آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۳۳۸

کشف گونه‌ای نوظهور از باکتری در ایستگاه فضایی چین

دانشمندان چینی موفق به شناسایی گونه‌ای جدید از باکتری به نام Niallia tiangongensis شده‌اند که در جریان مأموریت فضایی شنژو-۱۵ و از سطح ایستگاه فضایی تیان‌گونگ در ماه مه ۲۰۲۳ جمع‌آوری شده است. این کشف می‌تواند درک ما از سازگاری میکروارگانیسم‌ها با محیط‌های فرازمینی را دگرگون کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشمندان چینی یک گونه باکتریایی جدید را در ایستگاه فضایی تیانگونگ کشف کرده‌اند که اولین گونه از این نوع است که در آزمایشگاه مداری چین یافت می‌شود. این گونه که Niallia tiangongensis نام دارد، گونه جدیدی از یک باکتری شناخته شده زمینی است و در کابینی در داخل ایستگاه فضایی کشف شد.

به نقل از آی‌ای، محققان گروه زیست فناوری فضایی شنژو و موسسه مهندسی سیستم فضاپیمای پکن، کشف این گونه باکتریایی جدید را در مجله بین‌المللی زیست‌فناوری سیستماتیک و تکاملی اعلام کردند.

اهمیت تحقیقات میکروبی در پرواز‌های فضایی

این مطالعه تاکید کرد که درک ویژگی‌های میکروب‌ها در طول ماموریت‌های فضایی طولانی مدت برای محافظت از سلامت فضانوردان و حفظ قابلیت اطمینان سیستم‌های فضاپیما ضروری است.

محققان دریافتند که این گونه جدید، مکانیسم‌های منحصر به فردی برای سازگاری با محیط فضایی بسیار سخت دارد و کاربرد‌های بالقوه‌ای در دنیای واقعی دارد. این گونه توانایی افزایش‌یافته‌ای در مبارزه با استرس اکسیداتیو یا عدم تعادلی که به سلول‌ها و بافت‌ها آسیب می‌رساند و ترمیم آسیب‌های ناشی از تشعشعات نشان داد.

درک چگونگی زنده ماندن این گونه در فضا می‌تواند به دانشمندان در توسعه استراتژی‌های هدفمند برای کنترل میکروب‌ها، با کاربرد‌های بالقوه در فناوری فضایی، کشاورزی و پزشکی، کمک کند. آژانس فضایی سرنشین‌دار چین خاطرنشان کرد که تحقیقات ایستگاه تیانگونگ، به کسب «مجموعه‌ای عظیم» از یافته‌ها در زمینه فعالیت‌های میکروبی، ژنتیک و متابولیسم منجر می‌شود و درکی فراهم می‌کند که بوسیله آن می‌توان به کاربرد‌های نوآورانه‌ای در زمین دست یافت.

این آژانس در یک پست در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد که این کشف بخشی از برنامه میکروبیوم منطقه سکونت ایستگاه فضایی چین (Champ) است که تغییرات میکروبی را در طول ماموریت‌های طولانی مدت رصد می‌کند.

میکروب فضایی جدید ممکن است به تبدیل زباله به منابع قابل استفاده کمک کند

فضانوردان ماموریت شنژو-۱۵ به مدت ۶ ماه در ایستگاه فضایی حضور داشتند و میکروارگانیسم‌ها را از سطوح ماژول‌های ایستگاه با استفاده از دستمال‌های استریل جمع‌آوری کردند. این نمونه‌ها منجمد شده و به زمین بازگردانده شدند. سپس دانشمندان آنها را با استفاده از توالی‌یابی ژنوم و تجزیه و تحلیل متابولیک تجزیه و تحلیل کردند که منجر به کشف این گونه جدید شد.

همانطور که رسانه‌های چینی گزارش می‌دهند، این کشف دو درک کلیدی ارائه می‌دهد. مورد اول درک چگونگی زنده ماندن میکروب در فضا است که می‌تواند به استراتژی‌های دقیق کنترل میکروبی منجر شود و به طراحی مداخلات در زمینه‌های فضاپیما، کشاورزی، صنعت و پزشکی کمک کند. مورد دوم، توانایی میکروب در تجزیه ترکیبات آلی خاص، به روش‌های جدید و پایدار برای تبدیل زباله به منابع ارزشمند، چه در فضا و چه در زمین است.

میکروارگانیسم‌ها با سازگاری با شرایط پیچیده‌ای مانند ریزگرانش، تشعشعات و حبس شدن در ایستگاه‌های فضایی زنده می‌مانند و به همین دلیل تجزیه و تحلیل آنها می‌تواند درک ما از زندگی در فضا را افزایش دهد.

انتظار می‌رود ماموریت‌های جاری در تیانگونگ، گنجینه‌ای از اکتشافات جدید ژنتیکی و متابولیکی را به همراه داشته باشد. این یافته‌ها از محیط منحصر‌به‌فرد ایستگاه فضایی می‌تواند درک ما از حیات میکروبی را عمیق‌تر کند و به طور بالقوه منجر به کاربرد‌های نوآورانه و پایداری محیطی شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار