کد خبر:۱۱۹۱۲۲۰

گزارش سازمان ملل: کشت خشخاش در افغانستان رو به افزایش است

سازمان ملل اعلام کرد باوجود ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان، میزان کشت آن در سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۹ درصد افزایش یافته است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، دفتر مبارزه با موادمخدر و جرائم سازمان ملل در گزارشی تازه اعلام کرد باوجود ممنوعیت اعمال شده توسط طالبان، کشت خشخاش در افغانستان ۱۹ درصد افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، کشت خشخاش در سال ۲۰۲۴ میلادی حدود ۱۹ درصد افزایش یافته و به ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار رسیده است.

این افزایش پس از کاهش ۹۵ درصدی کشت خشخاش در فصل برداشت ۲۰۲۳ رخ داده است، زمانی که طالبان ممنوعیتی را اعمال کردند.

گفتنی است با وجود افزایش در سال ۲۰۲۴، سطح کشت خشخاش همچنان بسیار کمتر از سال ۲۰۲۲ است، زمانی که حدود ۲۳۲ هزار هکتار زیر کشت خشخاش بود.

«غاده والی» مدیر اجرایی دفتر مبارزه با موادمخدر و جرائم سازمان ملل دراین‌باره گفت: با باقی‌ماندن کشت خشخاش در سطحی پایین در افغانستان، ما فرصت و مسئولیت داریم که از کشاورزان افغان برای توسعه منابع درآمد پایدار و عاری از بازار‌های غیرقانونی حمایت کنیم. زنان و مردان افغانستان همچنان با چالش‌های شدید مالی و انسانی روبرو هستند و نیاز فوری به معیشت‌های جایگزین دارند.

طبق یافته‌های این نظرسنجی، مرکز جغرافیایی کشت خشخاش نیز از ولایت‌های جنوب‌غربی، که تا سال ۲۰۲۳ قلب کشت تریاک افغانستان بود، به ولایت‌های شمال‌شرقی تغییر کرده است، جایی که ۵۹ درصد کشت در سال ۲۰۲۴ انجام شد. این تغییر نشان‌دهنده افزایش شدید به میزان ۳۸۱ درصد در این استان‌ها نسبت به سال ۲۰۲۳ است.

قیمت تریاک خشک در نیمه اول سال ۲۰۲۴ به حدود ۷۳۰ دلار آمریکا به ازای هر کیلوگرم تثبیت شده است، در حالی که پیش از ممنوعیت میانگین قیمت ۱۰۰ دلار آمریکا بود.

قیمت‌های بالا و کاهش ذخایر تریاک ممکن است کشاورزان را تشویق کند تا ممنوعیت را نادیده بگیرند، به‌ویژه در مناطق خارج از مراکز سنتی کشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار