به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ رضا بخشیآنی معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری روز چهارشنبه در رویداد «رویای شریف» که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد گفت: آخرین آماری که من دریافت کردم نشان میدهد که فروش سال جاری شرکتهای دانشبنیان بالغ بر ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومان بوده که رکورد خوبی محسوب میشود. البته این میزان باید بیش از این باشد.
وی افزود: چراکه شرکتها ظرفیت بیشتری دارند. البته شرایط اقتصادی محدودیتهایی را برای کسبوکارهای دانشبنیان و بسیاری از شرکتهای صنعتی و اقتصادی ایجاد کرده است. بااینحال، شرکتهای دانشبنیان به دلیل مزیتهایی که در حوزه فناوری دارند، میتوانند حتی در همین شرایط نیز فروش خوبی داشته باشند.
بخشیآنی گفت: از مجموع ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومان فروش، حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان مربوط به محصولات با سطح فناوری بالا بوده که سهم قابلتوجهی محسوب میشود. در بخش صادرات نیز ۲.۵ میلیارد دلار صادرات شرکتهای دانشبنیان را شاهد بودهایم که رقم قابلتوجهی است. از این میزان، نزدیک به نیم میلیارد دلار مربوط به محصولات با سطح فناوری بالا بوده که سهم مهمی را به خود اختصاص داده است. امیدواریم با همکاری مجموعههای دولتی، دستگاهها و وزارتخانهها، بتوانیم سهم شرکتهای دانشبنیان را در اقتصاد ایران افزایش دهیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: آینده فناوری طیف متنوعی از حمایتها را ارائه میدهد. از مهمترین این حمایتها میتوان به سازوکار اعتبار مالیاتیاشاره کرد که امسال فعال شده است. این سازوکار به شرکتها و هلدینگهای بزرگ اقتصادی امکان میدهد که از محل مالیات خود، طرحهای فناورانه را تأمین مالی کنند. در این زمینه، سازمان امور مالیاتی و وزارت امور اقتصادی و دارایی همکاری ارزشمندی با معاونت علمی و فناوری داشتهاند.
شرکتهای صنعتی و اقتصادی که علاقهمند به بهرهمندی از این طرح هستند، میتوانند طرحهای فناورانهای که با شرکتهای دانشبنیان تعریف کردهاند را به ما معرفی کنند. کارگروه اعتبار مالیاتی هر هفته در معاونت علمی این پیشنهادات و طرحها را بررسی و ارزیابی میکند. در صورتی که طرح از نظر سطح فناوری تأیید شود، مشمول اعتبار مالیاتی خواهد شد.
بخش آنی خاطرنشان کرد: اعتبار مالیاتی به این معناست که شرکتها بهجای پرداخت مالیات، میتوانند مالیات خود را در طرحهای فناورانه سرمایهگذاری کنند. به نظر من، این یکی از بهترین ابزارهایی است که برای رشد و توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور طراحی و اجرایی شده است.
وی افزود: برای ارائه آماری از این طرح، باید اشاره کنم که در بهمنماه نزدیک به هزار طرح اعتبار مالیاتی مورد ارزیابی قرار گرفته است که رکورد بسیار خوبی محسوب میشود. یعنی در یک ماه، بیش از هزار طرح وارد فرآیند بررسی شده است. با توجه به اینکه این قانون بهتازگی تصویب و کارگروه آن تشکیل شده است، انتظار میرود که اثربخشی عمده این سازوکار از سال ۱۴۰۳ نمایان شود.