به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی؛ پیوند بین صنعت و دانشگاه همواره یک مسئله جدی برای جامعه علمی و اقتصادی کشور بوده تا هم موجب اشتغالآفرینی شده و هم با افزایش تولید، ضامن کاهش تورم باشد. حالا «آبادیران» فرصتی برای آشنایی هرچه بیشتر با دستاوردهای دانشبنیان فراهم کرده است تا الگوهای موفق در تبدیل علم به ثروت را معرفی کند.
اولین دوره نمایشگاه فناوریها و محصولات محرومیتزدا با مشارکت بنیاد مستضعان، کمیته امام خمینی (ره) و ستاد اجرایی فرمان امام از روز سه شنبه ۲۳ خردادماه با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام، رئیس کمیته امداد، مدیرعامل بنیاد علوی و با مشارکت ۳۰۰ شرکت دانشبنیان در محل مصلی امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد.
دوربین خبرگزاری دانشجو پای صحبت تعدادی از کارآفرینان دانشبنیان حاضر در این نمایشگاه نشست. صاحبان ایده و نوآوری امیدوارند که جامعه بیشتر با دستارودهای این شرکتها آشنا شده و زمینه لازم جهت تجاری سازی حداکثری محصولات فراهم شود و این ماشین محرومیتزدا با تمام توان آغاز به حرکت کند.
در این رویداد حدود ۳۰۰ شرکت دانش بنیان، فناور و خلاق در ۵ حوزه توانمندیهای خود را در معرض دید عموم قرار دادند. نخستین حوزه مربوط به حوزه زیرساختها شامل مسکن و بهداشت؛ حوزه دوم مربوط به دامپروری، شیلات و کشاورزی میشود، حوزه سوم نیز ماشین آلات کوچک مقیاس که ظرفیت اشتغال پایدار برای کارگاههای کوچک دارند را شامل میشود، حوزه چهارم حوزه آموزشی و عدالت آموزشی و حوزه پنجم حوزه نرم و صنایع خلاق است.
عارف نوروزی، سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام، در آیین افتتاح نمایشگاه آباد ایران گفت: یکی از محورهای اساسی و نقاط هدف فعالیت ستاد اجرایی فرمان امام محرومیتزدایی و فعالیت در نقاط محروم است. نقاط محرومی که در کشور وجود دارد لزوماً به این مفهوم نیست که ظرفیت و استعداد ندارد بلکه نقاط محروم به دلیل بیتوجهی به ظرفیت جغرافیایی و نیروی انسانی بومی شایسته شکل گرفته، ما به عنوان یکی از نهادهای پیشگام در بحث محرومیت زدایی در سالهای اخیر همواره تمرکز فعالیتهای خود را به مناطق محروم و دورافتاده بردهایم.
نوروزی خاطرنشان کرد: ستاد اجرایی فرمان امام امسال ۶۵ هزار میلیارد تومان در مناطق محروم سرمایهگذاری میکند، از این رقم ۷ هزار میلیاردتومان به حمایت ما از شرکتهای دانشبنیان اختصاص دارد.
وی افزود: فعالیتهای ستاد اجرایی با تشکیلاتی، چون بنیاد برکت، بنیاد احسان، بنیاد ۱۵ خرداد و موسسه دانشبنیان برکت بر رفع محرومیت متمرکز شده است. همچنین درخصوص محلات نیز با راهبری جناب آقای آقامحمدی کار رفع محرومیت در محلات محروم سراسر کشور را پیگیری میکنیم.
روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز در ادامه آیین افتتاح نمایشگاه «آبادیران» گفت: نهادهای مختلف فعال در امر محرومیتزدایی در این برنامه ملی شرکت کردند و امروز برنامه ملی «آبادیران» را شروع میکنیم که هم راستایی همه نهادهای دولتی و غیر دولتی با جزء اصلی فناوری و علم ترکیب شوند..
وی افزود: مناطق محروم از نظر ظرفیتهای سرزمینی و انسانی محروم نیستند و سرشار از منابع و استعداد هستند. این مناطق ثروتهای سرزمینی بکر دارند و علت محرومیت این مناطق، محرومیت در توجه است.
این نمایشگاه تا ۲۵ خردادماه ۱۴۰۲ پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.