آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۹۰۰۲
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

میانگین بروز بیماری هیپوتیروئید در نوزادان یک در 1000 تولد زنده در کشور است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آمار بیماری کم کاری تیروئید در نوزادان در کشور نسبت به آمار جهانی افزایش یافته است، گفت: میانگین بروز بیماری هیپوتیروئید در نوزادان یک در 1000 تولد زنده در کشور است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رضا سعیدی امروز در نشست خبری هفته هیپوتیروئید در بیان علت این بیماری تصریح کرد: علت اصلی بروز این بیماری در نوزادان ناشناخته است ولی کمبود ید و ازدواج های فامیلی  از عوامل موثر به شمار می روند.
 
وی در ادامه افزود: علائمی که در نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید ودر ابتدای دوران نوزادی دیده می شود شامل زردی طول کشیده، تورم در صورت و بدن، کاهش حرارت بدن، یبوست، کم تحرکی، اضافه وزن و بی اشتهایی است که در صورت عدم درمان عوارضی چون عقب ماندگی ذهنی تا پایان عمر به همراه خواهد داشت.
 
95درصد علایم کم کاری تیروئید در نوزادان پنهان است
 
سعیدی اظهار کرد: 95درصد علایم کم کاری تیروئید در نوزادان پنهان است و در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود علاوه بر جسم عوارض جبران ناپذیری بر رشد و تکامل مغز و اعصاب نوزادان نیز خواهد گذاشت در نتیجه نوزاد به عقب ماندگی ذهنی، کاهش شنوایی و کوتاهی قد دچار می شود.
 
وی با اشاره به اینکه علایم این بیماری با گذشت زمان خود را نشان می دهد و از طرفی در صورت عدم تشخیص زودرس و شروع درمان به موقع خطرات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت اذعان کرد: به منظور جلوگیری از بروز عوارض ، غربالگری نوزادان در سنین سه تا پنج سال بعد از تولد از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که درمان به موقع و صحیح از بروز عوارض جدی جلوگیری می کند.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه افزود: مادرانی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند در دوران بارداری نباید مصرف قرص را ترک کنند چرا که 25 تا 30 درصد هورمون از طریق جفت وارد بدن نوزاد می شود.
 
سعیدی تصریح کرد: در جهان از هر 5000 نوزاد در جهان یک مورد و در ایران از هر 1000 نوزاد یک مورد دچار کم کاری تیروئید هستند و به همین منظور سالیانه 100 هزار مورد غربالگری صورت می گیرد.
 
وی در پایان از اجرایی شدن طرح غربالگری Pku در شش ماه اول سال جاری خبر داد و گفت: از اوایل تیر ماه این طرح به مراکز ابلاغ می شود. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار