کد خبر:۱۲۳۴۴۴۵

فرماندار بانه: بازگشایی بازارچه‌های مرزی از مطالبات جدی مردم و کولبران است

فرماندار بانه گفت: باتوجه به اینکه بازگشایی بازارچه‌های مرزی از مطالبات جدی مردم و خصوصا کولبران است؛ اجرایی شدن قانون ساماندهی و معیشت مرزنشینان و تصویب‌نامه هیئت دولت نویدبخش شرایط مطلوب برای کولبران و مردم خواهد بود.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از دیدبان حقوق بشر کردستان ایران: در راستای پیگیری مطالبات شهروندان مناطق کُردنشین ایران با «احمد محمدرضایی» فرماندار شهرستان بانه استان کردستان نیز مصاحبه‌ای صورت گرفته است که مشروح آن در ادامه آمده است:

 شما در مراسم معارفه اشاره داشتید به اینکه «توسعه همه‌جانبه این شهرستان را در دستور کار قرار می‌دهید»؛  برای تحقق این امر چه برنامه‌ریزی انجام شده و اینکه آیا بودجه تخصیص داده شده به بانه می‌تواند پاسخگوی آن باشد؟  

 طی چندین سال گذشته هم مردم و هم مسئولین رویکرد و وابستگی‌شان به مرز بوده و از ثروت‌های خدادادی و فرصت‌های شهرستان غافل شده‌اند؛ از جمله معادن، صنایع تبدیلی کشاورزی، دامداری و دامپروی، گردشگری و اکو توریسم. لازم است در راستای استخراج معادن توجه ویژه به طرح‌ها و پروژه‌های بخش کشاورزی، معادن، گردشگری، دامپروری و دامداری بشود تا از وابستگی به مرز کاسته شود و سایر بخش‌ها در راستای توسعه همه‌جانبه شهرستان فعال شوند.

 اصولا تعریف دستگاه اداری استان و شهرستان بانه از توسعه همه‌جانبه چیست؟ صرفا به مسائل زیرساختی قرار است توجه کنید؟

 تبیین استراتژی و هدف‌گذاری برای استفاده از تمام ظرفیت‌های شهرستان برای بالا بردن میزان تاثیرگذاری هر ظرفیت و ایجاد زیرساخت‌های متناسب با نوع هدف و ایجاد زیرساخت متناسب با فرصت‌های موجود درشهرستان در هر بخش از فعالیت دستگاهای اجرایی در جلسات مختلف مطرح و مصوب شده و مدیران بر آن اساس باید فعالیت‌هایشان را معطوف کنند.

 شما گفتید که «با اجرای قانون ساماندهی مبادلات مرزی» بی‌شک آینده روشنی پیش‌روی کولبران  قرار دارد، در این خصوص بیشتر توضیح بدهید که چه اقداماتی را می‌توانید انجام دهید و پیش‌بینی شما از زمان تحقق کامل آن چیست. در مورد مفاد این قانون نیز توضیح بفرمایید.

 همانطوری که گفته شد به نوعی زندگی و معیشت مردم به فعالیت بازارچه‌های مرزی و مبادلات مرزی گره خورده است. رکود بازار ناشی از تعطیلی بازارچه‌ها و تعطیلی بیش از ۳۰ درصد مغازه‌ها یقینا مشکلات را برای کسبه و مردم مضاعف خواهد کرد. پس در نتیجه باتوجه به اینکه بازگشایی بازارچه‌های مرزی از مطالبات جدی مردم و خصوصا کولبران است؛ اجرایی شدن قانون ساماندهی و معیشت مرزنشینان و تصویب‌نامه هیئت دولت نوید‌بخش شرایط مطلوب برای کولبران و مردم خواهد بود.

در راستای حل مشکلات مردم شهرستان بانه که عمدتا معیشتی هستند نیاز به هماهنگی با استانداری و نمایندگان مجلس در این حوزه نیز است؛ ‌در این ارتباط و لزوم هماهنگی هرچه بیشتر نمایندگان با مسئولین استانی به منظور پیشبرد بهتر امور و استیفای حقوق مردم نظرات خود را بفرمایید.

 یقینا بدون پشتوانه و همراهی و مساعدت استاندار محترم و مجموعه معاونین محترم استاندار و مدیران؛ همچنین نمایندگان محترم مجلس نمی‌توان تمام مشکلات شهرستان را مرتفع کرد.

