۷ آوریل در تاریخ؛ از تصرف آلبانی توسط ایتالیا تا آزادی امام خمینی (ره)

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۷ آوریل اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
۱۹۴۱ - مقدمه اشغال نظامی ایران که هدف نهایی چرچیل بود
وینستون چرچیل، نخستوزیر وقت انگلستان، در ۷ آوریل ۱۹۴۱ (۱۸ فروردین ۱۳۲۰) دستور انتقال یک لشکر از هندوستان به بصره را صادر کرد. بهانه این اعزام، محافظت از حوزههای نفتی اعلام شده بود، اما در واقع مأموریت این نیرو، اشغال نظامی ایران در فرصت مناسب بود. در آن زمان، دولت تهران به شدت متمایل به آلمان شده بود و دستورات لندن را مانند گذشته نمیپذیرفت.
چرچیل از دو جهت هراس داشت؛ یکی سقوط شمال آفریقا و رخنه نیروهای آلمان به شرق سوئز، و دیگری عبور نیروهای آلمانی از قفقاز به مناطق نفتی خاورمیانه. چرچیل معتقد بود که تسلط آلمان بر خاورمیانه بدون همکاری ایران امکانپذیر نیست. برای جلوگیری از مقاومت ارتش ایران، چرچیل به تطمیع برخی مقامات نظامی و سیاسی ایران پرداخت تا در هنگام عملیات نظامی، ارتش ایران مقاومت نکند.
در همان زمان، چرچیل در پارلمان انگلستان اعلام کرد که بدون موافقت ایران، هیچ قدرتی نمیتواند بر خاورمیانه و آسیای جنوبی مسلط شود. چهار ماه و دو هفته بعد، در شهریور ۱۳۲۰، نیروهای اعزامی از هندوستان، پس از مرخص شدن خائنانه سربازان ایرانی، بدون مانع وارد ایران شدند.
۱۹۵۱ - علاء رفت و مصدق آمد
در آوریل ۱۹۵۱ (فروردین ۱۳۳۰)، در پی تصویب قانون ملی شدن نفت، انگلستان به تحریک ناآرامیها در ایران پرداخت. انگلیسیها با قطع پرداختی به کارگران نفت خوزستان و تحریک افکار عمومی، ناآرامیهای گستردهای را در آبادان به وجود آوردند. در این شرایط، حسین علاء، نخستوزیر وقت، مجبور به اعزام یک هیئت نظامی به آبادان شد.
پس از ادامه ناآرامیها و دریافت اخطار تهدیدآمیز از لندن، علاء در ۶ اردیبهشت از مقام خود کنارهگیری کرد و جای خود را به دکتر محمد مصدق داد. این تغییر در حالی صورت گرفت که انگلستان برای ایران خط و نشان کشیده بود که اگر از ملی کردن نفت منصرف نشود، با پیامدهای سنگینی روبهرو خواهد شد.
۱۹۳۹ - ایتالیا با هدف احیای امپراتوری روم، آلبانی را تصرف کرد
در ۷ آوریل ۱۹۳۹، ایتالیا به بهانه اینکه آلبانی بخشی از امپراتوری روم باستان بود، این کشور را اشغال کرد. این اقدام نشان از ضعف جامعه ملل داشت و باعث شد تا ایده تشکیل سازمان ملل به جای آن مطرح شود. این اشغال، انگلیس را وادار کرد تا برای حمایت از یونان وارد عمل شود.
۱۳۴۳ - آزادی امام خمینی (ره) پس از ۱۰ ماه بازداشت
پس از سرکوب قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و بازداشت امام خمینی (ره)، رژیم شاه به دلیل فشارهای مردمی و سیاسی، ایشان را در ۱۸ فروردین ۱۳۴۳ آزاد کرد. امام خمینی پس از آزادی اعلام کرد که هرگز با رژیم شاه تفاهم نخواهد کرد.
زادروزها
-
۱۷۷۰ - ویلیام وردزورث، شاعر انگلیسی
-
۱۹۲۰ - راوی شانکار، آهنگساز هندی
-
۱۹۴۴ - گرهارد شرودر، صدراعظم آلمان
-
۱۹۵۴ - جکی چان، بازیگر و کارگردان هنگکنگی
-
۱۹۶۴ - راسل کرو، بازیگر نیوزلندی
-
۱۹۸۳ - فرانک ریبری، بازیکن فوتبال فرانسوی
-
۱۳۴۶ - مهران مدیری، بازیگر و کارگردان ایرانی
درگذشتها
-
۱۸۸ - هارونالرشید، خلیفه عباسی
-
۱۴۹۸ - شارل هشتم، پادشاه فرانسه
-
۱۶۱۴ - ال گرکو، نقاش اسپانیایی
-
۱۸۳۶ - ویلیام گادوین، فیلسوف بریتانیایی
-
۱۹۴۷ - هنری فورد، بنیانگذار شرکت خودروسازی فورد
-
۱۹۸۶ - لئونید کانتوروویچ، اقتصاددان روسی
-
۱۳۸۹ - محمود بنفشهخواه، بازیگر ایرانی