دكتر منصور طاهري اناركي چهره برگزیده رشته مهندسی شیمی در هفتمین همایش چهرههای ماندگار در سال 87، تحقيقاتي را در زمينه محيط زيست و چگونگي به كارگيري انرژي خورشيد براي كاهش مصرف انرژي انجام داده است.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ دكتر منصور طاهري اناركي در سال 1315 چشم به جهان گشود. وي مدرك کارشناسی خود را در سال 1339 از دانشکده نفت آبادان گرفت و کارشناسی ارشد را در سال 1343 در رشته مهندسی شیمی در دانشگاه مهندسی CASE آمریکا گذراند و مدرك دکتراي مهندسی شیمی خود را در سال 1346 از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا- آمریکا گرفت.
وي در سال 1387 نيز به عنوان چهره برگزیده رشته مهندسی شیمی در هفتمین همایش چهره های ماندگار 1387 معرفي شد.
از افتخارات علمي دكتر طاهري مي توان به انتخاب ايشان به عنوان مهندس شيمي برجسته از طرف انجمن شيمي و مهندسي شيمي ايران در سال 1371 اشاره كرد.
علاوه بر اين به عنوان مدرس برجسته سال 70 از طرف دانشگاه شيراز انتخاب شد و از افتخارات ديگر ايشان دريافت جايزه آبادي از طرف وزير مسكن و شهرسازي در سال 1374 و جايزه دكتر ابتكار از طرف فرهنگستان علوم در سال 1381 است.
دكتر طاهري در كنار فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي، مدتي مسئوليت رياست بخش مهندسي شيمي دانشگاه شيراز را به عهده داشته و همچنين عضو هيئت مميزه دانشگاه و نيز عضو هيئت تحريريه مجله علوم و تكنولوژي اين دانشگاه بوده اند.
وي همچنين مشاوره پروژه سيلوي اكبر آباد و محيط زيست كارخانجات سيمان فارس را بر عهده داشته و اداره كل محيط زيست استان فارس را عهده دار بوده است.
دكتر طاهري در زمینههای زيست محيطي فعاليت هاي بسياري داشته و در زمينه هاي آلودگی هوا، پدیده های انتقال و بخصوص دستگاههای کنترل آلودگی هوا از قبیل شویندههای فیلترهای الکتریکی و فیلترهای کیسهای و استفاده از انرژی خورشیدی براي کاهش مصرف انرژی تحقيقاتي را داشته است.
تاليف کتاب «مهندسی محیط تاسیسات گرمایشى و سرمایشى» و «كنترل آلودگى هوا» و بیش از 40 مقاله علمی در مجلات معتبر بینالمللی از فعاليت هاي مهم اين چهره ماندگار كشور در زمينه پژوهش زيست محيطي است. وي در زمينه شناخت ذرات میكروسكپى و كنترل آنها نيز فعاليت هاي تحقيقتي بسياري را داشته است.
طاهري: توسعه تحصيلات تكميلي لازمه توسعه فعاليت هاي علمي كشور است
دكتر منصور طاهري اناركي به توسعه تحصيلات تكميلي بسيار معتقد است و مي گويد: اختصاص اعتبارات بیشتر به توسعه دورههای تحصیلات تکمیلی و تلاش بیشتر در خصوص فرهنگ سازی و الگوسازی نخبگان در دانشگاهها و فراهم کردن امکان استمرار تدریس اساتید در دانشگاهها بدون دغدغه و بازنشستگی از جمله ضرورتهای توسعه فعالیتهای علمی در کشور است.
اين چهره برگزیده رشته مهندسی شیمی، انجام تحقيقات را امري ضروري براي محققان كشور مي داند و مي گويد: بايد زمينه ها و امكانات براي تحقيقات و پژوهش هاي محققان فراهم شود.
شورای شهر انارک طی مصوبه ای خیابان بازار اين شهر را به خیابان «دکتر منصور طاهری انارکی» تغییر نام داد و در همین راستا خانواده طاهری نیز منزل پدری خود را واقع در خیابان مکارم برای استقرار موزه انارک اهدا كردند.