
علاقه دانشجویان به فعالیتهای قرآنی نشانه رشد معنویت در سطح دانشگاه پیام نور است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مریم بستان پیرا رییس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مراسم اختتامییه بیست و هشتمین دوره جشنواره کشوری قرآن و عترت واحدهای دانشگاه پیام نور سراسر کشور در كرمان ، گفت: برگزاری این جشنواره و حضور پر شور دانشجویان در این رویداد نشانه رشد معنویت در سطح این دانشگاه است.
او افزود: دانشجویان نشان دادند که عقلانیت دینی و پیشرفتهای نوین در تضاد نیستند؛ هویت دینی یک مسئله مهم است؛ گنجاندن رویکرد فناوری در این جشنواره صورت گرفت.
وی بیان کرد: دانشجویان با نرم افزارهای دینی سعی در معرفی معارف دینی و قرآنی دارند.
بوستان گفت: این جشنواره قرآنی یک رویداد برجسته دینی و فرهنگی برای جامعه دانشجویی است و یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی دانشجویی در سطح کشور است که با مشارکت ٦ هزار دانشجو در حال برگزاری است.
او افزود: مراحل این جشنواره دانشجویی در ٧ بخش آوایی، معارف، پژوهشی، فناوری، هنری، شعر و نثر و نوآوری قرآنی برگزار و داوریها در این عرصهها انجام شد.
کرمان یکی از مهمترین کانونهای فرهنگی کشور است
سپس رئیس دانشگاه پیام نور کشور نیز گفت: کرمان به عنوان پایتخت مقاومت و یکی از مهمترین کانونهای فرهنگی کشور، همیشه در برگزاری برنامههای قرآنی و فرهنگی پیشرو بوده است.
محمدهادی امین ناجی با تأکید بر جایگاه ویژه قرآن در ارتقای معرفت و معنویت در میان دانشجویان و جامعه، اظهار کرد: قرآن کریم مائده رحمانی است که همواره برای هدایت و تربیت انسانها در دسترس است.
او با اشاره به مقام رفیع قرآن در میان مسلمانان، با بیان اینکه خداوند متعال با این کتاب آسمانی ما را از گمراهی نجات داده و راه درست زندگی را به ما نشان داده است، افزود: دانشجویان ما به عنوان سربازان فرهنگی کشور باید از قرآن کریم به عنوان یک منبع الهی برای ارتقای دانش و آگاهی استفاده کنند. هر آنچه که در قرآن آمده، برای هدایت انسانها و ایجاد جامعهای سالم است.
رئیس دانشگاه پیام نور کشور با استناد به آیات قرآن و سخنان بزرگان دینی، بر لزوم بهرهبرداری از آموزههای قرآنی در حل مسائل امروز جامعه تاکید کرد و گفت: قرآن تنها یک کتاب دینی نیست؛ بلکه مجموعهای از آموزههای اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی است که برای حل مشکلات و چالشهای جوامع امروزی به کار میآید.
وی با یادآوری حدیثی از نبی مکرم اسلام، حضرت محمد (ص)، به ویژگیهای منحصربهفرد قرآن و تأثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان پرداخت و تصریح کرد: آیه ۴۵ و ۴۶ سوره عنکبوت به پیامبر اکرم دستور میدهد تا مردم را به تلاوت قرآن و اقامه نماز فرا بخواند؛ این آیه به وضوح نشان میدهد که قرآن و نماز میتوانند راهگشای مشکلات فردی و اجتماعی باشند.
امین ناجی بر لزوم توجه به اصول قرآنی در حل مسائل اجتماعی و فرهنگی امروز تأکید کرد و افزود: امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگری نیاز به قرآن و آموزههای آن را احساس میکند و با توجه به تحولات سریع اجتماعی و فرهنگی در جهان، دانشجویان و دانشگاهیان باید قرآن را به عنوان یک منبع پاسخگویی به سوالات و مشکلات در نظر بگیرند.
وی با تشکر از دستاندرکاران برگزاری جشنواره قرآن و عترت در استان کرمان و تلاشهای حوزههای فرهنگی و اجتماعی، تصریح کرد: آنچه امروز ما از قرآن یاد میگیریم، نه تنها مربوط به مسائل فردی، بلکه باید در سطح کلانتری به آن پرداخته شود و به حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی نیز توجه کنیم.
رئیس دانشگاه پیام نور کشور همچنین به جایگاه ویژه کرمان در تاریخ مقاومت و فرهنگ اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: کرمان به عنوان پایتخت مقاومت و یکی از مهمترین کانونهای فرهنگی کشور، همیشه در برگزاری برنامههای قرآنی و فرهنگی پیشرو بوده است و برگزاری این جشنواره در استان کرمان نشاندهنده اهمیت این شهر در حوزههای مختلف فرهنگی است.
