به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از دانشجویان امروز(شنبه ۱۸ فروردین ماه) در نشست رمضانی دیدار با رئیس جمهور با حضور برخی وزرای دولت نکاتی را مطرح کردند.
رئیسجمهور در این نشست با بیان اینکه دانشگاه، اتاق اندیشهورزیِ دولت است، بیان کرد: ارتباط دانشگاه و دولت بسیار مبارک و برای دولت مغتنم است.
وی گفت: نگاهها و نقدهای منصفانه دانشجویی ارزشمند است. دانشگاهها اتاقهای اندیشهورزیِ دولت هستند. رئیسی بیان کرد: بالاترین میزان حضور اعضای دولت در دانشگاه، در دولت سیزدهم رقم خوردهاست.
در دولت سیزدهم اعلام اسامی و وضعیت بدهکاران درِگوشی نیست
رئیس جمهور گفت: همه مردم میزان شفافیت دولت سیزدهم را مشاهده میکنند. آقای وزیر اقتصاد اسامی و وضعیت ٢هزار شرکت را اعلام میکند و دیگر اعلام اسامی ابربدهکاران بانکی درِگوشی نیست.
وی افزود: بالاترین میزان حضور دولتمردان در دانشگاهها در تاریخ پس از پیروزی انقلاب اسلامی مربوط به دولت سیزدهم است که نشان از اهمیت جایگاه دانشگاه و دانشجو در این دولت دارد.
رئیسی ضمن استقبال از اعلام آمادگی گروههای مختلف دانشجویی برای کمک به دولت، افزود: استفاده از ظرفیت دانشگاهها و محافل دانشجویی بهعنوان سرمایههای ارزشمند کشور در دستور کار دولت است و همانطور که اقدامات دولت در همه بخشها مستند به اسناد علمی و پژوهشی است، دولت نهاد دانشگاه را اتاق فکر و پشتوانه علمی و پژوهشی خود میداند.
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر تلاش و اهتمام ویژه دولت به حفظ و ارتقای روزافزون جایگاه مردمی خود، تصریح کرد: آنچنانکه رهبری معظم انقلاب اسلامی بر مردمی بودن این دولت تاکید داشتهاند و این فضیلت برای دولت در باور مردم نیز شکل گرفته است. دولت به دنبال تقویت نقش و مشارکت مردم در امور اجرایی کشور در سازمانها و وزارتخانههای دولتی است.
«تاکید بر نگاه ویژه دولت به تولید علم»، «تشریح اقدامات کمسابقه دولت در افزایش تولید انرژی»، «مدیریت مصرف و جبران ناترازیها در این زمینه»، «برنامهریزی برای متناسبسازی حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان»، «تلاش برای استمرار روند کاهشی تورم و افزایش تولید»، «کاهش شدید واردات بیرویه و غیرضروری در دولت مردمی»، «افزایش چشمگیر جذب نخبگان در دولت از نگاه آمارها» و «شفافسازی وضعیت شرکتهای دولت و ابربدهکاران بانکی» از دیگر نکاتی بود که رئیس جمهور ناظر بر صحبتهای برخی نمایندگان تشکلها و جنبشهای دانشجویی به آنها اشاره کرد.
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه دولت مردمی هیچگاه رشد و پیشرفت کشور را به بهانه تحریمها، تهدیدها و فشارها متوقف نکرده است، تصریح کرد: امروز با توجه به تلاش دشمن برای ناامیدسازی مردم به ویژه نسل جوان ملاک و معیار وطن دوستی و انقلابی بودن، امیدآفرینی در مقابل یأسآفرینی است و ما یقین داریم با اتکا به مردم و جوانان باانگیزه، بااراده و حاضر در صحنه خواهیم توانست بر بسیاری از مشکلات غلبه کنیم.
رئیسی بیان کرد: استفاده از ظرفیت دانشگاهها و محافل دانشجویی بهعنوان سرمایههای ارزشمند کشور در دستور کار دولت است و همانطور که اقدامات دولت در همه بخشها مستند به اسناد علمی و پژوهشی است، دولت نهاد دانشگاه را اتاق فکر و پشتوانه علمی و پژوهشی خود میداند.
در ادامه وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در پاسخ به سوالات برخی دانشجویان درباره مسائل اقتصادی کشور به اقدامات دولت در زمینه مردمیسازی اقتصاد، شکستن رکورد شانزده ساله جذب سرمایهگذاری خارجی بهرغم تحریمها، شکستن رکورد ۳۰ ساله و رسیدن به پایینترین نرخ بیکاری، شفافسازی وضعیت ابربدهکاران بانکی و خارج کردن صورتهای مالی شرکتهای دولتی از تاریکخانه در راستای شعار مبارزه با فساد دولت، حذف امضاهای طلایی با راهاندازی سامانه ملی مجوزهای کسب و کار و همچنین شکستن رکورد صادرات غیرنفتی در کشور اشاره کرد.
وزیر راه و شهرسازی نیز طی سخنانی در این جلسه به اقدامات این وزارتخانه در حل مشکل مسکن و جبران عقبماندگیها در این حوزه اشاره کرد و گفت: در پروژه مسکن مهر که یکی از کلانپروژههای خوب کشور در حوزه مسکن بوده است ۸ هزار هکتار زمین به این پروژه اختصاص یافته بود این در حالی است که امروز در قالب نهضت ملی مسکن ۵۵ هزار هکتار در حوزه شهری و ۴۰ هزار هکتار در حوزه روستایی، زمین، وارد فرایند ساخت مسکن شده که در طول تاریخ پس از انقلاب اقدامی کمسابقه است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین به دو میلیون و ۴۹۵ هزار مسکن در حال ساخت، رشد تولید مسکن از منفی ۱۵ و منفی ۱۳ در سالهای ۹۸ و ۹۹ به مثبت ۴.۸ در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲، ۴۸۸ هزار مسکن روستایی در حال ساخت، واگذاری یک میلیون قطعه زمین روستایی به متقاضیان، راهاندازی سامانه خودنویس برای حذف واسطه در قرارداد موجر و مستاجر، ساماندهی مشاورین املاک و همچنین عرضه ۱۸۲ هزار خانه خالی به بازار مسکن با جمعآوری اطلاعات به عنوان بخش دیگری از اقدامات دولت در حوزه مسکن اشاره کرد.
در ابتدای این جلسه نمایندگان تشکلها و جنبشهای دانشجویی مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد، انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاهها، اتحادیه انجمن دانشجویان مستقل، جنبش عدالتخواه دانشجویی، هیئات مذهبی دانشجویی، بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان، کانونهای فرهنگی دانشگاهها، گروههای جهادی دانشجویی، نشریات دانشجویی و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به بیان نظرات و دیدگاههای خود در زمینه مردمیسازی اقتصاد و مشارکت مردم در جهش تولید، مشکلات حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی، ضرورت تخصصگرایی در نظام اجرایی کشور، بهرهگیری از دیپلماسی علمی با استفاده از ظرفیت اتحادیههای علمی- دانشجویی، ضرورت بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور، لزوم اجرای کامل سامانه جامع تجارت با هدف مقابله با قاچاق کالا، اصلاح فرایند جذب اعضای هیئات علمی، استفاده از ظرفیت هیئات مذهبی و دانشجویی در مردمیسازی اقتصاد، و همچنین اصلاح رویکردهای فرهنگی در دانشگاهها و مدارس پرداختند.