به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، یک زن ۵۷ ساله با بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) با استفاده از سیستم روباتیک «وینشی شی» (Vinci Xi) تحت عمل جراحی قرار گرفت. برشی کوچک بین دندهها اجازه داد سیستم روباتیک هر ریه را بردارد و محل جراحی را آماده کند تا در مرحله بعد ریههای جدید پیوند زده شود. هر دو ریه با روش روباتیک به طور کاملا موفقیت آمیز پیوند زده شدند.
به گفته محققان این فرایند به دستاوردی در زمینه جراحی روباتیک و پیشرفتهایی در زمینه مراقبتهای کم تهاجمی منجر شد. این جراحی در ۲۲ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی انجام شده است.
در بیانیه این انستیتو آمده است: ما تصمیم داریم با کمک این سیستمهای روباتیک تاثیر جراحیهای حیاتی را بر بیماران کاهش دهیم و دردهایی که بعد از آن تجربه میکنند را محدود کنیم. به این ترتیب بهترین نتیجه ممکن را برای آنها رقم بزنیم.
همین گروه از محققان یک ماه قبل از انجام این جراحی، نخستین پیوند یک ریه روباتیک را انجام داده اند. آنها در ماه جاری روباتی را آموزش دادند تا به تنهایی ویدئوهای جراحان کارآزموده را تحلیل و به طور موفقیت آمیز فرایندهای جراحی پیچیده را تقلید کند.
این دستاورد پتانسیل یادگیری تقلیدی را نشان میدهد که روشی برای نزدیکتر کردن جراحی روباتیک به خودکاری کامل است که طی آن روباتها میتوانند به طور مستقل فرایندهای حساس را بدون دخالت انسان انجام دهند.
مهر