
واکنشهای جهانی به عوارض گمرکی جدید آمریکا

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در پی اعلام عوارض گمرکی جدید از سوی دولت آمریکا، موجی از واکنشهای جهانی به راه افتاده است.
وزارت بازرگانی چین با انتقاد از این تصمیم واشنگتن، آن را نمونهای از آزار و اذیت یکجانبه توصیف کرد و اعلام نمود که پکن اقدامات متقابلی در پیش خواهد گرفت.
از سوی دیگر، رئیس کمیسیون اروپا این تعرفهها را "ضربهای جدی به مشاغل و مصرفکنندگان در سراسر جهان" دانست. وی ضمن اعلام آمادگی برای مذاکره، از آمادهسازی اقدامات متقابل نیز خبر داد.
دولت برزیل نیز ضمن محکوم کردن این اقدام، آن را نقض تعهدات آمریکا در قبال سازمان تجارت جهانی (WTO) توصیف کرد و وعده داد که از تولیدکنندگان داخلی خود محافظت کند.
نخستوزیر کانادا نیز تاکید کرد که کشورش به این عوارض گمرکی با اقدامات متقابل پاسخ خواهد داد.
در همین حال، وزارت تجارت بریتانیا با وجود اعلام نارضایتی از این تصمیم، تاکید کرد که به تلاشهای خود برای رسیدن به توافق تجاری با ایالات متحده ادامه خواهد داد.
رئیسجمهور موقت کره جنوبی نیز با ابراز نگرانی از این وضعیت، آن را "بسیار جدی" توصیف کرد و دستور داد تا تمامی اقدامات ممکن در واکنش به تعرفههای جدید آمریکا انجام شود.
در ژاپن، دبیرکل دولت با بیان اینکه این اقدام ایالات متحده تاسفبار است، اعلام کرد که این کشور پیشتر موضع خود را به واشنگتن منتقل کرده و خواستار تجدیدنظر در این عوارض شده است.
این واکنشها نشان میدهد که اقدام آمریکا در افزایش عوارض گمرکی میتواند به تنشهای تجاری بیشتری در سطح بینالمللی منجر شود.