آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۳۲۹۶

نخستین سوخت‌گیری ماهواره‌ای در مدار زمین توسط چین در حال انجام است

چین در حال برنامه‌ریزی برای آزمایش جسورانه سوخت‌گیری ماهواره‌ای در مدار زمین است، در حالی که ایالات متحده از نزدیک آن را زیر نظر دارد.
نخستین سوخت‌گیری ماهواره‌ای در مدار زمین توسط چین در حال انجام است

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چین در آستانه انجام یک آزمایش حیاتی سوخت‌گیری مداری است.

به نقل از آی‌ای، آزمایش سوخت‌گیری مداری چین نشان‌دهنده حرکت جسورانه دیگری برای به چالش کشیدن تسلط آمریکا بر فضای جهانی است.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این آزمایش به اعتبار یک فناوری جدید کمک می‌کند که می‌تواند به طور چشمگیری طول عمر ماهواره‌ها و فضاپیما‌ها را در مدار زمین افزایش دهد.

برای این آزمایش، دو ماهواره چینی در مدار زمین‌ثابت قرار خواهند گرفت. سپس آنها برای یک نمایش آزمایشی به یکدیگر لنگر می‌اندازند.

ایالات متحده به دقت این تحولات را زیر نظر دارد، زیرا دو کشور همچنان بر سر رهبری فضایی جهانی به جدال ادامه می‌دهند.

دو ماهواره شیجیان-۲۱ (Shijian-۲۱) و شیجیان-۲۵ (Shijian-۲۵) در چند روز گذشته چندین مانور انجام داده‌اند. در روز دوشنبه ۹ ژوئن، آنها فقط در موقعیت دو درجه طول جغرافیایی از یکدیگر قرار گرفتند. این اطلاعات بر اساس داده‌های شرکت آگاهی از موقعیت فضایی COMSPOC به دست آمده است.

این دو ماهواره قرار است امروز به یکدیگر متصل شوند. این اولین آزمایش سوخت‌گیری در مدار زمین‌ثابت (GEO) خواهد بود که طی آن، اساساً یک ماهواره به عنوان مخزن سوخت برای دیگری عمل خواهد کرد.

ماهواره شیجیان-۲۵ تقریباً ۱۴۲ کیلوگرم سوخت هیدرازین را در طول این آزمایش به شیجیان-۲۱ منتقل می‌کند که موجب افزایش طول عمر ماهواره دوم تا هشت سال می‌شود.

آکادمی فناوری پرواز‌های فضایی شانگهای این دو ماهواره را توسعه داده است که یکی از شرکت‌های تابعه شرکت علوم و فناوری هوافضای چین است.

گفتنی است که ماهواره شیجیان-۲۵ در ژانویه امسال (۲۰۲۵) به فضا پرتاب شد، در حالی که شیجیان-۲۱ از سال ۲۰۲۱ در فضاست.

ماهواره شیجان-۲۱ قبلاً در یک عملیات مداری پیچیده شرکت داشته است. این ماهواره در سال ۲۰۲۲ به یک ماهواره ناوبری چینی موسوم به «Beidou-۲ G۲» که اکنون از کار افتاده، متصل شد. سپس شیجیان-۲۱ ماهواره را به مدار قبرستانی بالای مدار زمین‌ثابت برد.

عملیات ماهواره‌ای چین توسط دو فضاپیمای تجسس آمریکا از نزدیک رصد خواهد شد. به گزارش پایگاه Gizmodo، پنتاگون نگران است که این فناوری جدید، جهشی قابل توجه برای برنامه فضایی چین باشد.

دو ماهواره نظارتی USA ۲۷۰ و USA ۲۷۱ بخشی از برنامه آگاهی موقعیت فضایی مدار زمین‌ثابت هستند. به گفته COMSPOC، این دو ماهواره اخیراً مانور‌هایی را نیز انجام داده‌اند تا در فاصله رصدی دو ماهواره چینی قرار گیرند.

این شرکت افزود: در حالی که این ماهواره‌های ایالات متحده مستقیماً در این آزمایش درگیر نیستند، نزدیکی آنها آگاهی استراتژیک آمریکا را افزایش می‌دهد.

سوخت‌گیری در مدار، سنگ بنای برنامه اسپیس‌ایکس (SpaceX) و موشک استارشیپ (Starship) است که هدف آن در نهایت، فرستادن انسان به مریخ است. برای این منظور، موشک استارشیپ حامل انسان‌ها باید در مدار سوخت‌گیری کند تا سوخت کافی برای رسیدن به سیاره سرخ را داشته باشد. این به این دلیل است که برای رسیدن به مدار زمین، سوخت زیادی مصرف خواهد کرد.

در عین حال، شرکت آمریکایی نورثروپ گرامن (Northrop Grumman) در سال ۲۰۱۹ به یک ماهواره فضایی سوخت‌رسانی کرد و عملیات این شرکت باعث افزایش طول عمر ماهواره به مدت پنج سال شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار