عضو مجمع عالی حکمت اسلامی گفت: عرفان ناب، چه در بعد تشیع و چه در بعد تسنن ریشه در ولایت دارد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، حجت الاسلام حسن رمضانی ديروز در نخستین همایش ملی «بررسی تاريخ عرفان و تصوف شيعی» که در دانشگاه آزاد یاسوج برگزار شد، گفت: بزرگان عرفانی ما هر چند که در میان اهل سنت بودند و از آنها به بزرگی یاد می شد، ولی خودشان را از اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و بزرگان امامیه جدا ندانستند و اگر هم به جایی رسیده اند با تکیه بر ولایت محمد و آل محمد بوده است.
عضو مجمع عالی حکمت اسلامی، عرفان را راهی برای انسان شدن و به مقام انسانیت دست یافتن دانست و گفت: میان عرفان نظری و عملی تفاوت های زیادی وجود دارد و در حقیقت عرفان عملی و همان طی طریق انسان برای رسیدن به معرفت خدا بر عرفان نظری تقدم دارد و عارف حقیقی در هر مرحله ای حجابی را از حجاب ها ی خود دور می اندازد و در نهایت به حق می رسد.
وی اهل معرفت اهل تسنن و تشیع را از عاشقان ولایت دانست و با اشاره به فتوحات محی الدین عربی گفت: ابن عربی بعد از پیامبر اکرم(ص) که وی را نخستین لایق فیض وجود می داند، علی ابن ابیطالب را به عنوان نزدیک ترین شخص به پیامبر معرفی می کند و او را مقدم بر انبیاء دیگر می شمرد.
رمضانی، عرفان حقیقی و اصیل از نظر اسلام و تشیع را معرفتی دانست که ریشه در سنت نبوی و سیره علوی دارد.
وی به شاخصه های عرفان حقیقی و ناب اشاره کرد و گفت: عرفان ناب، چه در بعد تسنن و چه در بعد تشیع، ریشه در ولایت دارد.
لازم به ذکر است، همايش ملی «بررسی تاريخ عرفان و تصوف شيعی» كه از صبح ديروز در دانشگاه آزاد یاسوج برگزار شده تا امروز ادامه دارد.