آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۵۴۱۰
کارشناس غرب آسیا در گفتگو با دانشجو:

بستن تنگه هرمز، می‌تواند یکی از راهبرد‌های ایران در صورت گسترده شدن جنگ باشد

محمدپارسا نجفی گفت: «در صورتی که جنگی علیه رژیم صهیونیستی رخ دهد، احتمال ورود آمریکا به این درگیری وجود ندارد، چرا که ایالات متحده می‌داند در صورت تشدید جنگ، ایران می‌تواند به راحتی اقتصاد آمریکا را بوسیله‌ی بستن تنگه هرمز تهدید کند».

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ ترور شهید هنیه توسط رژیم صهیونیستی نشان از تداوم سیاست‌های خصمانه و جنایتکارانه این رژیم در برابر ملت‌های منطقه، به ویژه ملت فلسطین، دارد. این اقدام، نه تنها نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین‌المللی است، بلکه تهدیدی مستقیم علیه امنیت و ثبات منطقه به شمار می‌آید. جمهوری اسلامی ایران، به عنوان حامی اصلی مقاومت و مدافع حقوق ملت فلسطین، نمی‌تواند در برابر چنین جنایتی سکوت اختیار کند.

پاسخ مناسب ایران به این اقدام، نه تنها یک حق طبیعی و مشروع است، بلکه ضرورتی استراتژیک برای حفظ امنیت و اقتدار منطقه‌ای نیز به شمار می‌رود. ایران باید با استفاده از تمامی ابزارهای سیاسی، دیپلماتیک و نظامی، به این ترور جنایتکارانه پاسخ قاطع و محکم بدهد تا رژیم صهیونیستی و حامیانش بدانند که اقدامات تروریستی آن‌ها بی‌پاسخ نخواهد ماند.

این پاسخ، علاوه بر تقویت محور مقاومت، پیامی روشن به جامعه بین‌المللی ارسال می‌کند که ایران در برابر ظلم و جنایت سکوت نمی‌کند و همواره در کنار ملت‌های مظلوم منطقه ایستاده است. هرگونه مماشات در برابر این جنایت‌ها می‌تواند به گسترش بی‌ثباتی در منطقه و افزایش جرأت رژیم صهیونیستی برای انجام اقدامات مشابه منجر شود.

بر همین اساس و به منظور واکاوی احتمالات و نیز کیفیت پاسخ ایران به تجاوز آشکار اشغالگران صهیونیستی، با محمدپارسا نجفی گفتگویی انجام گرفته است که مشروح آن در ادامه آمده است: 

 محمدپارسا نجفی، کارشناس مسائل غرب آسیا، با بیان این که ایران دست بازی برای وارد کردن ضربات کوبنده نظامی به رژیم صهیونیستی دارد و می‌تواند اقدامات گسترده‌ای در ابعاد نظامی و اقتصادی علیه این رژیم انجام دهد. افزود: «همان‌طور که امام خامنه‌ای تأکید کردند، باید خون‌خواهی شهید اسماعیل هنیه انجام شود. اگر ایران به این جنایت پاسخ نظامی ندهد، قطعاً اتفاقات بدتری در آینده رخ خواهد داد.»

وی ادامه داد: «رژیم صهیونیستی به شدت از وقوع جنگ در منطقه هراس دارد و می‌داند که در صورت بروز یک نبرد کامل نظامی در منطقه، به حدی شکست خواهد خورد که نابود می‌شود. به همین دلیل، تلاش می‌کند تا از واکنش نظامی ایران جلوگیری کند، اما ایران باید این ضربات کوبنده را وارد کند. صهیونیست‌ها توانایی مقابله با محور مقاومت را ندارند و مغلوب این میدان خواهند بود. حتی حامیان غربی رژیم صهیونیستی، به ویژه آمریکا و اروپا، توانایی حمایت از این رژیم را در مقابل ایران نخواهند داشت.»

نجفی با اشاره به اضطراب صهیونیست‌ها در برابر ایران افزود: «ایران با ایجاد ابهام در زمان واکنش نظامی، اضطراب و دلهره‌ای در میان صهیونیست‌ها ایجاد کرده که بخشی از پاسخ به این جنایت است. این ابهام، فشار گسترده‌ای را در جامعه صهیونیستی ایجاد کرده و ایران باید این توانایی خود را برای وارد کردن ضربات کوبنده به کار گیرد. الزامی وجود ندارد که در زمان خاصی این کار انجام شود؛ بلکه ایران می‌تواند در هر زمانی که مناسب بداند، اقدام کند. این نامشخص بودن زمان واکنش نظامی، به زیان صهیونیست‌ها تمام شده است.»

وی تأکید کرد: «حامیان رژیم صهیونیستی از وقوع جنگ یا حملات کوبنده علیه این رژیم واهمه دارند، زیرا می‌دانند که رژیم صهیونیستی توانایی مقابله با محور مقاومت، به ویژه ایران، را ندارد. اگر جنگی فراگیر رخ دهد، یکی از ابزارهای راهبردی ایران بستن تنگه هرمز خواهد بود. حتی اگر ایران این تنگه را نبندد، قطعاً قیمت نفت به شدت افزایش خواهد یافت و کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا و آلمان از این وضعیت آسیب خواهند دید. این کشورها تلاش می‌کنند تا ایران را از واکنش نظامی منصرف کنند، اما ایران باید بر حق حاکمیت و امنیت خود پافشاری کند و پاسخی کوبنده و گسترده به رژیم صهیونیستی بدهد.»

این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان اظهار داشت: «در صورتی که جنگی علیه رژیم صهیونیستی رخ دهد، احتمال ورود آمریکا به این درگیری وجود ندارد، چرا که ایالات متحده می‌داند در صورت تشدید جنگ، ایران می‌تواند به راحتی اقتصاد آمریکا را تهدید کند. با بسته شدن تنگه هرمز و افزایش قیمت نفت، اقتصاد کشورهای بزرگ مجبور به فروش اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا خواهند شد که این امر باعث فروپاشی اقتصاد آمریکا و نابودی دلار خواهد شد. بنابراین، احتمال ورود آمریکا به جنگ با ایران بسیار کم است.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار