به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه پیام نور اعلام کرده است که برای دستیابی به اهداف آموزش عالی، گسترش مرزهای دانش، توسعه تحصیلات تکمیلی و ارتقای سطح علمی – فرهنگی داوطلبان خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران، برابر مجوزهای شماره ۹۵۷۰/۲۲ مورخ ۱۳۸۵/۰۶/۲۷، ۸۲۱۹/۲۴ مورخ ۱۳۸۷/۰۵/۰۸، ۱۴۰۰/۱/۲۹ مورخ ۲/۱۳۳۶۴ و۱۴۰۰/۰۱/۲۹ مورخ ۲/۱۳۳۶۴ و۹۱/۲/۱۲ مورخ ۲/۲۲/۲۷۴۱۶،۹۰/۹/۱ مورخ ۲۲/۱۶۹۰۰۸ وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مجوز شماره ۴۶۱۲۵ /د مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۰۷ مصوبه شورای برنامه ریزی و راهبردی دانشگاه، از بین ایرانیان و غیر ایرانیان مسلط به زبان فارسی از طریق سوابق تحصیلی و بررسی سوابق علمی، پژوهشی، فرهنگی و مصاحبه علمی در قالب رشتههای مصوب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در مرکز امور بین الملل و شعبه بین الملل دانشگاه پیام نور- امارات، برای نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ دانشجو میپذیرد.
الف) شرایط عمومی پذیرش:
۱. اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
۲. عدم احراز ملتزم نبودن نسبت به احکام عملی اسلام (انجام دادن واجبات و پرهیز کردن از محرمات). اقلیتهای دینی (ادیان رسمی) مندرج در قانون اساسی از این شرط مستثنی هستند، به شرط آنکه متجاهر به نقض احکام اسلامی نباشند.
۳. عدم احراز عناد نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران.
۴. عدم احراز فساد اخلاقی
۵. عدم اشتهار به ارتکاب اعمال خلاف شئون شغلی و تحصیلی در طول تحصیل یا زمان اشتغال
۶. دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه، معافیت دائم یا ارائه معافیت تحصیلی برای داوطلبان ذکور
۷. دارا بودن گذرنامه معتبر و ارائه مدارک مستدل و معتبر مبنی بر اقامت در خارج از ایران یا امکان حضور فیزیکی در کلاسها و آزمونها در کشور محل تحصیل
۸. نداشتن منع قانونی برای حضور و تردد به کشور محل تحصیل، در صورت پذیرش قطعی کلیه امور تحصیلی دانشجو در کشور محل تحصیل انجام خواهد شد.
۹. در صورت قبولی اولیه، شروع و ادامه به تحصیل داوطلب منوط به تائید صلاحیت عمومی وی از سوی هیات مرکزی گزینش دانشجو است
ب) شرایط اختصاصی:
۱. داشتن کارشناسی ارشد یا دکتری عمومی (حرفه ای) در زمان ثبت نام، مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران با حداقل میانگین نمره ۱۶ از ۲۰ (یا معادل آن در نظامهای دیگر). لازم به ذکر است که ارزشیابی و انطباق و معادل سازی مدارک تحصیلی دانش آموختگان خارج از کشور، با مراجع ذیصلاح در وزارتین خواهد بود.
۲. دانشگاه در پذیرش سوابق تحصیلی و علمی و پژوهشی متقاضی و کلیه امور مربوط به بررسی تقاضای تحصیل داوطلب اختیار کامل دارد و صرفا ثبت نام در این دوره هیچ حقی را برای داوطلب ایجاد نمیکند. دانشگاه از بین داوطلبان و براساس ظرفیتهای تعیین شده، پذیرفته شدگان واجد شرایط را انتخاب و اعلام نتیجه خواهد کرد.
۳. ادامه تحصیل در مقطع دکتری تخصصی به صورت تمام وقت است.
۴. دانشجویان نیمسال آخر دوره کارشناسی ارشد یا دکتری حرفهای در صورت فراغت از تحصیل تا تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ میتوانند ثبت نام نمایند.
۵. رشته انتخابی داوطلبان در دوره دکتری باید متناسب با رشته تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری عمومی مندرج در جدولهای بند «د» باشد. این امر براساس رشتههای متناسب مقطع قبلی مندرج در دفترچه دکتری تخصصی سال ۱۴۰۱ سازمان سنجش آموزش کشور تعیین میشود.
۶. دارندگان مدارک تحصیلی معادل میبایست حائز شرایط " آیین نامه شرکت دارندگان مدارک معادل و غیررسمی در آزمونهای ورودی مقاطع بالاتر "مصوبه جلسه ۸۴۵ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که طی بخشنامه شماره ۷۷۶۳۳/۲ مورخ ۲۸/۵/۹۲ توسط معاونت آموزشی وزارت متبوع به تمامی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ابلاغ گردیده، باشند.
ضمنا آن دسته از دارندگان مدارک معادل که قبل از تاریخ ابلاغ مصوبه جلسه شماره ۴۳۲ مورخ ۳/۹/۱۳۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی (مبنی بر ممنوعیت برگزاری دورههای معادل) در دورههای معادل پذیرفته شده اند، در شمول این مصوبه قرار میگیرند. همچنین براساس مصوبه جلسه ۷۷۱ مورخ ۲۶/۸/۱۳۹۴ و نامه شماره ۵۷۱۴/۹۹/دش مورخ ۳۰/۴/۹۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی، همه دارندگان مدرک معادل که طی سالهای ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱ به دورههای مذکور راه یافته اند، حسب مورد از تسهیلات مصوبه شماره ۷۷۶۳۳/۲ مورخ ۲۸/۵/۱۳۹۲ برای ادامه تحصیل در مقاطع رسمی بالاتر برخوردار میشوند.
