شهید مطهری در مسائل اجتماعی درخشش ویژه داشت
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، حجت الاسلام معمار منتظرین شب گذشته در مراسم بزرگداشت شهید مطهری در دانشگاه یزد که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه برگزار شد، تصریح کرد: معلم واقعی کسی است که صاحب روح علمی باشد و هیچ گاه از مطالعه احساس خستگی نکنند و شهید مطهری نیز در حد اعلا این روحیه را داشت و تا اواخر عمر خود مطالعه داشت و می گفت عالم واقعی کسی نیست که زیاد چیزی بداند؛ بلکه کسی است که دائما عطش یادگیری در او وجود داشته باشد.
وی افزود: شهید مطهری قبل از اینکه به عنوان یک فیلسوف و یک فقیه مطرح باشد یک مرزبان عقیده و اندیشه در جامعه بود و به طور معمول کسی که این وظیفه را بر عهده دارد باید دائم مراقب باشد که دشمن در چه حوزه ای قصد ورود دارد؛ بنابراین ایشان دقیق این مسائل را دنبال می کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: شهید مطهری هرگز فلسفه غرب را نخواند، اما به دلیل اینکه در فلسفه اسلامی اجتهاد داشت به خوبی فلسفه غرب را نقد منصفانه می کرد و نحوه مواجهه با آن نیز عالمانه بود، به نحوی که آنها را نه کامل رد می کردند و نه کامل تایید؛ بنابراین نقد را ظاهر کردن محاسن در کنار معایب می دانستند و مراعات داشتند.
منتظرین ادامه داد: شهید مطهری پایه ای برابر فعالیت های علمی در دانشگاه بودند که توانستند مسائل اسلامی را با عمق کامل دریافت و در این باب دست به قلم شوند که مبنای آنها نیز پاسخگویی به سوالات نسل جوان بود.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اساس و اصول کتب شهید مطهری گفت: سه دوره از کتاب های استاد مطهری حاصل عمر فکری ایشان بود که شامل آشنایی با جهان بینی اسلامی، آشنایی با علوم اسلامی و اصول فلسفه و روش رئالیسم است که تمامی آثار وی مقدمه ای است برای اینکه بتوانیم از این سه دوره بهره ببریم.
منتظرین خاطرنشان کرد: شهید مطهری استاد جامعه شناسی بود، به نحوی که در سه بخش فکری، اخلاقی و عملی جامعیت داشت و هیچ بخشی مانع تجلی بخش دیگر نبود و خود وی نیز از نظر اخلاقی و عاطفی فردی عاطفی وارسته بودند و این ها مقدمه ای شد که در مسائل اجتماعی نیز درخشش ویژه ای داشته باشند.