به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری دانشجو، حدود دو هفته است که اسرائیل محاصره شدیدی را بر این منطقه اعمال کرده و تمرکز خود را بر اردوگاه پناهندگان جبالیا قرار داده است. نیروهای اسرائیلی در خطوط جنوبی و غربی مستقر شدهاند و به نظر میرسد که تلاش دارند بخش بزرگی از منطقه را از باقی نوار غزه جدا کنند. هدف اعلامشده اسرائیل جلوگیری از تجدید قوا و بازسازی حماس در این منطقه است، اما استراتژی اسرائیل برای رسیدن به این هدف باعث نگرانیهای جدی شده است.
نیروهای اسرائیلی بمبارانها را با شدت بیشتری آغاز کردهاند؛ برای مثال، تنها در دو روز اخیر، ۱۱۸ حمله به شمال غزه انجام دادهاند که تقریباً برابر با تعداد کل حملات ماه سپتامبر است. این حملات به همراه تخریب گسترده باعث آواره شدن مردم از آغاز جنگ شده است، زمانی که اسرائیل ساکنان را مجبور به حرکت به سمت جنوب کرد. از آن زمان، محلههای کاملی به ویرانه تبدیل شدهاند و هنوز بیش از ۴۰ هزار نفر در این منطقه باقی ماندهاند، بر اساس گزارشهای سازمان ملل. بسیاری از غیرنظامیانی که با شبکه الجزیره صحبت کردهاند، از حرکت به جنوب خودداری کردهاند.
چرا؟ بسیاری از مردم از ترس اینکه توسط تکتیراندازهای اسرائیلی در هنگام فرار کشته شوند، جابهجا نمیشوند؛ چرا که چنین اتفاقاتی قبلاً رخ داده است. مناطقی که به عنوان مناطق امن برای آوارگان تعیین شده بودند نیز بارها بمباران شدهاند. علاوه بر این، بسیاری از مردم از اینکه در صورت خروج دیگر اجازه بازگشت به خانههایشان را نخواهند داشت، نگران هستند. اسرائیل همچنین به کسانی که در مراحل ابتدایی جنگ از منطقه فرار کردند، اجازه بازگشت نداده است.
ارتش اسرائیل مانع ورود غذا و کمکهای بشردوستانه به شمال غزه شده است. آژانسهای بشردوستانه سازمان ملل اعلام کردهاند که حداقل دو هفته است که اجازه ارائه هیچ کمکی به این منطقه را نداشتهاند. بمباران مداوم، تخریب گسترده و مسدود کردن مواد غذایی باعث افزایش نگرانیها درباره اجرای طرحی شده است که توسط برخی از ژنرالهای سابق اسرائیلی مطرح شده بود. طبق این طرح، یکسوم شمالی نوار غزه باید از غیرنظامیان تخلیه شود، سپس به عنوان یک منطقه نظامی بسته اعلام شود و از هرگونه کمک غذایی و امدادی قطع شود. غیرنظامیانی که در این منطقه باقی بمانند، به عنوان اهداف نظامی در نظر گرفته خواهند شد.
هرچند مقامات اسرائیلی این طرح را تکذیب کردهاند، اما برخی رسانههای اسرائیلی اعلام کردهاند که این طرح بهطور غیررسمی در حال اجراست. وضعیت به قدری وخیم شده است که حتی ایالات متحده نیز یک هشدار عمومی نادر به اسرائیل صادر کرده است. آمریکا از اسرائیل خواسته که ظرف ۳۰ روز شرایط انسانی در غزه را بهبود ببخشد، در غیر این صورت، کمکهای نظامی واشنگتن به خطر خواهد افتاد.
بهرغم اعتراضات بینالمللی، اسرائیل اعلام کرده که اجازه داده کامیونهای کمک وارد غزه شوند، از جمله ۵۰ کامیون برای شمال غزه، اما این تعداد هنوز بسیار کمتر از میانگین روزانه ۵۰۰ کامیون است که پیش از آغاز جنگ وارد غزه میشد. اکنون مردم شمال غزه در ترس زندگی میکنند و این نگرانی وجود دارد که اوضاع قبل از پایان حمله اسرائیل تا چه حد بدتر خواهد شد.