۷. ادامه تحصیل افرادی که دارای مدارک استخدامی، داخلی و یا با عنوان «معادل» میباشند، ضمن رعایت بخشنامه ۷۷۶۳۳/۲ مورخ ۲۸/۵/۹۲، منوط به تایید دفتر آموزش عالی غیر دولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میباشد و صرفا تاییدیه تحصیلی و یا قبولی در آزمون جامع دارندگان مدرک معادل، مجوز ثبت نام در دانشگاه نمیباشد.
۸. براساس مصوبه جلسه ۵۴۸ مورخ ۲۸/۷/۱۳۸۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد مدارک تحصیلی صادر شده توسط مدیریت یکی از حوزههای علمیه قم و خراسان، فضلا و طلاب حوزههای علمیه که براساس مدرک صادرشده توسط مدیریت یکی از حوزههای علمیه قم و خراسان دوره سطح ۳ را گذارنده اند و یا تا تاریخ ۳۰/۱۱/۱۴۰۱ فارغ التحصیل میشوند، منحصرا میتوانند در یکی از مجموعههای امتحانی مرتبط در گروه علوم انسانی ثبت نام و در صورت پذیرفته شدن، مشروط به گذراندن دروس پیش نیاز به تشخیص گروه آموزشی، ادامه تحصیل دهند. بدیهی است این دسته از متقاضیان باید تصویر مدرک فراغت از تحصیل خود را که توسط مدیریت حوزههای علمیه صادر گردیده است در اختیار داشته باشند.
۹. تحصیل همزمان در دو یا چند دوره دکتری تخصصی، ممنوع است.
۱۰. برگزاری دوره تابع مقررات آموزشی، پژوهشی و دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری است.
۱۱. شیوه تحصیل در دوره بصورت آموزشی و پژوهشی است. در این دوره محتوای برنامه آن مشتمل بر واحدهای درسی، کارهای پژوهشی و رساله است.
۱۲. محل تحصیل، دانشگاه پیام نور در کشور انتخابی در هنگام ثبت نام است.
۱۳. تحصیل در دوره دکتری، به صورت تمام وقت است و حضور در کلاسها و آزمون ها، اجباری است.
۱۴. برنامه کلاسی، مطابق تقویم آموزشی مصوب دانشگاه پیام نور است.
۱۵. انتقال یا مهمان شدن پذیرفته شدگان به سایر مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور در داخل کشور یا سایر دانشگاهها در دوره دکتری تخصصی ممنوع است. ممنوعیت انتقال به دانشگاههای داخل کشور مشمول کارمندان و کارکنان ادارات و موسسات دولتی جمهوری اسلامی ایران که به صورت مامور در خارج از ایران مشغول خدمت میباشند نیز خواهد بود.
۱۶. محتوای آموزشی رشتهها و تعداد واحدهای هر رشته مطابق با سرفصل مصوب وزارت علوم تحقیقات و فناوری و تعداد واحدهای همان رشته در دانشگاه پیام نور است.
۱۷. مدرک فارغ التحصیلی دانش آموختگان این شیوه، مدرک رسمی دانشگاه پیام نور است. ۱۸. چنانچه در هر مرحله از تحصیل، به تشخیص دانشگاه داوطلب واجد شرایط و ضوابط به پذیرش شناخته نشود، قبولی داوطلب کان لم یکن میشود.
۱۹. برگزاری کلاسها و ادامه تحصیل در هر یک از رشتههای مورد پذیرش، منوط به حد نصاب رسیدن تعداد دانشجویان در آن رشته برابر مصوبات دانشگاه است.
۲۰. هر یک از داوطلبان، صرفاً مجاز به انتخاب و ثبت نام در یک رشته میباشند. دفترچه راهنمای ثبت نام دوره دکتری تخصصی مرکز امور بین الملل و شعبه بین الملل دانشگاه پیام نور – امارات نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱،
۲۱. کلیه هزینههای مشتمل بر ثبت نام، مصاحبه و شهریه تحصیلی (ثابت و متغیر)، آزمون زبان انگلیسی، آزمون جامع و ... دانشجویان (بدون احتساب هزینه خوابگاه، غذا، بیمه و.)، هر ساله بر اساس تصمیمات هیات امنای دانشگاه مشخص و اعلام و طبق تقویم آموزشی هنگام ثبت نام توسط دانشجویان پرداخت میگردد.
۲۲. در صورت ضرورت، برای تقویت پایه علمی و کسب آمادگی برای شرکت در کلاسهای اصلی، دانشجو ملزم به گذراندن دروس پایه و پیش نیاز با هزینه شخصی است. ضرورت یاد شده به تشخیص گروه آموزشی مربوطه است. دروس پیش نیاز و جبرانی از دروس مقطع کارشناسی ارشد خواهد بود. شهریه هر درس بر اساس مصوبه هیات امنای دانشگاه محاسبه میشود.
۲۳. کلیه هزینههای اقامتی بر عهده دانشجویان است و دانشگاه تعهدی برای تامین خوابگاه و تسهیلات وام دانشجویی و سایر موارد ندارد.
۲۴. داوطلب باید در زمان مراجعه به دانشگاه برای ثبت نام اولیه، مدارک لازم و مستندات مربوط به معدل خود را همراه با تعهدنامه کتبی تایید شده توسط مجری دانشگاه را ارائه نماید.
تذکر مهم: در صورت تشخیص هر گونه اظهار نظر خلاف واقع یا موارد اعلامی در هر مرحله از پذیرش یا تحصیل، از ادامه تحصیل داوطلب/دانشجو جلوگیری میشود. مرجع رسیدگی به هر گونه مغایرت دانشگاه پیام نور است و فرد حق هیچگونه اعتراضی ندارد.