کد خبر:۱۲۴۵۶۹۹

نقشه جدید صهیونیست‌ها در کرانه باختری؛ رژیم اسرائیل در طرح «بافت زندگی» به دنبال چیست؟

رژیم صهیونیستی تصمیم به اجرای پروژه "بافت زندگی" در شرق قدس گرفته است که هدف آن جداسازی فلسطینی‌ها از یکدیگر در کرانه باختری و جلوگیری از ارتباط جغرافیایی میان بخش‌های شمالی و جنوبی این منطقه است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ تصمیم رژیم صهیونیستی برای آغاز اجرای پروژه " بافت زندگی" در شرق شهر قدس، نقطه اوج تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای انجام بزرگ‌ترین عملیات ضمیمه در تاریخ درگیری‌ها از سال ۱۹۶۷ است. این پروژه شامل حفر یک تونل از شمال به جنوب در شرق قدس است و هدف آن اختصاص این مسیر فقط به فلسطینی‌هاست، به طوری که فلسطینی‌ها به‌طور کامل از استفاده از جاده شماره ۱ که از وسط قدس عبور می‌کند و محله‌های عربی شهر را در بر می‌گیرد، ممنوع می‌شوند.

تونلی که قرار است حفاری شود، میان منطقه زعیم شمال شرقی قدس و محله العیزریه در جنوب شرقی شهر امتداد خواهد داشت و هدف آن جلوگیری از استفاده فلسطینی‌ها از جاده اصلی و تحقق جداسازی شمال و جنوب کرانه باختری است.

این پروژه جدید نیست و برای اولین بار در بهار ۲۰۲۰ تصویب شد، اما به دلیل چالش‌های سیاسی، اجرای آن متوقف شد. این پروژه بخشی از دیدگاه آریل شارون برای گسترش مرزهای قدس بزرگ از طریق ضمیمه کردن اراضی بیشتر در کرانه باختری بود.

انگیزه‌های رژیم صهیونیستی برای این پروژه

رژیم صهیونیستی با این پروژه به دنبال جدا کردن فلسطینی‌ها در شرق قدس از کرانه باختری است و قصد دارد آنها را از ارتباط جغرافیایی با یکدیگر جدا کند تا امکان ایجاد یک دولت فلسطینی را از بین ببرد. این هدف بخشی از دیدگاه جریان صهیونیسم دینی است که به دنبال ضمیمه کردن کامل کرانه باختری است.

از طریق قدس بزرگ، رژیم صهیونیستی قصد دارد کرانه باختری را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کند به‌طوری که هیچ‌گونه ارتباط جغرافیایی میان آن دو برقرار نشود و امکان ایجاد یک کشور فلسطینی متصل از بین برود. این طرح به تقویت جدا سازی نژادی در کرانه باختری کمک می‌کند، به‌طوری که مستوطنات در شرق قدس به‌طور کامل از فلسطینی‌ها جدا خواهند بود.

با توجه به سلطه جریان صهیونیسم دینی در رژیم صهیونیستی، به‌ویژه سموتریچ، این پروژه‌ها اکنون بخشی از سیاست روزمره شده‌اند. سموتریچ به دنبال اجرای طرح پیوست کرانه باختری و اخراج فلسطینی‌ها به اردن است، که نشان‌دهنده تغییر در مواضع و سیاست‌های رژیم صهیونیستی است که پیشتر به اقدامات تدریجی بسنده می‌کرد.

تأثیر این پروژه بر فلسطینی‌ها

این پروژه باعث عمق گرفتن جداسازی فلسطینی‌ها از یکدیگر در کرانه باختری خواهد شد و برقراری ارتباط جغرافیایی میان بخش‌های شمالی و جنوبی کرانه باختری را بسیار دشوارتر خواهد کرد. همچنین این پروژه جدا سازی نژادی را تشدید می‌کند، زیرا تنها فلسطینی‌ها مجبور خواهند بود از تونل مورد نظر استفاده کنند، در حالی که سایر جاده‌ها مختص مستوطنان خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار