به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه طی پیامی به مناسبت فرارسیدن سال نو ضمن تبریک این سال به جبهه مردمی و فعالان حوزه علم، تعلیم و تربیت و فرهنگ و همچنین حوزه خانواده و زنان، تاکید کرد: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تحقق این شعار تدبیر برنامهریزی هدفمند خواهد داشت.
در بخشی از پیام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی آمده است: نام مبارک امسال که مقام معظم رهبری مدّظلّهالعالی معیّن کردند؛ «جهش تولید با مشارکت مردمی» است، که این موضوع نباید امسال فقط به عنوان یک شعار بماند و به شعاربسندگی مبتلا شویم. بلکه باید این شعار با شعور حِکمی تحقق عملی و اجرایی پیدا کند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی اگر در کنار سندنگاری، رصد و سیاستگذاری بعد راهبری و نظارت و ارزیابی را داشته باشد؛ میتواند در حوزه علم و فرهنگ نیز این شعار را تحقق بخشد و نباید گمان شود که این شعار اقتصادی محض است، مثلا در حوزه علم و فرهنگ نباید به تولید علم بهمعنای فقط به چاپ مقالات در مجلات داخلی و بینالمللی بسنده کنیم و انتشار مقالات باید به تولید فناوری تبدیل شود و فناوری به تجاریسازی و تجاریسازی به بازاریابی بینالمللی تبدیل شود که این فرایند و زنجیره از علم تا بازار و از تولید کالا و توزیع آن در جهان یک فرایندی است که میتواند جهش تولید را فراهم آورد.
طبیعتا شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنار آییننامهها و اساسنامهها و همچنین سندنگاری باید راهبری تبدیل دانش به تولید را برنامهریزی و هدایتگری کند. علم را به ثمربخشی و تولید برساند که اینگونه جهش تولید اتفاق میافتد.
البته در کنار علم، مقوله فرهنگ قرار دارد که اگر فرهنگ کار، فرهنگ تولید، فرهنگ علم و عالمپروری و فرهنگ خانوادهمحوری در جامعه، رشد و پیشرفت داشته باشد قطعا جهش تولید محقق خواهد شد.
رکن دیگر شعار سال مشارکت مردمی است که مشارکت مردمی در علم و در فرهنگ بسیار کلیدی است که خداوند را شاکر هستیم که در یک سال گذشته دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی توانست بسیاری از فعالیتهای خود را در تدوین اسناد، راهبریها، نظارتها و رصد با مشارکت فعالین مردمی در حوزههای علم، تعلیم و تربیت، فرهنگ و خانواده انجام دهد و مشارکت مردمی در تمام حوزه بسیار راهگشاست.
این شعاری که رهبر معظم انقلاب مدّظلّهالعالی تعیین کردند که الگوی حکمرانی تولید است، با این نامگداری معلوم شد که الگوی حکمرانی تولید مدلش هرمی، بوروکراسی یا دستور از بالا به پایین نیست، مدل بنگاهی، بازاری، تقویت یک گروه خاص و ذینفع نیست، بلکه مدل این الگو یک مدل مردمی، شبکهای و مشارکتی است که دولت باید در مردم ایجاد کند. البته بخشهای خصوصی را گسترده فعال کند و گستره اقتصاد دولتی باید کاهش پیدا کند و مشارکت مردم به حداکثر برسد که باید دقت شود این مشارکت نباید رانتخوارانه شکل بگیرد و این برنامهریزی، نقشه راه و تدبیر میخواهد که نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در تحقق این شعار بسیار مهم و کلیدی است.
از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تقاضا دارم درباره این شعار بیاندیشند، از اعضای دبیرخانه شورا، ستادهای چهارگانه علم و فناوری، فرهنگی - اجتماعی، تعلیم و تربیت و خانواده و زنان تقاضا دارم که با دقت در مورد موضوع اندیشه کنند و در جلسات شوراهای تخصصی ستادها، شوراهای اقماری و شورای عالی انقلاب فرهنگی با حمایت روسای قوا بهویژه ریاست جمهوری بتوانیم برنامهریزی هدفمندی را برای تحقق این شورا در حوزه علم و فرهنگ که وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی است تدبیر و برنامهریزی کنیم و مشابه سایر فعالیتهای سال گذشته از نخبگان مردمی و مجموعه فعالان مردمی کمک میگیریم.
انشاءالله با توکل به خدای سبحان و توسل به اهل بیت (س) خاصّه دعای مولانا صاحبالزمان (عج) بتوانیم وظیفه درست خود را انجام دهیم و شرمنده شهدا نشویم و خدمتی را به مردم در راه خدا مجاهدانه داشته باشیم.