آخرین اخبار:
کد خبر:۲۰۷۳۶۰

تعهد و دلسوزی در تولید ملی؛ عرق ملی در مصرف

عرق ملی در مصرف؛ اين مجاهده بزرگ نيازمند فرهنگ سازي و عزم ملي است كه طرف اصلي آن مصرف كنندگان هستند، ولي توليد كنندگان هم بايد در ارتقاي كيفيت كالاها بكوشند.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»- حسین رجبی؛ اين مجاهده نيازمند ذره اي تعهد و دلسوزي در توليد و جرعه اي عرق ملي در مصرف است و مصرف كالاهاي داخلي از مجاهدت هاي ضروري در سال جهاد اقتصادي است.

تعيين اين موضوع (مصرف كالاهاي داخلي) به عنوان مجاهدت و جهاد، بي ارتباط با مقابله با دشمن نيست چون جهاد اقتصادي اصولاً با جهت مقابله با برنامه ريزي و تلاش دشمن در ميدان اقتصادي است.

در خاطرات وزير بازرگاني دولت اصلاحات هم نقل شده بود كه وقتي در دوره وزارت در حال ارائه گزارش به حضرت آقا بودم، ايشان فرمودند: «اسم واردات را كه مي آوريد من  بند دلم مي لرزد!» وي مي گويد من هيچ وقت اين جمله آقا را فراموش نمي كنم.

هر چند نيازهاي متعدد جوامع بشري باعث شده است كه كشورها هم صادرات و هم واردات داشته باشند، ولي كشور موفق كشوري است كه تراز تجاري اش مثبت باشد؛ يعني صادرات كالاهايش از واردات بيشتر باشد. البته اگر تراز منفي هم داشته باشيم ولي به جاي واردات كالاهاي مصرفي، كالاها و دستگاه هاي مورد نياز براي ساخت كارخانه ها  را وارد كنيم مشكل ساز نيست ولي در عمل اگر كشوري 20 هزار دلار واردات مصرفي داشته باشد، يك شغل در خارج ايجاد و يك كارگر داخلي را بيكار  كرده است.

پس خريد از داخل يعني ايجاد شغل براي كارگر داخلي. اما عقل اقتصادي حكم مي كند كه مصرف كننده كالاي مرغوب، ارزان و بادوام تر را ترجيح دهد كه متاسفانه كالاهي ايراني در بسياري موارد، قادر به رقابت با كالاهاي خارجي نيستند و مشتري به ناچار از كالاهاي خارجي استفاده مي كند عده اي هم متاسفانه استفاده از كالاهاي خارجي را براي خود يك ارزش فرض كرده و به آن افتخار مي كنند.

به نظر مي رسد كشوري كه بنا دارد در آينده نزديك انسان به فضا بفرستد و علي رغم دشمني ها به چرخه كامل سوخت هسته اي دست يافته است، در سلول هاي بنيادي جزو 10 كشور برتر دنياست، در فناوري هاي نظامي و نانو تكنولوژي و در سرعت رشد علم چند برابر از ميانگين جهاني جلوتر است، مشكل علمي و تخصصي ندارد، پس اشكال از جاي ديگري است.

مشكل اينجاست كه توليد كننده داخلي تعهد و وجدان كاري لازم براي توليد كالاي مرغوب، زيبا و ازران را ندارد عدم وجود فضاي رقابتي در توليد و بي انگيزگي توليد كنندگان در اين مهم و همچنين شناسايي نشدن مزيت ها و اولويت هاي توليد، باعث شده تا به كيفيت كالاها همچنان پايين بماند.
 
از ابتداي امسال فرياد همه بلند شده است كه به داد توليد برسيد كه با افزايش قيمت انرژي توليد مختل خواهد شد يكي نيست به اين افراد بگويد در همين همسايگي ما، كشور تركيه، انرژي چند برابر گرانتر از كشور ماست، چرا ترك ها در صادرات بسيار ي از كالاها از ما جلوترند؟

و آخر اينكه به هر حال طبق سخنان حضرت آقا، امروز بر هر ايراني لازم است خريد كالاي ايراني را بر نمونه خارجي آن ترجيح دهد. در عين حال خود ايشان فرمودند كه كالاهاي ايراني هم بايد از مرغوبيت، اتقان و زيبايي لازم برخوردار باشند.

اين مجاهده بزرگ نيازمند فرهنگ سازي و عزم ملي است كه طرف اصلي آن مصرف كنندگان هستند، ولي توليد كنندگان هم بايد در ارتقاي كيفيت كالاها بكوشند.

و اين مجاهده نيازمند ذره اي تعهد و دلسوزي در توليد و جرعه اي عرق ملي در مصرف است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار