به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمد هادی شجاعی؛ برای اولین بار خبرگزاری دانشجو در مورخ ۹ تیر ماه ۱۴۰۲ خبر استقلال و منفک شدن مرکز آموزش عالی شهر بم از دانشگاه شهید باهنر کرمان اعلام و رسانهای کرد.
خبری مهم که میتواند با توجه به جایگاه رفیع دانشگاه در سطح جامعه، در فرآیند توسعه منطقهای، اجتماعی، فرهنگی، علمی و سیاسی در شرق استان کرمان که مهد تمدن، تاریخ و فرهنگ غنی بخشی از ایران باستان است، اثربخش باشد.
منطقه شرق استان کرمان شامل ۵ شهرستان بم، نرماشیر، ریگان، فهرج و گنبکی میباشد.
ارگ تاریخی بم به عنوان بزرگترین سازه خشتی جهان، با قدمت تاریخی که در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است، به عنوان یک نماد ماندگار از معماری ایرانی، از جمله آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری بم به شمار میرود و هر ساله پذیرای گردشگران از سراسر جهان میباشد.
توسعه صنعتی در شرق استان کرمان بیش از سایر صنایع در عرصه صنایع خودروسازی متبلور شده به طوری که فعالیت کارخانههای متعدد خودروسازی و مونتاژ خودرو در این منطقه نیازمند بهره مندی از نیروی جوان و تحصیلکرده دانشگاهی در رشتههای فنی و مهندسی است و بازار اشتغال خوبی در این زمینه ایجاد شده و نرخ بیکاری بطور قابل ملاحظهای کاهش یافته است.
قابلیتهای متعدد بخش کشاورزی در شرق استان کرمان که خرما به عنوان نماد و محصول برتر آن محسوب میشود و استان کرمان از این حیث دارای رتبه اول کشور محسوب میشود، که در این زمینه نیز تربیت و آموزش نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده در رشتههای کشاورزی در دانشگاهها میتواند کمک شایانی به توسعه بخش کشاورزی، افزایش تولید و صادرات و افزایش اشتغالزایی با استفاده از نیروهای جوان بومی داشته باشد.
زلزله ۵ دی ماه ۱۳۸۲ به عنوان یکی از بزرگترین و تلخترین بلایای طبیعی بزرگ جهان، موجب کشته شدن دهها هزار نفر از مردم این منطقه شد، اما همت بلند مردم این دیار کهن در کنار همراهی و همیاری مردم عزیز کشورمان و سایر نقاط جهان موجب شد تا بم مجددا از میان آوارها قد علم کند و روند بازسازی آن طی سالهای گذشته صورت پذیرد؛ این همت بلند و صبر و شکیبایی وصف ناپذیر مردم نجیب و سختکوش بم بر مصیبت بزرگ زلزله، موجب شد تا بم به دارالصابرین معروف شود.
موافقت کمیسیون دائمی هیئتامناء دانشگاه شهید باهنر
رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان نهم تیرماه امسال در گفتگو با خبرگزاری دانشجو گفت: کمیسیون دائمی هیئتامناء دانشگاه شهید باهنر با مجوز ارتقاء "مجتمع آموزش عالی بم" و تاسیس "دانشگاه شهید سلیمانی بم" موافقت کرد.
حسین اکبری فرد افزود: جلسه کمیسیون دائمی هیئتامنای این دانشگاه با حضور شهاب کسکه معاون مرکز هیئتهای امناء و هیئتهای ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
وی افزود: محمدهادی زاهدی مدیرکل اداره آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت عتف و رئیس کمیسیون دائمی هیئتامناء این دانشگاه نیز بهصورت مجازی در جلسه حضور داشت.
دبیر کمیسیون دائمی هیئتامناء دانشگاه شهید باهنر اظهار کرد: کمیسیون دائمی هیئتامناء این دانشگاه با مجوز ارتقاء "مجتمع آموزش عالی بم" و تاسیس "دانشگاه شهید سلیمانی بم" موافقت کرد.
رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: مصوبات کمیسیون دائمی هیئتامناء دانشگاه مقدمهای بر مطرح شدن این موضوعات در جلسه هیات امنا است؛ نشست هیات امنا ١١ تیرماه به ریاست وزیر علوم که ریاست هیات امنای دانشگاه شهید باهنر کرمان را نیز بر عهده دارد در محل وزارت علوم برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: ارتقاء "مجتمع آموزش عالی بم" و تاسیس "دانشگاه شهید سلیمانی بم" نیز در این نشست مطرح و درباره آینده آن تصمیم گیری خواهد شد.
او افزود: در صورت تصویب این موضوع در نشست هیات امنا دانشگاه، تداوم مسیر اداری تاسیس دانشگاه شهید سلیمانی بم و چارت آن از طریق شورای گسترش وزارت علوم و سایر مراجع در آینده پیگیری خواهد شد.
وی گفت: شهرستان بم و سایر شهرستانهای شرقی استان کرمان به دلیل ظرفیتهای متعدد و قابل توجه کشاورزی و صنعتی (خصوصا خودروسازی) پتانسیلهای خوبی برای تاسیس دانشگاه مستقل را دارد و نماینده مردم بم در مجلس نیز در این خصوص پیگیر میباشد.
اکبری فرد با بیان اینکه "مجتمع آموزش عالی بم" هم اکنون به عنوان زیر مجموعه دانشگاه شهید باهنر مشغول فعالیت است اعلام کرد: این مجتمع هم اکنون دارای ٣ دانشکده است و شرایط لازم برای تبدیل به دانشگاه را در آینده دارا است.
برگزاری نشست هیات امنا
اما نشست هیات امنا ۱۱ تیرماه با حضور محمد سلیمانی قائم مقاوم وزیر علوم دولت شهید رییسی در محل وزارت علوم برگزار شد و در این جلسه با استقلال و تاسیس دانشگاه بم موافقت شد.
رییس دانشگاه شهید باهنر در مصاحبهای جدید به دانشجو در این خصوص گفت: البته این موافقت با شرط حمایت مالی صنایع فعال در بم از فرآیند تاسیس این دانشگاه در این شهرستان صورت پذیرفت.
حسین اکبری فرد همچنین در خصوص نام این دانشگاه جدید توضیح داد: در خصوص نام این دانشگاه قرار شد، مشورتها و بررسیهای همه جانبه بیشتری صورت پذیرد و انتخاب نام شهید سلیمانی برای این دانشگاه جدید، در این جلسه نهایی نشد.
وی افزود: فرآیند تاسیس دانشگاه بم، پس از تصویب در این جلسه، در سیکل فرآیندهای قانونی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و شورای گسترش قرار گرفته است.
او اعلام کرد: با این اقدام و با طی کردن مراحل قانونی، دانشگاه بم جوانترین دانشگاه کشور خواهد بود.
اظهارات رییس مجتمع آموزش عالی بم
همچنین رییس مجتمع آموزش عالی بم نیز در گفتگو با دانشجو گفت: در جلسه هیئت امنا که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تاریخ یازدهم تیرماه در محل این وزارتخانه برگزار شد، کلیات ارتقای مجتمع آموزش عالی بم به «دانشگاه بم» مصوب گردید و در ادامه لازم است این مصوبه در جلسه شورای گسترش وزارت علوم به تصویب برسد.
علی آزادمنش در خصوص سابقه و ظرفیتهای این مجموعه دانشگاهی اعلام کرد: این مجتمع از سال ۱۳۷۳ با سه رشته دبیری ریاضی، کاردانی فنی مکانیک (ماشین ابزار و جوشکاری) به عنوان مجموعه اقماری دانشگاه شهید باهنر کرمان در شهرستان بم شروع به کار کرد.
وی اظهار داشت: این مجتمع در سال ۱۳۹۰ با موافقت شورای گسترش وزارت علوم از دانشگاه شهید باهنر کرمان منفک و مستقل شد.
آزادمنش تصریح کرد: هم اکنون مجتمع آموزش عالی بم دارای ۳ دانشکده فنی و مهندسی، ریاضی و محاسبات و دانشکده گردشگری مصوب شورای گسترش وزارت علوم در ۱۳ رشته کارشناسی و ۵ رشته کارشناسی ارشد در جهت رسالت خود نقش آفرینی میکند.
رییس مجتمع آموزش عالی بم با اشاره به ظرفیتهای این مجتمع گفت: این مجموعه هم اکنون دارای ۱۴۷۰ دانشجو، ۵۴ عضو هیئت علمی و ۳۵ کارمند است؛ همچنین دارای فضاها و ظرفیتهای خوب عمرانی، آموزشی، دانشجویی، فرهنگی و ورزشی است که نقش و رسالت اصلی خود را در شرق استان کرمان، تامین نیروی انسانی متخصص و متعهد برای صنایع از جمله صنایع خودروسازی و سایر بخشها به خوبی ایفا میکند.
یک گام تا دانشگاه شدن
وی تصریح کرد: علیرغم همه پیگیریهای انجام شده، اما امکان طرح ایجاد و تاسیس دانشگاه بم در آخرین جلسه شورای گسترش وزارت علوم با توجه به لزوم فراهم آوری برخی الزامات میسر نشد، و تبدیل مجتمع آموزش عالی بم به دانشگاه بم فقط یک گام فاصله دارد و آنهم اخذ مجوز شورای گسترش وزارت علوم است که فرآیند آن با جدیت در حال پیگیری است.
او در توضیحات تکمیلی بیان داشت: مصوبه و موافقت کمیسیون طرح تحول آموزش عالی استان کرمان، مصوبه کمیسیون دائمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و مصوبه هیات امنای وزارت علوم برای ایجاد دانشگاه بم اخذ شده است.
آزادمنش تاکید کرد: موافقت سازمان برنامه و بودجه و نیز کمیسیون نظارت و ارزیابی استان که زیر مجموعه وزارت علوم است نیز اخذ شده و فرآیند مربوط به سازمان امور اداری و استخدامی کشور نیز در حال پیگیری میباشد.
وی در خصوص نام جدید این دانشگاه نیز گفت: در مصوبه نشست هیات امنای وزارت علوم که با حضور محمد سلیمانی قائم مقام وزیر علوم در امور هیات امنا برگزار شد، به نام “دانشگاه بم” اشاره شده که برای تغییر آن، در فرصتهای بعدی نیز میتوان اقدام کرد.