خوابگاههای دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد، و افزود: با توجه به حضوری شدن دانشگاهها و افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای علوم پزشکی ضرورت داشت تا دانشگاه به فکر جبران کمبود خوابگاههای دانشجویی باشد؛ اما متاسفانه علی رغم اطلاع مسئولان از کمبود خوابگاه، دانشگاه در این زمینه برنامهای نداشته است. در این دانشگاه برای جبران کمبود خوابگاه، ظرفیت خوابگاههای سه نفره به چهار نفر افزایش یافته است و به دانشجویان شهرهای اطراف نیز خوابگاه اختصاص نمییابد و اینگونه میخواهند به طور موقت مشکل خوابگاه را حل کنند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: وجود مشکلات در و تلاش برای رفع آنها در هر دانشگاهی طبیعی است؛ اما وقتی ما میبینیم تلاش و اهتمام کافی وجود ندارد و نه تنها مشکلات حل نمیشوند؛ بلکه مشکلی به سایر مشکلات اضافه میشود به نظر میرسد تغییر اساسی تیم مدیریتی میتواند راه حل خوبی برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باشد و این مطالبهای است که ما سال گذشته نیز آن را در روز دانشجو به وزیر بهداشت اعلام کردیم و علی رغم پیگیریهایی هم که انجام داده ایم متاسفانه این اتفاق هنوز نیفتاده است.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه به نظر میرسد که هر چه جلوتر برویم رکود در فضای فرهنگی، آموزرشی و رفاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزایش مییابد، تصریح کرد: رسالت تشکلهای دانشجویی این است که با شناسایی مشکلات به حل آنها بپردازند. با این اوصاف ما در پی مچ گیری نیستیم، چون اگر این هدف را داشتیم ابتدا نمیرفتیم با مسئولان دانشگاه گفتگو کنیم و بعد بیاییم مشکلات را در بوق و کرنا کنیم. ما وقتی میبینیم نمیتوانیم نتیجه نمیگیریم و میبینیم که تیم مدیریتی دانشگاه نمیتواند خروجی داشته باشد، ترجیح دادیم مسائل را در رسانه مطرح کنیم.