آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۶۱۰۱

هوش مصنوعی K Health در مطالعه بالینی جدید از پزشکان انسانی بهتر عمل کرد

در پژوهش بالینی جدیدی، هوش مصنوعی دستیار پزشکی استارتاپ K Health در دوسوم موارد مانند پزشکان انسانی بیماری افراد را تشخیص داد و در یک‌سوم نیز نتایج بهتری نسبت به انسان‌ها ارائه کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پژوهش بالینی جدیدی، هوش مصنوعی دستیار پزشکی استارتاپ K Health در دوسوم موارد مانند پزشکان انسانی بیماری افراد را تشخیص داد و در یک‌سوم نیز نتایج بهتری نسبت به انسان‌ها ارائه کرد.

براساس گزارش فوربز، محققان مرکز پزشکی سیدرز-ساینای و استارتاپ سلامت دیجیتال K Health توصیه‌ها و تشخیص‌های چت‌بات هوش مصنوعی K Health را با عملکرد پزشکان واقعی مقایسه کردند. بیشتر بیمارانی که در این تحقیق شرکت کردند، دارای علائم حاد تنفسی، ادراری، واژینال، چشمی یا دندانی بودند که به بخش اورژانس مجازی مراجعه کرده بودند. محققان دریافتند این هوش مصنوعی در دوسوم موارد تصمیماتی مشابه پزشکان می‌گیرد و در یک‌سوم دیگر عملکرد بهتری دارد.

البته K Health می‌گوید این هوش مصنوعی برای جایگزینی پزشکان طراحی نشده، بلکه هدف آن ارائه مراقبت‌های بهداشتی بهتر است.

عملکرد بهتر هوش مصنوعی K Health نسبت به پزشکان

در این پژوهش، محققان از داده‌های Cedars-Sinai Connect، برنامه مجازی مبتنی‌بر دستیار هوش مصنوعی K Health استفاده کردند که سال ۲۰۲۳ راه‌اندازی شده. این چت‌بات با بیماران صحبت و سوابق پزشکی آنها را بررسی می‌کند تا بیماری‌شان را تشخیص دهد.

در این پژوهش، در ژوئن و ژوئیه ۲۰۲۴ محققان ۴۶۱ ویزیت بزرگسالان را بررسی و توصیه‌های هوش مصنوعی را با پزشکان مقایسه کردند. همچنین محققان از ۴ پزشک خواستند تصمیمات بالینی انسان و هوش مصنوعی را ارزیابی کنند.

در ۶۸ درصد موارد، توصیه‌های هوش مصنوعی و پزشکان نمرات برابری گرفتند و در بقیه موارد، داوران تصمیمات هوش مصنوعی را تقریباً دوبرابر بهتر ارزیابی کردند. همچنین این تحقیق نشان داد هوش مصنوعی در ۲.۸ درصد مواقع توصیه بالقوه مضر به بیماران کرده است، این رقم برای پزشکان ۴.۶ درصد بود.

«آلون بلوک» (Allon Bloch)، هم بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت K Health می‌گوید: من به این موضوع بسیار افتخار می‌کنم. هوش مصنوعی تصمیمات بهتری می‌گیرد و اشتباهات کمتری می‌کند. هوش مصنوعی در پیروی از دستورالعمل‌ها بهتر است. جایی هم که هوش مصنوعی به‌خوبی پزشکان نبود، تفاوت‌های کوچکی وجود داشت.

محققان می‌گویند هوش مصنوعی در مشکلات نسبتاً ساده می‌تواند عالی عمل کند و شاید نیازی به مداخله پزشک نیز نداشته باشد، اما در بیمار‌های پیچیده باید انسان بر هوش مصنوعی نظارت کند.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار