به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سید محمد دهنوی عصر چهارشنبه در نشست خبری قرارگاه شهید همدانی گرگان اظهار کرد: پرهیز از خام فروشی یکی از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم بود که رشد ارزش صادراتی کالاهای ارسالی از استان گلستان بیانگر همین موضوع است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان افزود: طی یکسال گذشته تعداد واحدهای صنایع تبدیلی استان حدود ۱۷ درصد افزایش یافته است و این رویکرد با جدیت همه متولیان همچنان ادامه دارد.
وی به مزیتهای جغرافیایی سیاسی استان گلستان اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از یک میلیون تن کالا از مرز اینچهبرون عبور کرد و این مسیر با اقدامات انجامشده طی سالهای قبل احیا شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان، اینچهبرون را دروازه ورود به خاورمیانه دانست و افزود: چشم انداز امسال ما جابجایی یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن کالا از مرز اینچهبرون است و از همه ظرفیتها برای تحقق آن تلاش خواهیم کرد.
دهنوی به رشد سهم صادراتی استان گلستان به مقصد کشورهای مشترک المنافع اشاره کرد و گفت: سهم استان گلستان در صادرات به قزاقستان از کمتر از پنج درصد به ۴۸ درصد رسید که قابلتوجه است.
وی ادامه داد: ارتباط با همسایهها در دستور کار قرار گرفت و سهم ما در ترانزیت به ترکمنستان را از ۳ به ۲۸ درصد رساندیم و افق ما ۵۰ درصد است.
دهنوی گفت: از بهمن ماه سال ۱۴۰۲ تا هفته دولت ۱۴۰۳، چهار هزار و ۸۸۴ طرح اقتصادی با بیش از ۸۹ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال اعتبار در استان گلستان افتتاح شد که برای هفت و ۳۱۶ نفر شغل ایجاد کرد
معاون استاندار گلستان بیان کرد: استان گلستان در تولید گوشت سفید رتبه نخست، در تولید جو رتبه هفتم کشور، در گندم رتبه دوم، در میگو رتبه سوم، در زیتون رتبه هفتم، در پنبه رتبه سوم و در تولیدات باغی رتبه پنجم را در کشور به دست آورد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان ادامه داد: کشت قراردادی در استان گلستان ۶۳۰ درصد افزایش پیدا کرد و این اقدام بخشی از دغدغه کشاورزان را کم میکند.
وی افزود: پرورش قراردادی دام نیز در گلستان رشد قابلتوجهی داشته است، همچنین در کنار این مهم، از توجه به زنجیرههای تولید در روستاها غافل نشدیم و در همین راستا، امروز در کنار روستای وامنان، ۲۶ روستای دیگر در استان در حال تولید زعفران هستند.