عبدالله زاده، مدیر کل امور پشتیبانی فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: وزارت علوم تحقیقات و فناوری به منظور ترویج کارآفرینی در دانشگاهها، طرح جدیدی را با تمرکز بر نوآوری و فناوری دانشجویان راهاندازی کرده است. این طرح بهویژه در راستای روند تحول دانشگاهها از نسلهای اول تا پنجم شکل گرفته است.
وی افزود: دانشگاههای نسل اول، آموزش محور بودند و فارغالتحصیلان آنها انتظار میرفت که دانستههای خود را آموزش دهند. در نسل دوم، تمرکز به سمت پژوهش رفت و دانشگاهها تولید پژوهشگران را هدف قرار دادند. اکنون، در دانشگاههای نسل جدید، خروجی مورد انتظار کارآفرینانی است که با ایدههای نوآورانه میتوانند کسبوکارهای جدید راهاندازی کنند.
عبدالله زاده با اشاره به طرح ملی کارآفرینی ادامه داد: دبیرخانه طرح ترویج کارآفرینی به دانشگاه صنعتی امیرکبیر و پارک علم و فناوری آن واگذار شده است. این طرح شامل برگزاری فراخوانی برای دانشجویان مستعدی است که ایدههای نوآورانه دارند و تمایل دارند آنها را به مرحله اجرایی برسانند پس از ارسال ایدهها، تیم کارشناسی و ارزیابان اقدام به بررسی و ارزیابی طرحها و توانمندیهای فردی دانشجویان میکنند. این ارزیابیها شامل تستهای روانشناختی و شناسایی علایق و توانمندیهای فردی است. در نهایت، به دانشجویان پیشنهاداتی برای ادامه مسیر و سرمایهگذاری بر روی ایدههایشان ارائه میشود. این طرح بهتازگی شروع شده و دومین رویداد آن تحت عنوان "رویداد باور" برگزار میشود. هدف این رویداد، آموزش و انتقال تجربیات کارآفرینانی است که موفق به عبور از چالشهای موجود در کشور شدهاند.
مدیر کل امور پشتیبانی فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم همچنین به ارائه آموزشهای خاص در زمینه فناوری و نوآوری و بهبود مراکز رشد و پردیسهای علم و فناوری تأکید کرده و امیدوار است که این برنامهها به توسعه فرهنگ کارآفرینی و نوآوری در بین دانشجویان منجر شود.