به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ در تلاش برای رسیدن به توافقی پیرامون منابع معدنی اوکراین، ترامپ به ولودیمیر زلنسکی فشار میآورد تا کمکهای مالی به اوکراین را متوقف کند و خواهان پایان جنگ بدون پذیرش درخواستهای اوکراین است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، بر تمایل خود برای «استرداد پول» کمکهایی که ایالات متحده از آغاز عملیات نظامی روسیه به اوکراین داده است، تأکید کرد. این اظهارات در چارچوب گفتگوهایی بین واشنگتن و کییف است که در آن تلاش میشود توافقی در خصوص منابع معدنی اوکراین حاصل شود.
با این حال، رئیسجمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، همچنان «آماده نیست» تا به ترامپ «دسترسی ترجیحی» به مواد معدنی استراتژیک کشورش بدهد.
ترامپ روز شنبه در سخنانی در کنفرانس سالانه محافظهکاران (سیپاک) در نزدیکی واشنگتن اظهار داشت: «من با رئیسجمهور زلنسکی و رئیسجمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، در تماس هستم و تلاش میکنم تا پولها را بازگردانم یا آنها را تأمین کنم.»
وی افزود: «اروپا پول را بهصورت وام داده و آن را پس خواهد گرفت، اما ما پول را بدون هیچگونه مقابلتی دادهایم، بنابراین من از آنها میخواهم چیزی در مقابل تمام پولهایی که پرداخت کردهایم به ما بدهند»، و از آنها خواست که «مواد معدنی نادر و نفت، یا هر چیزی که بتوانیم از آنها بگیریم»، دریافت کند.
ترامپ تأکید کرد که ایالات متحده باید پول خود را «پس بگیرد، چون این منصفانه نیست.»
در همین راستا، ایالات متحده به مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهادی ارائه کرده است که خواستار «پایان سریع» جنگ در اوکراین بدون اشاره به تمامیت ارضی این کشور است.
این پیشنویس قطعنامه، که تنها ۶۵ کلمه دارد، از «پایان سریع جنگ و دستیابی به صلح پایدار میان اوکراین و روسیه» حمایت میکند و بهطور واضح با متنهای قبلی که بهطور مستقیم از اوکراین حمایت میکردند، متفاوت است.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، اظهار داشت: «ایالات متحده پیشنویس قطعنامهای ساده و تاریخی در سازمان ملل ارائه کرده است و از تمام کشورهای عضو میخواهیم که از آن حمایت کنند تا مسیری به سوی صلح ترسیم شود.»
سفیر روسیه در سازمان ملل، واسیلی نیبنزیا، پیشنویس قطعنامه آمریکا را «ایدهای درست» توصیف کرد.
از طرفی، کشورهای اروپایی که از دیپلماسی آمریکایی-روسی در مورد اوکراین نگران هستند، هیچ واکنشی به پیشنهاد ایالات متحده نشان ندادند، به جز نخستوزیر اسپانیا که در اینباره اظهار داشت: «صلح نمیتواند بر اوکراین و امنیت اروپا تحمیل شود»، و توضیح داد که صلح «باید بر اساس حمایت و همکاری و مشارکت اوکراین و اروپاییها باشد» و از «قانون قدرت» خودداری کرد.