آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۶۲۲

صنعت فولاد به دنبال پيوندي پايدار با دانشگاه‌ها؛ نقش‌آفرینی دانشجویان در متن پروژه‌های واقعی

همایش صنایع و سازه های فولاد با هدف تقویت ارتباط میان دانشگاه، صنعت، دولت و انجمن‌های علمی برگزار شد. رویدادی که با حضور چهره‌های برجسته دانشگاهی، فعالان صنعتی و نمایندگان نهادهای شکل‌های تخصصی، زمینه‌سازان جذب همکاری‌های راهبردی و ارائه طرح‌هایی نوآورانه برای رفع فاصله‌های علمی و عملی میان فضای آموزشی و نیازهای واقعی صنعت می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یوسف زرین کاسه دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران با تاکید بر برگزاری چنین رویدادهایی، بر ضرورت شناخت متقابل صنعت و دانشگاه‌های کرد.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین کارکرد‌های این قبیله‌ها، نزدیک‌تر کردن دو نهاد دانشگاه و صنعت به صنعت است. امروز صنعت از صنعت‌های علمی دانشگاه‌ها آگاه نیست و در بسیاری از موارد، دانشگاه را صرفاً محل ارائه نظریه‌های غیرکاربردی می‌داند. در مقابل، برخی دانشگاهیان نیز صنعت را تنها منبع درآمد می‌بینند، بی‌آنکه آن را از نظر علمی و فناورانه بررسی کنند.

زرین کاسه با اشاره به فاصله‌های آموزشی میان دانشگاهی و نیاز‌های صنعت واقعی بیان کرد: بسیاری از دانشجویان و اساتید، سال‌ها در فعالیت‌های آموزشی فضایی ساخته‌اند، اما وقتی صنعت می‌شوند، با ابزارها، روش‌ها و خروجی‌های آن بیگانه‌اند. همین موضوع در مورد صنعتگران نیز صادق است. آنها سال‌ها یک رویه ثابت را دنبال کرده‌اند، بدون اینکه بدانند با یک تغییر علمی کوچک، می‌توانند تحول بزرگی ایجاد کنند.

وی ادامه داد: هم‌نشینی اساتید دانشگاه و صنعتگران در این رویداد می‌توانند منجر به صنعتگر شوند، چگونه می‌توان از دریا توان دانشگاه‌ها را برد و دانشگاه نیز به چه نوع مهارت‌هایی نیاز دارد. دانشجویانی که در دوران تحصیل مهارت‌های عملی نیز کسب می‌کنند، بسیار سریع‌تر جذب بازار می‌شوند.»

دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران در ادامه با اشاره به توان جذب دانشجویان در کارخانه‌ها گفت: «بسیاری از صنعتگران آماده جذب کارآموزان در رشته‌های مرتبط هستند. اما گاه دانشجویانی که در رشته‌هایی مانند عمران یا متالورژی تحصیل کرده‌اند، توقع دارند فقط پشت میز می‌نشینند، در حالی که ماهیت رشته‌هایشان در کارگاه یا کارخانه است. پروژه‌های صنعتی به ویژه در حوزه سازه‌های فولادی در مناطق دور از شهر‌ها اجرا می‌شوند و دانشجو باید با چنین شرایطی مواجه شود.

زرین کاسه با تاکید بر توانمندی‌های دانشجویان دانشگاه‌های برتر کشور تهران، شریف، امیرکبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی و فردوسی مشهد، گفت: این دانشجویان در دوره‌های کارورزی واقعی شرکت‌کننده، هم مهارت‌های عملی کسب می‌کنند، هم می‌توانند داشته باشند و هم در پاسخ به آنها موفق شوند.

وی افزود: در انجمن صنعت فولاد این ظرفیت وجود دارد که بیش از ۵۰۰ دانشجو از سراسر کشور، در کارخانه‌ها و پروژه‌های صنعتی فعال کارورزی هستند. ما از حضور دانشجویان استقبال می‌کنیم و این فرصت را داریم که در آستانه تابستان برای همه پیش‌فرض‌ها قرار بگیریم.

زرین کاسه همچنین به ارتباط خوب انجمن با اساتید و دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: «دکتر قیام‌رزاد و چند تن از اساتید و ایشان در نشست علمی و فناوری انجمن دانشجویان دانشجویان دارند. چند دوره اطلاع‌رسانی درباره فرصت‌های کارآموزی در کانال‌های دانشگاه انجام شده و همچنین از دانشجویانی که با کارخانه‌های ما آغاز کرده‌اند همکاری کنند.»

وی در پایان صنعت کرد: نگاه ما در سازه‌های فولادی این است که اگر دانشجویی امروز در کارخانه ما کارآموزی می‌کند، یا در مجموعه‌ای به کار خواهد رفت یا در یکی دیگر از کارخانه‌های همکاران ما. در هر حال، حضور این دانشجویان به نفع کل صنعت کشور خواهد بود.