وی با تأکید بر مشارکت فعال استان کرمان در برگزاری جشنوارههای قرآن و عترت، بیان کرد: این استان از دیرباز جایگاه ویژهای در فرهنگ اسلامی داشته و امیدواریم با همکاری دانشگاهها و مسئولین، کرمان به عنوان یک قطب فرهنگی در سطح ملی و حتی بینالمللی شناخته شود.
امین ناجی در پایان بر ضرورت تعامل بیشتر بین دانشگاهها و حوزههای علمیه در کشور تأکید کرد و گفت: یکی از بزرگترین وظایف ما به ویژه دانشجویان و دانشگاهیان، استنباط آموزههای قرآنی و برقراری ارتباط بیشتر با حوزههای علمیه است و باید از قرآن به زبان امروز برای حل مسائل جوانان و جامعه بهرهبرداری کنیم.
دانشجویان در خط مقدم تعالی و پیشرفت و رشد کشور
سپس معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور کشور نیز گفت: دانشجویان در خط مقدم تعالی و پیشرفت و رشد کشور هستند و از طرفی قرآن کریم منبع بسیاری از معارف، بینشها و تحولها است. جمع بین قرآن و عترت و دانشجو این سه واژه، یک مثلث زیبایی را میسازد و خوشبختانه کشور ما در زمینه موضوع فرهنگ غنی است.
حسین زارع، با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور با توجه به گستره ملی که در اقصی نقاط کشور فعال دارد، میتواند در عرصه رشد و تعالی فرهنگی و پایداری و مانایی عناصر فرهنگی بسیار مؤثر باشد، افزود: یکی از این موارد، موضوع قرآن و عترت است.
او بیان کرد: بیستوهشتمین جشنواره قرآن و عترت که عصارههای نخبگان این حوزه از بین بیش از ۴۰۰ هزار دانشجوی دانشگاه پیام نور هستند به میزبانی دانشگاه پیام نور استان کرمان برگزار شد.
زارع بیان کرد: جشنواره در دو محور آوایی و غیرآوایی در حال نهایی شدن است، در محور آوایی مصادیقی همچون حفظ پنج، ۱۰ و ۲۰ جزء و حفظ کل قرآن مدنظر است و مضاف اینکه در محور آوایی قرائت تحقیق قرائت ترتیبی، ادعیهخوانی، مداحی، اذان ویژه آقایان تعیین شده است و در حال حاضر در بخش آوایی ۸۵ نفر از بانوان و آقایان از ۱۹ استان در حال رقابت هستند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور کشور ادامه داد: این آمار پیش از این ۲۶۰ نفر بودند که در لابهلای رقابتهای متعدد مانند مجازی و در مرکز و استان به ۸۵ نفر رسیدند و پنج استان بیشترین شرکتکننده اولیه را در جشنواره بیستوهشتم قرآن و عترت داشتند که شامل استانهای اصفهان، فارس، اردبیل، خراسان جنوبی و کرمان بوده است.
رونق قرآن و عترت در دانشگاه
در ادامه نماینده ولی فقیه در دانشگاه پیام نور کشور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدا بهویژه شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید مرتضی مطهری گفت: یکی از بهترین جلساتی که ما شاهدیم، همین جلسات قرآنی است که از همه مسئولان اجرایی و معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور کرمان تشکر میکنم.
حجتالاسلام محمود نبوی، با بیان اینکه باید تلاش کنیم در دانشگاهها رونق قرآن و عترت را داشته باشیم به روایتی از امام جعفر صادق (ع) پرداخت و افزود: امام در حدیثی از تاثیر شگرف تلاوت قرآن بر اهل خانه فرمودهاند که چقدر زیبا است کسی که جوان باشد و قرآن را تلاوت کند آثار و برکاتش در خانه وی نمایان میشود و اگر قرآن با گوشت و خون این فرد عجین شود و با تمام وجود قرآن را بخواند، خداوند او را با خوبان و ملائک محشور میکند.
او با بیان اینکه بهترین دعا در ماه رمضان مناجات زیبای شعبانیه است، ضمن تبریک روز معلم به معلمان به تاکید شهید مطهری مبنی بر وارد کردن قرآن به زندگی اشاره کرد و گفت: در قرآن کریم آمده است؛ با جاهل برخورد کریمانه کنید و این راهی روشن است که اگر بتوانیم آیه به آیه قرآن را به زندگیمان وارد کنیم قطعا زندگی روشن و درخشانی خواهیم داشت.
در پایان از دانشجویان برگزیده تجلیل شد.