آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۱۴۹۱
یادداشت دانشجویی |

کلاف سردرگم سکان اداره پاستور

این انگاره در ابتدای مسیر به تضاد حرف و عمل رسیده و جامعه با دریافت پیام عجز و ناتوانی نهاد ریاست‌جمهوری در مواجه با خالص سازان، یقین پیدا می‌کند که اراده‌ای برای حل مشکلات من‌جمله ناترازی انرژی، ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و ادامه طرح نهضت مسکن ندارید و مهم‌ترین آفت این است که شورای ائتلافی، منافع جمعي خود را بر منافع ملت برتري ببخشند و افراد نزدیک به خود را برای کسب قدرت معرفی نمایند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین زنده بودی؛ اولین و مهم‌ترین مأموریت رؤسای جمهور همواره چینش کابینه و ترکیب هیئت وزیران است؛ در واقع این تصمیم مهم رئیس‌جمهور نشان می‌دهد که سکان اداره قوه مجریه در طول چهارسال پیش رو با چه افرادی به کدام سمت سویی خواهد رفت. یکی از وعده‌های مهم نهمین رئیس منتخب جمهور برای جلوگیری از دولت ائتلافی و جناحی، انتفاع از افراد توانمند، عالم و نخبه برای تحقق‌بخشیدن به سیاست‌های کلی نظام و مقام معظم رهبری و قانون اساسی است و در اثنای این انتخابات رهبر معظم انقلاب با طرح موضوع بسیار مهمی تمامی نامزد‌ها را به عدم انتصاب و استفاده از افرادی که کوچک‌ترین زاویه‌ای با انقلاب داشته و دارند توصیه کردند؛ اما متأسفانه باتوجه‌به سازوکار عجیب شورای راهبری، تناقضات در مواضع رئیس‌جمهور منتخب با رئیس شورای راهبری دولت چهاردهم نشان می‌دهد که فریاد خالص‌سازی یک طیف سیاسی معلوم‌الحال به مواضع دکتر پزشکیان غالب شده و این مسئله بیم تکرار ناکارآمدی‌های دهه ۹۰ را در ذهن مردم مجسم می‌سازد.


هر چند که خطوط قرمز مدنظر رهبر انقلاب برای تشکیل هیئت دولت در روز عید غدیر و دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دوازدهم از سوی معظم‌ٌله تبیین شده است؛ متاسفانه، شورای راهبردی دولت چهاردهم و کارگروه‌های ذیل شورا توسط افراد زاویه‌دار با انقلاب اسلامی دارد احاطه می‌شود و برخی اعضای این حلقه محاصره، حامیان تحریم انتخابات، مسببان و علل ناکارآمدی در دولت روحانی، متهمان پرونده فساد کرسنت و... هستند.

طبیعتاً افرادی که در اندیشه و کارنامه سیاسی‌شان نشانه‌های واضحی از تصمیم سازی و مواضع اشتباه در حوادث گوناگون به چشم می‌خورد، حضورشان برای گزینش کابینه دولت به زیان منافع ملی است؛ چرا که دفاع از حقوق ملت در برابر زورگویان نیازمند کسانی است که مرعوب دشمن نشوند، نه آنان که معتقدند دشمن با فشردن یک دکمه می‌تواند کل توان دفاعی ما را بر باد دهد.

کیک دولت ائتلافی

آقای رنانی به عنوان یک عضو از شورای راهبری، در زمینه تاریخ شیعه و نهاد روحانیت با اظهارات غیرواقع مدعی شده‌اند که مذهب تشیع با تأسیس نهاد روحانیت به دنبال ترویج و تزریق خرافه در جامعه بوده است؛ گویی آقای رنانی از سابقه و پیشینه نهاد روحانیت شیعه بی‌اطلاع هستند؛ البته ایشان در برهه آغازین پروژه آشوب و جنگ ترکیبی سال ۱۴۰۱ در یادداشتی با عنوان «سقوط» جمهوری اسلامی را در آستانه سقوط می‌دانست؛ حتی پس از پایان انتخابات و اعلام نتایج، آقای رنانی به دلیل عصبانیت از پیشتازی آقای جلیلی در اصفهان، با انتشار مقاله‌ای توهین آمیز، شهر اصفهان مظهر تمدن ایرانی و اسلامی را به روستای نصف جهان تشبیه کرد.

چگونه امکان دارد که با اسم «دولت وحدت ملی» برای مقابله با دولت ائتلافی، بیشترین سهم را به حزب منحله «مشارکت» و حزب اعتماد ملی اختصاص داده شود؟! حزب مشارکت در زمره احزاب رادیکالی اصلاح‌طلب به شمار می‌رود که پس از دهن‌کجی به رأی مردم، با حکم دادگاه منحل شدند و برای توجیه شکست، با حربه فضای سیاسی باز نیست، انتخابات را غیرواقعی و به طور رسمی تحریم نمودند. در مناظرات انتخاباتی آقای پزشکیان گفتند که «اگر قرار بود روش‌های گذشته اجرا شود، لزوم نداشت بنده در این انتخابات حضور یابم.»؛ این انگاره در ابتدای مسیر به تضاد حرف و عمل رسیده و جامعه با دریافت پیام عجز و ناتوانی نهاد ریاست‌جمهوری در مواجه با خالص سازان، یقین پیدا می‌کند که اراده‌ای برای حل مشکلات من‌جمله ناترازی انرژی، ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و ادامه طرح نهضت مسکن ندارید و مهم‌ترین آفت این است که شورای ائتلافی، منافع جمعی خود را بر منافع ملت برتری ببخشند و افراد نزدیک به خود را برای کسب قدرت معرفی نمایند.

مسئله‌ای مهم دیگر که قطعاً بر روند کلاف سردرگم تصمیم‌گیری برای انتخاب مسئولین تأثیر می‌گذارد، سازوکار کارگروه‎های ذیل شورای راهبری است؛ چرا که ترکیب کارگروه‌ها ابهامات بسیاری دررابطه‌با سازوکار تصمیم‌گیری دولت چهاردهم به ذهن متبادر می‌سازد. بعضاً افرادی همچون خانم نفیسه آزاد و آقای حسین سلاح‌ورزی که سابقه ضدیت با نظام و لجن‌پراکنی علیه انقلاب به‌خصوص طی اغتشاشات ۱۴۰۱ برای همگان عیان شده، برای تعیین و تکلیف کابینه دولت چهاردهم انتخاب شدند و اصلاً مشخص نیست که با چه شاخص و معیاری ترکیب شورای راهبری چینش شده است.


به تذکر رهبر معظم انقلاب نسبت به حضور عناصر مسئله‌دار در پیرامون دولت آینده مورخ ۵ تیر ۱۴۰۳ بسنده می‌کنیم و امیدواریم رئیس‌جمهور منتخب در تعیین مصادیق به این محور‌ها دقت نظر کافی را داشته باشند:

کسان و کارگزاران خود را از کسانی قرار ندهید که ذره‌ای با انقلاب زاویه دارند؛ آن کسی که با انقلاب، با امام راحل، با نظام اسلامی ذره‌ای زاویه داشته باشد به درد شما نمی‌خورد و همکار خوبی برای شما نخواهد بود.
آن کسی که دلبستة آمریکا باشد و تصور کند که بدون لطف آمریکا نمی‌شود قدم از قدم برداشت در کشور، برای شما همکار خوبی نخواهد بود. او از ظرفیت‌های کشور استفاده نخواهد کرد و خوب مدیریت نخواهد کرد.
آن کسی که راهبرد دین و شریعت را مورد بی‌اعتنایی قرار دهد، او با شما همکار خوبی نخواهد بود.
کسی را انتخاب کنید که اهل دین، اهل شریعت، اهل انقلاب، اهل اعتقاد کامل به‌نظام باشد.

در پایان، امیدواریم جناب آقای پزشکیان بادقت و تدبیر لازم، افرادی را برای کابینه خود انتخاب کنند که نه‌تن‌ها توانمند و متخصص باشند، بلکه به اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی و منافع ملی پایبند باشند. این انتخاب‌ها می‌تواند نقش مهمی در پیشبرد اهداف کشور و تحقق سیاست‌های کلی نظام داشته باشد.

*حسین زنده بودی؛ دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس تهران

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار