به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیمان صالحیف معاون معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری هفته پژوهش امروز که در وزارت علوم، تحقیقات وفناوری برگزار شد، گفت: تقریباً هفته پژوهش و فناوری طی چند سال آینده به ماه پژوهش و فناوری تبدیل خواهد شد. ما امسال از دهم آذر آغاز کردیم، برنامهها از دهم تا بیستودوم آذرماه در سطح استانها شروع شده است. در همین راستا، سفرهایی که من و مدیران شرکت در چارچوب مراسم فناوری ملی داشتیم، از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه ادامه خواهد داشت. تبلیغات مرتبط انجام شده و تاریخها نیز مشخص است.
وی درباره برنامههای استانی افزود:در تمامی استانهای کشور، برنامههای متنوعی آغاز شده است. این برنامهها با همکاری استانداران، که ریاست ستادهای استانی را برعهده دارند، بهموقع برگزار میشود. خوشبختانه، استانداران بهطور جدی پای کار هستند و این فعالیتها با تشکیل ستادهای استانی، برنامهریزیشده پیش میروند. برخی از برنامههای مهم استانی عبارتند ازبرگزاری جشنوارههای استانی، شامل تقدیر از برگزیدگان پژوهش، دانشآموزان نخبه، کارآفرینان، صنعتگران، کشاورزان و تولیدکنندگان.ارائه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه با همکاری پارکهای علم و فناوری در استانها است.
صالحی خاطرنشان کرد: تقدیر از بانوان فعال در پژوهش و فناوری و ارتباط با آموزشوپرورش توجه ویژه به دانشآموزان، بهعنوان آیندهسازان کشور، برای مشارکت در برنامههای پژوهشی و فناورانه برای مثال، در استان خراسان جنوبی، از سطح دبستان تا دبیرستان، فعالیتهای ارزندهای برگزار شد. همچنین نمایشگاههایی در تمام استانها راهاندازی شده است. فعالیتهای ملی هفته پژوهش و فناوری از آذرماه آغاز شده و رویدادهای مختلفی در این هفته برگزار خواهد شد که نامگذاری روزهای هفته برای مثال، روز جمعه همزمان با آغاز نمایشگاه ایرانساخت، با عنوان "فناوری، زمینهساز رشد و جهش تولید" نامگذاری شده است.
وی درادامه افزود: فعالیتهای دانشآموزی در روز شنبه، برنامههای مدرسهمحور تحت عنوان "مدرسه بنیان پژوهش و فناوری" اجرا میشود.روز دوشنبه با محوریت "سند ضرورت جهش تولید" برگزار میشود و سهشنبه، با نگاه ویژه به ارتباطات بینالمللی در حوزه فناوری و مشارکت مردم.
صالحی گفت: نمایشگاه ایرانساخت که همزمان با هفته پژوهش برگزار میشود، یکی از مهمترین رویدادهای این هفته است. در این نمایشگاه، دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری و مؤسسات پژوهشی حضور خواهند داشت. این بیستوپنجمین دوره این نمایشگاه است و ظرفیتهای تولید زیرساختهای آزمایشگاهی نیز به نمایش گذاشته میشود.
وی افزود: نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری امسال در سالنهای ۵، ۶، ۷ و ۴۱ برگزار خواهد شد. این نمایشگاه با اختصاص فضایی بیش از ۸ هزار مترمربع به بازیگران حوزه پژوهش و فناوری، از جمله دانشگاهها، پژوهشگاهها، و شرکتهای دانشبنیان، برنامهریزی شده است.
معاون پژوهش و فناوری گفت: در جشنواره امسال که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود، از پژوهشگران، فناوران، و نوآوران برگزیده کشور تقدیر خواهد شد. فرآیند انتخاب این افراد با ارسال آییننامهها و دستورالعملها به دانشگاهها در شهریورماه آغاز شد و کاندیداها از سوی دانشگاهها در سامانه مرتبط ثبت شدند.
صالحی گفت: پژوهشگران جوان زیر ۴۰ سال برگزار میشود. در این بخش، پژوهشگران جوانی که فعالیتهای ارزشمندی در حوزه پژوهش و فناوری انجام دادهاند معرفی خواهند شد.
وی در ادامه گفت: امسال، در مجموع ۳۲ پژوهشگر برتر، ۷ پژوهشگر جهانی، و یک نفر از حوزه دانشگاههای مهارتی معرفی خواهند شد. همچنین، ۱۴ نفر از حوزه علوم پایه، ۸ نفر از علوم انسانی، و ۵ انجمن علمی برتر (از میان ۳۹۶ انجمن علمی فعال) برگزیده شدهاند.
صالحی در ادامه خاطر نشان کرد: در روز ۲۶ آذرماه، نشست مدیران ارتباط با جامعه، صنعت، دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات پژوهشی در محل نمایشگاه برگزار خواهد شد. در این نشست، ۱۰ نفر از مدیران برتر حوزه ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت معرفی خواهند شد.
وی افزود: در حال حاضر، دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور بیش از ۱۲ هزار طرح ارتباط با جامعه و صنعت در دست اجرا دارند که ارزش قراردادهای آنها بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان است.
صالحی کفت: یکی از اهداف اصلی نمایشگاه، ارائه نیازهای پژوهشی و فناورانه سازمانهای دولتی و خصوصی است. این نیازها بهمنظور همکاری با دانشگاهها، پژوهشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و پارکهای فناوری مطرح میشوند. این رویداد بهعنوان ششمین دوره از نشستهای "تستا" (تجاریسازی فناوری و همکاریهای پژوهشی) برگزار میشود. در این نشستها، نهادهای مالی، واسطههای فناوری (بروکرها) و شرکتهای فناور حضور خواهند داشت.
وی در پایان گفت: در روز ۲۷ آذرماه، هشتمین جشنواره دانشمندان جهان اسلام برگزار میشود. این جشنواره، که با حمایت بنیاد ملی فناوری و در دانشگاه تهران برگزار میشود، امسال بر محور علوم پایه و محیط زیست تمرکز دارد. هدف اصلی این جشنواره، حمایت از ایدهپردازان جوان در حوزه علوم پایه و کمک به تجاریسازی ایدههای آنان است.