ملاقات‌های عمومی با مسئولین می‌تواند منجر به تسریع حل مشکلات مردم شود؛ ‌برای این مهم چه برنامه‌ای دارید؟ چند جلسه در هفته یا ماه برای ملاقات مردمی دارید؟ به نظرتان تاکنون این قبیل دیدارها تاثیر بهتری در حل مسائل و مشکلات ریز و درشت مردم بانه داشته است؟

روزهای دوشنبه هرهفته به همراه برخی از مدیران شهرستان میزبان مردم (بعضا۱۰۰ تا۳۰۰ نفر) و شنونده مشکلات آنها هستیم و با حضور مدیران، خیلی از مشکلات کوچک و بعضا بزرگ مردم حل می شود. اگر مردم امیدوار به حل مشکلاتشان نبودند شاید مراجعات کم‌رنگ می‌شد. انگشت‌شمار مشکلاتی هم وجود دارند که باید ازطریق استان و بعضا مرکز پیگیری کرد که توضیحات کافی به مراجعین داده می‌شود؛ هرچند قضاوت را باید به مردم سپرد. در این مدت تعدادی از مشکلات مردم که مدت مدیدی است لاینحل بوده، به کمک دستگاه‌های اجرایی حل شده و حتی مواردی از حضور جمعی مردم با گل و شیرینی را داشتیم که برای تشکر به فرمانداری مراجعه کرده‌اند و تاکنون دو میز خدمت در نماز جمعه و نماز جمعه شهر کانی‌سور برگزار شده است.

به منظور تامین هرچه بیشتر و بهتر حقوق بانوان در شهرستان بانه و استفاده از توان و ظرفیت این قشر در مناصب و مسئولیت‌های مختلف؛ چه برنامه‌ای دارید؟ الان چه تعداد دانشجو و مدیر و مدرس دانشگاه خانم در بانه داریم؟ آیا آمار آنها احصا شده است؟

 برای استفاده از ظرفیت بانوان در مناصب مختلف، دو بانوی بانه‌ای جهت پُست‌های مدیریتی معرفی شده‌اند، حمایت از بانوان کارآفرین و بازید از مراکز تایید شده کار آفرینی بانوان نیز به طور جدی مورد توجه قرار دارد. در حال حاضر هم ۴۶۵ بانو در ادارات کارمند و ۹۸۴ بانوی معلم در سطح شهرستان مشغول خدمت هستند. در حال حاضر، ۱۳۶۴ دختر دانشجو و  ۳۵ نفر اساتید خانم در بانه در دانشگاه‌های  پیام نور، آزاد و علمی کاربردی مشغول تدریس هستند. در شهرستان بانه ۶ باشگاه مخصوص بانوان وجود دارد و تعداد ۳۲۷۲ ورزشکار بانو سازمان‌یافته در رشته‌های مختلف شرکت دارند.

وضعیت شاخص‌هایی مانند دسترسی به خدمات درمانی و بهداشتی، خدمات آموزشی و.. در بانه در قیاس با سایر مناطق استان چگونه است؟ آیا آماری از تعداد کولبران دارید؟

 ۵۰ متخصص در دو بیمارستان صلاح‌الدین و رازی، ۴ داروساز، ۲۱ پزشک عمومی در اورژانس هر دو بیمارستان مشغول خدمات‌رسانی به همشهریان هستند. در دو بیمارستان شهرستان ۲۲۲ تخت فعال، درمانگاه‌های تخصصی چشم پزشکی، داخلی، ارتوپد، قلب، مغز، سونوگرافی، آزمایشگاه، رادیولوژی و غیره وجود دارد.

در شهرستان بانه ۵ پایگاه،۳ شهری و دو بین شهری و ۸ آمبولانس در حال خدمات‌رسانی به صورت شبانه‌روزی مشغول هستند. تعداد مراکز بهداشتی در شهرستان به تعداد ۱۰ مرکز، ۶۱ واحد خانه بهداشت و ۱۰ واحد پایگاه سلامت ۱۵ نفر پزشک و داندانپزشک در مراکز دولتی، تعداد ماما ۲۳ نفر که ۱۴ ماما در مرکز شهری و ۹ نفر در مراکز روستایی، مراقب سلامت ۳۶ نفر، ۸۸ بهورز در خانه بهداشت‌های روستایی مشغول خدمت هستند. همچنین باید گفت که تعداد ۴۵۰۰ نفر کولبر نیز در سطح شهرستان وجود دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار