آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۵۷۷

چین نخستین ابررایانه فضایی را می‌سازد

چین مشغول تدارکات است تا نخستین ابر رایانه جهان در مدار زمین را بسازد. در همین راستا ماهواره‌هایی به مدار زمین پرتاب کرده است.
چین نخستین ابررایانه فضایی را می‌سازد

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، پکن ماهواره‌های جدید مجهز به سیستم‌های رایانش هوشمند و لینک‌های ارتباطات بین ماهواره‌ای را به مدار زمین فرستاده است.

به طور دقیق‌تر این کشور آسیایی ۱۲ ماهواره با چنین مشخصاتی را در ۱۴ می‌به مدار زمین فرستاده که بخشی از خوشه رایانشی سه بخشی هستند. محققان چینی برای انجام این ماموریت از یک موشک لانگ مارچ ۲ D استفاده کردند که از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان به فضا ارسال شد.

طبق گزارش‌ها این خوشه احتمالا شامل هزاران ماهواره با قدرت رایانش هزار پتاعملیات به ازای هر ثانیه (POPS) است. ماهواره‌های اولیه، قدرت رایانش ترکیبی پنج POPS و ۳۰ ترابایت ظرفیت ذخیره را فراهم می‌کنند و قابلیت رایانش در مدار زمین را دارند.

همچنین یک ماهواره مجهز به ردیاب قطبش اشعه ایکس است که برای مطالعه انفجار‌های اشعه گاما به کار می‌رود.

اعضای آکادمی مهندسی چین تاکید دارند این خوشه قرار است پردازش واقعی داده‌ها در مدار زمین را انجام دهد. آزمایشگاه ژجیانگ یک موسسه تحقیقاتی هانگژو با شرکت‌های بین المللی نیز به طور مشترک دراجرای پروژه سهیم هستند. آزمایشگاه ژجیانگ برنامه دارد با شرکا همکاری کرده و یک گروه از بیش از ۵۰ ماهواره محاسباتی را در سال جاری راه‌اندازی کند.

وانگ جیان یکی از آکادمی مهندسی چین نیز اعلام کرد این خوشه احتمالا چالش‌های کارآمدی در سیستم‌های ماهواره‌ای معمول را برطرف و یکپارچه سازی هوش مصنوعی در برنامه‌های فضایی را تسریع می‌کند.

وی قبلا اشاره کرده بود هدف این پروژه ارتقای قدرت رایانش یک ماهواره از ترافلاپ به سطح پتا فلاپ و دستیابی به ارتباط بین ماهواره‌ای یکپارچه مانند ارتباط اینترنتی بین رایانه‌ها است. تیم پروژه تاکید دارند با خوشه رایانشی حتی یک ماهواره قادر به تولید ارزش خواهد بود. این امر دستاورد‌های عمیقی برای آینده صنعت فضایی خواهد داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار