گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از العربی الجدید؛ انصارالله یکی از بحرانهای دشواری است که رژیم صهیونیستی در چارچوب جنگ فعلی خود با آن مواجه است. معضل رژیم صهیونیستی در برابر این چالش عمدتاً از دلایل جغرافیایی و اطلاعاتی ناشی میشود، زیرا عدم داشتن مکانیزمهای خودکار برای مقابله با تهدید انصارالله، بهجز حملات هواییاش، رژیم صهیونیستی را در مقابل این گروه ناتوان میکند. بهویژه اینکه دو مانع بزرگ در پیشروی رژیم صهیونیستی وجود دارد که باعث میشود این حملات هوایی تأثیر چندانی نداشته باشند. یکی از این موانع، کمبود اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و نداشتن ساختار اطلاعاتی در یمن است، بهجز آنچه که از سازمانهای اطلاعاتی دوست بهدست میآورد. این امر منجر به کمبود اطلاعات دقیق درباره مکانهای حساس نظامی در یمن و محل استقرار فرماندهان انصارالله میشود که میتواند هدف حملات هوایی قرار گیرد.
علاوه بر این، انصارالله بیشتر تجهیزات نظامی خود را در غارها و کوهها و در مناطق وسیع پنهان کردهاند که باعث میشود حملات هوایی رژیم صهیونیستی به یمن تأثیر چندانی نداشته باشد. مانع دیگر، هزینههای مالی بالای حملات هوایی رژیم صهیونیستی است که در نهایت تأثیر محدودی دارد.
این موضوع را دانی سیتروینوویچ، پژوهشگر موسسه مطالعات امنیت ملی، در مقالهای تأکید کرده است که باوجود حملات هوایی رژیم صهیونیستی به یمن در ماههای گذشته، هیچ تغییری در وضعیت کلی به وجود نیامده و انصارالله حملات خود به رژیم صهیونیستی را ادامه دادهاند و بندر ایلات را کاملاً غیرقابل استفاده کردهاند. سیتروینوویچ تأکید میکند که تشدید حملات انصارالله علیه رژیم صهیونیستی، که بهطور تقریبی روزانه به سوی تلآویو موشک شلیک میکنند، رژیم صهیونیستی را در هر دو حالت تهدید میکند؛ چه دفاع هوایی رژیم صهیونیستی موفق به انهدام این موشکها شود، چه نتواند. در هر دو حالت، این حملات تأثیر خود را میگذارند و فشار زیادی بر میلیونها نفر در تلآویو وارد میکنند، اعم از اینکه موشکها به هدف خود اصابت کنند یا قطعات آنها در نواحی وسیعی فرود آیند.
وضعیت در رژیم صهیونیستی زمانی پیچیدهتر میشود که گزارشها نشان میدهند موشکهایی که انصارالله اخیراً شلیک کردهاند دارای فناوری پیشرفتهای بودهاند. این موشکها دارای سیستمی هستند که اجازه میدهد میزان سوخت آنها افزایش یابد، که باعث میشود موشکها قادر باشند برای مدت زمان طولانیتر در آسمان مانور دهند و هدف خود را دنبال کنند، و این مسأله امکان انهدام آنها را حتی برای سیستم دفاع هوایی رژیم صهیونیستی «آرو» دشوار میسازد.عدم داشتن مکانیزمهای داخلی برای مقابله با تهدید انصارالله، بهجز حملات هوایی، رژیم صهیونیستی را ناتوان کرده است.
در همین حال، مطبوعات صهیونیستی و اظهارات مقامات نظامی رژیم صهیونیستی نشاندهنده خشم عمومی به دلیل ناتوانی در مقابله با حملات انصارالله است. حتی اظهارات ایسرائيل کاتس، وزیر امنیت رژیم صهیونیستی، مبنی بر آمادگی این رژیم برای مقابله با انصارالله در صنعا و در هر نقطه از یمن به شدت مورد تمسخر و انتقاد قرار گرفته است. ه مقامات نظامی گفتهاند که وزیر باید با نظامیان مشورت میکرد تا برنامهای برای مقابله با تهدیدات انصارالله ارائه دهد، نه اینکه چنین اظهاراتی را بدون پشتوانه مطرح کند.
همچنین شکست رژیم صهیونیستی در توقف حملات انصارالله و کمبود اطلاعاتی آن باعث شده تا برخی مقامات سابق اطلاعاتی رژیم صهیونیستی خواستار حمله مستقیم به ایران شوند. حتی رئیس پیشین موساد، داوید برنیع، در جولای ۲۰۲۴ پیشنهاد کرده بود که رژیم صهیونیستی باید ایران را مستقیماً هدف قرار دهد.
اما علاقهمندان به این مسئله و جستجوگران راهحلها معتقدند که حل مشکل انصارالله از طریق حمله به ایران یک استراتژی شکستخورده خواهد بود که دینامیکهای درگیری رژیم صهیونیستی و انصارالله را تغییر نخواهد داد. دانی سیتروینوویچ در مقاله خود تأکید کرده است که این مشکل از دو جنبه نمیتواند از طریق حمله به ایران حل شود. اول اینکه چنین اقدامی منجر به پاسخ ایران و تشدید تنشها در منطقه خواهد شد که دولت آمریکا نمیخواهد آن را بپذیرد. دوم اینکه هر گونه عملیات علیه ایران موجب تغییر در شیوه عملیاتهای انصارالله نخواهد شد، زیرا انصارالله مستقل از ایران است.
در مقابل، رژیم صهیونیستی و همپیمانانش ممکن است در تلاش باشند تا حضور خود را در دریای سرخ افزایش دهند و نه تنها حملات پراکندهای علیه یمن انجام دهند، بلکه بهطور مداوم حملاتی را انجام دهند تا انصارالله به دفاع مشغول شوند و نه به حمله. اما این راهحل با مشکلات لجستیکی مواجه است، زیرا رژیم صهیونیستی نیروی دریایی کافی برای محافظت از سواحل خود و مقابله با چالشهای دریای سرخ ندارد. افزون بر این، هزینههای بالای حملات هوایی نیز مسئلهای بزرگ است.
در نهایت، برخی از مراکز مطالعاتی صهیونیستی پیشنهاد کردهاند که رژیم صهیونیستی باید روابط خود را با برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس که اطلاعات گستردهای درباره انصارالله دارند، تقویت کند، چرا که این امر میتواند اطلاعات اطلاعاتی حیاتی را فراهم کند.
تمام این مسیرهای پیشنهادی که رژیم صهیونیستی در تلاش برای مقابله با تهدید انصارالله دنبال میکند، نشاندهنده درک این است که راهحلهای سریع و آسانی برای متوقف کردن حملات انصارالله وجود ندارد و رژیم صهیونیستی بهتنهایی قادر به مقابله با این تهدیدها نیست، بنابراین مجبور به اتکا به همپیمانان خود است. این الگوی تعامل با چالشها، که در جنگ غزه و جنوب لبنان هم مشاهده شد، اکنون در مواجهه با تهدید انصارالله نیز به وضوح نمایان است.