آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۸۴۹۴

وزیر امور خارجه اروگوئه: تصمیم اسرائیل درباره کرانه باختری، نگران‌کننده و تنش‌زا است

وزیر خارجه اروگوئه تصمیم اسرائیل برای گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری را محکوم کرد و خواستار امدادرسانی فوری سازمان ملل به غزه شد.
وزیر امور خارجه اروگوئه: تصمیم اسرائیل درباره کرانه باختری، نگران‌کننده و تنش‌زا است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ ماریو لوبتکین، وزیر امور خارجه اروگوئه، در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی «تله موندو» به شدت از تصمیم جدید پارلمان رژیم صهیونیستی درباره ادامه اشغال‌گری در شهرک‌های مسکونی کرانه باختری انتقاد کرد. وی این تصمیم را ناقض سازوکارهای بین‌المللی ایجاد تعادل توصیف کرده و آن را عاملی برای افزایش تنش‌های جهانی دانست.

 

انتقاد اروگوئه از سیاست‌های شهرک‌سازی اسرائیل

 

لوبتکین در این مصاحبه مطبوعاتی تصریح کرد:«تصمیم اخیر پارلمان اسرائیل برای اشغال شهرک‌های مسکونی در کرانه باختری که ناقض تمام سازوکارهای ایجاد تعادل است، به هیچ وجه برای دولت اروگوئه خوشایند نیست، چرا که تنها موجب تنش‌های بین‌المللی بیشتر خواهد شد.»

این موضع‌گیری در حالی بیان شد که طی هفته‌های اخیر، افزایش حملات به مناطق غیرنظامی در غزه و کرانه باختری واکنش‌های گسترده‌ای را از سوی نهادهای حقوق بشری و دولت‌های مختلف جهان به همراه داشته است.

 

تمرکز اروگوئه بر امنیت غذایی و کمک انسانی

 

وزیر خارجه اروگوئه با اشاره به بحران انسانی در نوار غزه، تاکید کرد که کشورش در تلاش است تا در زمینه امنیت غذایی نقشی ایفا کند. او گفت:«امروز تمرکز بر امنیت غذایی است. ما سعی می‌کنیم کمک کنیم و روی این مسأله که در حال حاضر ناراحت‌کننده‌ترین موضوع است، مشغول فعالیتیم.»

لوبتکین اعلام کرد که اروگوئه می‌تواند در قالب ارسال برنج یا شیر خشک کمک‌رسانی کند. با این حال، او تأکید کرد که چنین کمکی تنها زمانی صورت خواهد گرفت که مسیر ارسال کمک‌ها امن و قابل اعتماد باشد:«قصد هدر دادن مواد غذایی را نداریم. تنها اگر امکان دسترسی برای ارسال آنها وجود داشته باشد و از رسیدن آنها اطمینان یابیم، این کار را انجام خواهیم داد.»

 

ضرورت فشار سیاسی برای عبور کمک‌ها از موانع

 

در ادامه این گفت‌وگو، وزیر امور خارجه اروگوئه بر لزوم اعمال فشار سیاسی بر اسرائیل برای تسهیل امدادرسانی تأکید کرد. او با بیان اینکه اراده جهانی برای کمک وجود دارد، گفت:«بسیاری از کشورها می‌گویند که می‌خواهند کمک کنند، ولی ممنوعیت‌هایی وجود دارد که مانع رسیدن کمک‌های غذایی می‌شود. لذا مسأله مشکل اراده نیست، بلکه موضوع اصلی، ضرورت فشار سیاسی است.»

وی خاطرنشان کرد که سازمان ملل متحد باید نقش محوری در امدادرسانی داشته باشد، نه نهادهای خصوصی یا سازمان‌های غیردولتی:«سازمان ملل به خاطر نقش و مسئولیتش باید بتواند از طرف نیروهای مسلح اسرائیل، اجازه کمک به شهروندان غزه را به‌دست آورد.»

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار