کد خبر:۱۰۷۵۴۳۶

ساخت دستگاه پایش حرکات پوسته زمین توسط نخبگان دانشگاه خواجه نصیر طوسی

سامانه پایش حرکات پوسته زمین، یک فناوری کاربردی است که توسط محققان ژئوماتیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی طراحی و ساخته شده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «سامانه پایش حرکات پوسته زمین»، محصولی دانش‌بنیان است که با کمک فناوری ژئوماتیک و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری طراحی و تولید شده است.

این محصول کاربردی و دانشی که حاصل تلاش فناوران دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی است، یکی از به‌روزترین سامانه‌هایی است که از آن‌ها برای پایش حرکات پوسته زمین و اتمسفر استفاده می‌شود و «امکان استفاده از این سیستم‌ها در هر شرایط آب و هوایی» و «کنترل یا پایش حرکات پوسته زمین در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت» را فراهم کرده است.

سامانه پایش حرکات پوسته زمین در سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح کشور، سازمان مدیریت بحران، سازمان نقشه‌برداری کشور، سازمان انرژی اتمی و سازمان هواشناسی کاربردی است. سنسور‌های مورد استفاده در این سیستم‌ها گیرنده‌های دقیق تعیین موقعیت و ناوبری است که به گیرنده‌های ژئوماتیک شناخته می‌شود و دقت بالای اندازه‌گیری در این سیستم‌ها یکی از مهم‌ترین مزایای آن‌ها است.

سامانه‌های پایش مبتنی بر داده‌های سیستم‌های تعیین موقعیت و ناوبری ماهواره‌ای از ۴ بخش «حسگرها»، «بستر مخابراتی انتقال داده»، «مرکز پایش» و «بخش هشدار» تشکیل می‌شوند. این سامانه را می‌توان به سامانه‌ای برای پایش میزان آب قابل بارش در لایه تروپسفر از جو و سامانه‌ای برای پایش چگونگی توزیع الکترون‌های آزاد در لایه یوسفر از آن توسعه داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار