به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رشید معموری، مدیرعامل شرکت سامانه پایش نور با اشاره به تولید سامانههای هوشمند در حوزه حفاری عنوان کرد: فعالیتمان را از سال ۱۳۷۹ به صورت پروژهای و مشاورهای با شرکت ملی حفاری ایران شروع و نخستین سامانه جمع آوری اطلاعات دستگاههای حفاری از راه دور را طراحی و پیاده سازی کردیم. در آن سالها پیشنهاد ساخت یونیتهای نمودارگیری از گل حفاری را به اداره پژوهش حفاری دادیم و موافقت کردند که یک دستگاه به عنوان نمونه با همکاری دانشگاه تهران بسازیم. بعد از ساخت موفقیت آمیز این نمونه، سفارش ساخت ۱۰ یونیت داده شد.
وی با بیان اینکه طراحی و تولید سامانههای جمع آوری اطلاعات حفاری اکنون توسط این شرکت دانشبنیان دنبال میشود تا نیاز داخلی به واردات را تامین کند، افزود: علیرغم مشکلات داخلی خوشبختانه توانستیم ۱۰ دستگاه را مطابق با استاندارهای بین المللی بسازیم و به شرکت ملی حفاری ایران تحویل دهیم. در این مدت نسبت به بومی سازی برخی از ابزارهای درون چاهی PLT نیز اقدام کردیم.
معموری درباره یونیتهای نمودارگیری از گل حفاری و سامانههای دریافت اطلاعات تولید چاههای نفت توضیح داد: این سامانهها، اطلاعات مورد نیاز در حفاری را به متخصصان میدهد و آنها میتوانند به درستی تصمیم گرفته و عملیات حفاری و تعمیر چاههای نفت و گاز را به خوبی انجام دهند.
این فعال فناور با اشاره به صرفه جویی بالای حاصل از تولید یونیتهای نمودارگیری و تجهیزات درونچاهی PLT گفت: محصولات این شرکت نمونه داخلی ندارد و بومی سازی این محصولات، کاهش قیمت، خدمات سریعتر و ایجاد اشتغال را به همراه دارد. این در حالی است که قیمت هر دستگاه یونیت نمودارگیری بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزار دلار و هر ست PLT حدود یک میلیون دلار است و تحریم و هزینههای بالای خرید آن از خارج از کشور از مشکلات کارفرمایان به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت سامانه پایش نور، درباره میزان اشتغال ایجاد شده توسط این شرکت دانشبنیان گفت: در ساخت یونیتهای نمودارگیری این شرکت حداقل ۳۰ دانش آموخته مقاطع تحصیلات تکمیلی به کارگیری میشوند؛ به علت تنوع قطعات و تیراژ کم آن مجبور به برونسپاری برخی از قسمتهای آن میشویم که برآورد میشود بیش از ۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم درگیر ساخت باشند.