گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الشرق الاوسط؛ آمریکا روز گذشته، جمعه، در اقدامی جدید تحریمهای خود علیه کوبا را تشدید کرد. این تحریمها که پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید به سرعت اعمال شد، محدودیتهایی را به ویژه بر برخی معاملات مالی وضع کرده است. این تصمیم درست پس از تحلیف ترامپ در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ اتخاذ گردید.
یکی از نخستین اقدامات رئیسجمهور جدید آمریکا پس از ورود به کاخ سفید، قرار دادن مجدد کوبا در فهرست کشورهای حامی تروریسم بود. این اقدام بهدنبال تصمیم دولت پیشین، جو بایدن، برای حذف کوبا از این فهرست بهمنظور تسهیل آزادسازی زندانیان سیاسی انجام گرفت. این تصمیم واکنشهای زیادی را در داخل و خارج از آمریکا برانگیخت.
در بیانیهای که وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو، منتشر کرد، اعلام شد که واشنگتن فهرستی از نهادهای کوبایی تحت تحریمهای مالی خود را دوباره تنظیم خواهد کرد. روبیو که خود فرزند مهاجران کوبایی است و همواره مخالف سرسخت دولت کمونیستی کوبا بوده، افزود که تمامی نهادهایی که پیشتر تحت تحریم قرار داشتند، دوباره در این فهرست قرار خواهند گرفت. علاوه بر این، شرکت «اوربت»، که به پردازش انتقال پول میان کوبا و آمریکاییها مشغول است، نیز به لیست تحریمها افزوده خواهد شد. ایالات متحده میگوید که این شرکت با ارتش کوبا ارتباط دارد.
روبیو هدف از اعمال تحریمهای جدید را محروم کردن «شاخههای رژیم کوبایی که مردم کوبا را سرکوب و تحت نظر دارند»، اعلام کرد. وی افزود که این تحریمها میتواند منابع مالی رژیم کوبا را که بر بخشهای وسیعی از اقتصاد کشور تسلط دارد، هدف قرار دهد.
ایالات متحده از دههها پیش تحریمهای اقتصادی شدیدی علیه کوبا اعمال کرده است. این تحریمها به ویژه از زمان ریاستجمهوری ترامپ، که سیاستهای گشایش باراک اوباما را معکوس کرد، شدت بیشتری به خود گرفته است. ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود از۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱،
اقدامات مختلفی را برای تشدید تحریمها علیه کوبا به اجرا درآورد.
یکی از منابع اصلی تأمین مالی برای اقتصاد ضعیف کوبا، ارسال میلیونها دلار از سوی کوباییهای مقیم آمریکا است. این پولها نقش حیاتی در تأمین نقدینگی برای اقتصاد کوبا ایفا میکنند، اما با اعمال این تحریمها، دسترسی کوبا به این منابع مالی با چالشهای جدی روبرو خواهد شد.