به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ شجاعی در مراسم رونمایی از سامانه مهارت افزایی (اسکیلینو Skillinno) تاکید کرد: رویکردی که در کشور ما نسبت به صنایع وجود دارد یک رویکرد بیمارستانی است. در این نگاه، بیشتر به بنگاههای مشکلدار و احیای آنها توجه میشود همانند اینکه پس از ابتلای یک فرد به بیماری به سراغش رفته و در بیمارستان شروع به مداوای وی کنند. با این نگاه، بیمارستانها و تختهای بیمارستانی افزایش مییابد همچنان که در دوره شیوع کرونا ویروس این اتفاق افتاد، اما هر اندازه تخت و بیمارستانهای خود را افزایش دادیم باز هم آمار فوتیها زیاد شد.
وی ادامه داد: از زمانی مسئله ما حل شد که به سمت واکسیانسیون حرکت کردیم. نکته مهم این بود که واکسن باید به افراد سالم زده شود.
عضو هیات مدیره انجمن مهندسی صنایع ایران با تاکید بر اینکه باید نگاه بیمارستانی به صنعت به نگاه واکسیناسیونی تغییر یابد، تصریح کرد: ما علیرغم اینکه بیش از ۷۰ هزار بنگاه صنعتی و معدنی بزرگ و متوسط و کوچک در کشور داریم همواره سراغ احیای بنگاهها میرویم در حالی که باید تلاش کنیم بنگاههایی که وضع خوبی دارند دچار مشکل نشوند تا به بیمارستان مراجعه نکنند که در نهایت مجبور به احیای آنها شویم. بر این اساس باید نگاه بیمارستانی به صنعت را به نگاه واکسیناسیونی تغییر دهیم و توانمندسازیهایی در صنعت اتفاق بیفتد که ۵ سال دیگر فناوریهای جدید و تکانهها آنها را به زمین نزند.
شجاعی همچنین به نقش موثر دانشگاههای صنعتی در توانمندسازی صنایع اشاره کرد و گفت: این دانشگاهها میتوانند کمک کنند تا تغییر رویکردی که بیان کردم در بنگاههای اقتصادی و صنعتی کشور شکل بگیرد. در واقع ما میتوانیم فرایند آموزش را در منحی عمر سازمانها ببریم، اینکه سازمانی که میخواهد متولد شود نیازمند چه آموزشها و توانمندیهایی است، پس از اینکه کمی رشد کرد باید چه اتفاقاتی در آن بیفتد و در نهایت زمانی که این بنگاه به هلدینگ تبدیل شد باید چه کارهایی انجام دهد. متاسفانه ما این آموزشها را نداریم بنابراین باید روی منحی عمر سازمانها برنامه آموزشی قوی تدوین کنیم.
وی ادامه داد: ابزارهای جدید و سکوها میتوانند ترویج دهنده اینگونه موضوعها باشند یعنی بجای اینکه ما با ۲۰ نفر در ارتباط باشیم جریانی راه اندازی کنیم که چندین هزار نفر با یک موضوع، تکنیک و یا مهارت نرم آشنا شوند. این ابزارها در عصر جدید میتوانند برای ترویج یک موضوع بسیج عمومی ایجاد کنند.
معاون اسبق وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تعامل با حوزههای آموزشی، صنعتی و معدنی کشور در سالی که به عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است میتواند دو بسته را پیشنهاد کند. اول بسته توانمندسازی بنگاهها برای جهش تولید است که تعدادی از مهارتهای نرم مهم و کلیدی مدیریتی را شامل میشود و دوم بسته توانمندسازی مردم برای مشارکت میباشد با این هدف که خود مردم آمادگی و توانمندی لازم را برای این مشارکت کسب کنند.