آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۳۴۰۵

طرح مسکن نخبگان وارد فاز اجرایی شد؛ اختصاص زمین از یزد تا فارس و قم

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: برنامه تأمین مسکن برای نخبگان، با واگذاری زمین در استان‌های مختلف آغاز شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از مهر سعید خدایگان از پیشرفت‌های قابل توجه در زمینه تأمین مسکن نخبگان در استان‌های مختلف کشور خبر داد و گفت: برخی استان‌ها فراتر از انتظار عمل کرده‌اند.

خدایگان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در شورای برنامه‌ریزی استان یزد گفت: در این استان، ۶۰ هکتار زمین برای نخبگان در نظر گرفته شده و به‌ازای هر نفر، ۳۰۰ متر مربع زمین اختصاص یافته است.

به گفته وی، این اراضی در اختیار نخبگان شناسایی‌شده قرار خواهد گرفت و روند تخصیص به‌تدریج ادامه دارد.

خدایگان ادامه داد: در استان اصفهان نیز پروژه‌ای در مقیاس بزرگ در دست اجراست که شامل ۸۰۰ هکتار زمین است. بر اساس این طرح، زمین‌هایی به مساحت ۱۸۰ تا ۱۹۰ متر مربع برای نخبگان مشمول قانون جهش تولید مسکن در نظر گرفته شده که به آنها واگذار می‌شود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: در استان سمنان، بخشی از اراضی ۲۰۵ هکتاری واقع در شمال این استان به نخبگان اختصاص یافته است. همچنین در استان قم، ۳۰ هکتار از اراضی متعلق به دانشگاه حضرت معصومه (س) برای تأمین مسکن نخبگان در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به شرایط خاص استان تهران گفت: روند تأمین زمین در این استان پیچیدگی‌هایی دارد. یکی از گزینه‌های در دست بررسی، تخصیص اراضی منطقه طاهرآباد واقع در حریم بومهن و آبریز سد لتیان است که هم‌اکنون در شورای عالی شهرسازی و معماری در حال بررسی و تصمیم گیری است.

وی افزود: در استان فارس نیز تعاونی مسکن نخبگان تشکیل شده و زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع با تراکم ساختمانی ۱۲ طبقه و سطح اشغال ۵۰ درصد به این منظور به نخبگان اختصاص یافته است.

خدایگان در ادامه به وضعیت متقاضیان مسکن نخبگان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ نفر در استان تهران و حدود ۵۵۵۰ نفر در کل کشور به‌عنوان اولویت‌های اصلی برای تأمین مسکن شناسایی شده‌اند که بیشتر شامل اعضای هیئت علمی جوان هستند.

وی با تأکید بر اینکه تأمین زمین تنها بخش نخست این فرایند است، گفت: در برخی استان‌ها، مانند سیستان و بلوچستان، اعضای هیئت علمی به‌محض استخدام، مسکن دریافت می‌کنند و فرآیند تخصیص زمین یا ساخت، زمان‌بر نیست. در سایر استان‌ها، روند ساخت به خود نخبگان واگذار شده است. برای مثال در یزد، پس از واگذاری زمین، از نخبگان خواسته شده با مشارکت یکدیگر یا از طریق همکاری با سازندگان، پروژه‌های ساختمانی را پیش ببرند.

او با اشاره به چالش‌هایی، چون کمبود منابع مالی و محدودیت‌های زمین در برخی مناطق مانند تهران و همدان تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان تلاش می‌کند با استفاده از ابزار تسهیل‌گری، گام به گام پیش برود. هدف این است که حتی اگر شده از میان ۱۲۰۰ نفر متقاضی در تهران، یک نفر هم صاحب مسکن شود، این مسیر را متوقف نکنیم.

خدایگان در پایان گفت: هرچند منابع مالی محدود است، اما عزم ما برای حل مسئله مسکن نخبگان جدی است و تلاش داریم در هر استان، با توجه به ظرفیت‌های محلی، اقدام مؤثری انجام دهیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار