گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو: به نقل از المیادین: رسانههای صهیونیستی گزارش میدهند که افزایش تنشهای اخیر با ایران و حزبالله، هزینههای سنگینی را به اقتصاد رژیم صهیونیستی تحمیل کرده و منجر به نقض مجدد بودجه این رژیم در سال جاری شده است.
روزنامه "هآرتس" در گزارشی اعلام کرده است که رژیم صهیونیستی به دلیل درگیریهای اخیر با حزبالله و ایران، بین ۱۰ تا ۲۰ میلیارد شِکِل (حدود ۲.۶۲ تا ۵.۲۴ میلیارد دلار) هزینه کرده است. این هزینهها شامل ضررهای مالیاتی و دیگر تاثیرات اقتصادی نیست و بودجه رژیم را برای سومین بار در سال جاری تحت فشار قرار داده است.
گزارش هآرتس به این نکته اشاره دارد که تشدید درگیریها در حالی رخ داد که رژیم صهیونیستی آمادگی لازم برای مقابله با ابعاد گسترده این جنگ را نداشت. این مسئله باعث شده تا رژیم با چالشهای جدی اقتصادی مواجه شود. علاوه بر هزینههای مستقیم جنگ، این تنشها بر وضعیت اعتباری رژیم نیز تاثیر منفی گذاشته است.
چندی پیش شرکت "استاندارد اند پورز" که بزرگترین شرکت رتبهبندی اعتباری در جهان است، رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را کاهش داد و پیشبینیهای منفی را مطرح کرد. این اتفاق چند روز پس از آن رخ داد که آژانس "مودیز" نیز دو بار رتبه اعتباری این رژیم را کاهش داد.
بر اساس پیشبینیهای بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، هزینههای ناشی از جنگ تا پایان سال آینده به ۲۵۰ میلیارد شِکِل (معادل ۶۶ میلیارد دلار) خواهد رسید. این هزینهها شامل بودجه نظامی، هزینههای دولتی و اسکان مجدد هزاران شهرکنشین فراری از شمال و جنوب فلسطین اشغالی است. این مبلغ حدود ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی را تشکیل میدهد و افزایش آن محتمل به نظر میرسد.
با ادامه یافتن درگیریها، هزینههای اقتصادی ناشی از جنگ افزایش خواهد یافت و به تبع آن، فشار بیشتری بر بودجه دولت وارد میشود. بازگشت شهرکنشینان به مناطق شمالی نیز به دلیل این وضعیت به تأخیر افتاده و احتمال گسترش مشکلات اقتصادی و اجتماعی در داخل رژیم صهیونیستی وجود دارد.