گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو_ اسحاق عاطفی_ یکی از حوزههای مهم و راهبردی فعالیتهای شبکه پرس تی وی، بررسی دقیق پروندههای مهم بین المللی است. پروندههایی که جهان غرب و متحدان منطقهای و بین المللی آن به انحای مختلف سعی در حاکم کردن روایتها و گفتمانهای خود در قالب آنها دارند و هیچ گونه تفسیر متفاوتی را بر نمیتابند. البته که در اغلب همین روندها نیز شاهد آن هستیم که طبقات و گروه هایی، هدفِ ظلم و بایکوت خبری قرار میگیرند.
در این چارچوب، شاید یکی از مهمترین پروندههایی که شبکه پرس تی وی در قاب آن کنشگری موثر رسانهای را از خود نشان داده، پرونده فلسطین باشد. شبکه پرس تی وی به قدری در رابطه با مساله فلسطین و واکاوی ابعاد مختلف این پرونده و افشاگری از رویههای غیرقانونی و مجرمانه رژیم اشغالگر قدس فعالیت داشته که حتی میتوان ادعا کرد در این رابطه به نوعی برندسازی در پوشش خبری تحولات فلسطین نیز دست زده است. برندسازی که از ۳ جنبه مهم، قابل تحلیل و ارزیابی است.
اولا، پرس تی وی توانسته در حوزه فلسطین، تولید محتوای باکیفیت و خوبی داشته باشد. تولید محتوایی که در قالب برنامهای نظیر "فلسطین؛ محرمانه زدایی"، جنجالهای زیادی را در جهان غرب ایجاد کرده و جریانهای سیاسی و رسانهای غربی را واداشته تا به شیوههای مختلف علیه افراد فعال در این برنامه دست به اقدام بزنند.
شاید یکی از عینیترین نمودها در این رابطه، پرونده سازی علیه "کریس ویلیامسون" مجری برنامه فلسطین محرمانه زداییِ شبکه پرس تی وی در پارلمان انگلیس و لغو مجوز دسترسیهای وی به پارلمان بریتانیا به دلیل ارتباط با یک شبکه ایرانی و یا تحت فشار قرار دادن مهمانان سرشناس این برنامه نظیر دیوید میلر استاد سابق دانشگاه بریستول برتیانیا که به دلیل حمایت از آرمان فلسطین و فشارهای لابی یهودی در بریتانیا از دانشگاه مذکور اخراج شده و از فعالان حامی حقوق و ملت فلسطین است، اشاره کرد. به بیان ساده تر، موثر بودن و مفیدبودن برنامه فلسطین محرمانه زدایی سبب شده تا تقابلِ مستقیم با عوامل این برنامه در دستورکار جریانهای سیاسی پشت پرده در غرب قرار گیرد.
جالبتر اینکه حتی اخیرا شماری از نشریات بریتانیایی خواستار مسدود شدن اکانتهای برنامه فلسطین محرمانه زایی و به طور کلی شبکه پرس تی وی در شبکههای اجتماعی توئیتر و فیس بوک نیز شده اند.
دوم اینکه شبکه پرس تی وی در قالب برنامههای خود با محوریت موضوع فلسطین، تا حد زیادی دست به تولید محتوای "دقیق و کارشناسانه" زده است. موضوعی که تا حد زیادی نارضایتی و عصبانیت جریانهای سیاسی و رسانهای غربی را به دنبال داشته و البته که در قالب همین برنامهها نیز به افشاگری از پیوندهای گسترده و پشت پرده شبکهها و کانالهای نفوذِ لابی صهیونیسم در کشورهایی نظیر بریتانیا نیز پرداخته میشود.
در واقع شبکه پرس تی وی به جای جو سازی و انجام اقدامات تبلیغاتی نظیر آنچه در قالب رویکردهای جریانهای سیاسی و رسانهای غربی در مساله فلسطین شاهد آن هستیم، رویکردی علمی و کارشناسانه را لحاظ کرده که این رویکرد به دلیل ماهیت خود، از مقبولیت بیشتری نزد افکار عمومی بین المللی برخوردار است و همین مساله برای صهیونیسم بین الملل و امپریالیسم غربی به شدت نگران کننده است؛ و در نهایت سوم اینکه تلاشهای رسانهای چند ساله شبکه پرس تی وس در مساله فلسطین سبب شده تا این شبکه خود به یک اهرم فشار موثر علیه رژیم اشغالگر قدس و رویههای مجرمانه آن در عرصه بین المللی تبدیل شود. در واقع بسیاری از منتقدان رژیم اشغالگر قدس از تریبون پرس تی وی استفاده میکنند و دیدگاههای خود در رابطه با اقدامات مجرمانه اسرائیل را از این طریق بیان میکنند.
افراد و جریانهایی که سال هاست هدفِ شدیدترین بایکوتهای خبری و رسانهای قرار گرفته اند و اکنون استفاده از فرصتی که پرس تی وی برای آنها فراهم کرده را مغتنم میشمارند. معادلهای که در کلیت خود حامل فشارهای گستردهای علیه رژیم اشغالگر قدس است و درست به همین دلیل است که اساسا اسرائیل از فعالیتها و برندسازیهای رسانهای پرس تی وی در مساله فلسطین، هم بسیار متضرر شده و هم بسیار وحشت دارد.