همایش صنایع و سازه های فولادی بسترساز پیوند میان صنعت، دانشگاه، دولت و انجمن های علمی

رضا ایمانیان نجف‌آبادی، عضو هیئت مدیره انجمن جوشکاری و آزمایش‌های غیرمخرب ایران و عضو هیئت مدیره انجمن خوردگی، در حاشیه همایش صنایع و سازه های فولادی، نقش این رویداد را از یک همایش معمول دانست و آن را بستری برای شکل‌گیری ارتباطات راهبردی میان بازیگران کلیدی توسعه کشور توصیف کرد.

وی با اشاره به نقش ویژه مرکز فولاد در این مسیر گفت: این مرکز در حقیقت ایفاگر نقش یک کاتالیزور ارتباطی بین صنعت، دانشگاه و دولت است. اما امروز باید از یک ضلع چهارم نیز یاد کنیم. انجمن‌های علمی که متأسفانه سال‌هاست در سیاستگذاری کلان علمی کشور مغفول مانده‌اند.

ایمانیان با اشاره به تحول مثبت در توجه به انجمن‌ها افزود: انتخابات سراسری‌جمهوری اخیر با سخنان پزشکان مبنی بر لزوم مشارکت انجمن‌های علمی، سرآغاز ورود این نهاد‌ها به دکترین سیاسی کشور بود. این اولین‌بار است که انجمن‌ها در سطح سیاست مطرح می‌شوند و ما امیدواریم که این روند تقویت شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ انجمن علمی فعال در کشور داریم. این همایش نیز با حمایت از همین انجمن‌ها برگزار شد و به پلی ارتباطی میان آنها، دولتمردان، صنعتگران و دانشگاهیان تبدیل شدند. در جریان همایش نیز تفاهمنامه‌هایی امضا و شبکه‌های ارتباطی شکل گرفت.

ارائه ایده‌های نوآورانه برای تقویت پیوند علم و صنعت

ایده‌های جدید ایمانیان با معرفی ایده‌های جدید مطرح‌شده در این همایش گفت: ۶ ایده کلیدی در این همایش ارائه شد که هر یک می‌توان نقش‌آفرینی کرد. مهم‌ترین آنها راه‌اندازی کلینیک عارضه یابی است. در این کلینیک، متخصصان از حوزه‌های مختلف مهندسی با حضور در واحد‌های صنعتی، به‌عارضه‌یابی فرآیند‌ها می‌پردازند. 

وی همچنین از راه اندازی جایزه آرکاستیلدر خبر داد و گفت: «این جایزه به بهترین سازه اکسپوز (نمایان) اهدا می‌شود و هدف آن ارتقای کیفیت در طراحی و اجرای سازه‌های فولادی معماری‌محور است.»

از دیگر ابتکارات مطرح شده، طرحی با عنوان «هر درس، یک استاندارد» بود. ایمانیان درباره این ایده گفت: «امیدواریم این طرح از دانشکده عمران آغاز می‌شود تا اساتید هنگام ورود به‌ کلاس ها، بر اساس یک استاندارد آموزشی ارائه‌دهند و خروجی مشخص در سطح دانشجو را دریافت کنند.

وی همچنین از برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی شکست در اجرای سازه‌های فولادی خبر داد و افزود: «بارها درباره موفقیت‌ها در پروژه‌های گفته‌ایم، در حالی که شناخت شکست‌ها می‌تواند بسیار آموزنده باشد. اتفاقاتی مشابه فرو ریختن ساختمان، حادثه پلاسکو، یا سقوط سقف در فرودگاه ترکیه طی برف، نمونه‌هایی از این شکست‌ها هستند که می‌توانند منبعی برای آموزش و تحول مهندسی سازه باشند.»

جایزه ادبی احیای سنت شاگرد-استادی در صنعت فولاد

ایمانیان در ادامه از طراحی جایزه نیز خبر داد و گفت: این جایزه به نام عبدالوهاب ادب زاده، یکی از ۱۲ بنیان‌گذار انجمن جوشکاری ایران، طراحی شده و قرار است هر سال در اول بهمن ماه به بهترین استاد و شاگردی که در پیشبرد علم جوشکاری و سازه‌های فولادی نقش برجسته‌ای داشته باشد، داده شود.

وی افزود: هدف این جایزه، احیای سنت اخلاق‌مدار و ارزش رابطه شاگردی و استاد است که کمرنگ شده است. بسیاری از ناهماهنگی‌ها و مشکلات انتقال دانش، ناشی از ضعف در همین حلقه ارتباطی است.

ایمانیان در جمع‌بندی سخنان خود تأکید می‌کند: این همایش از رویداد‌های مشابه، صرفاً به ارائه مقالات تئوریک نپرداخته است، بلکه در صورت‌گیری ارتباطات واقعی و ارائه شکل‌های روش‌های عملی انجام شده و عملی است که تداوم دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار