به گزارش خبرنگار« خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله حسن عالمی دیروز در هشتمین اجلاس سراسری خبرگزاری فارس در خصوص وظایف اصیل خبرنگار اظهار داشت: خبرنگار بایستی خبر را عالمانه به دیگران عرضه کند و خبرگزاری فی نفسه باید به گونه ای باشد که مردم به او اعتماد کنند.
وی افزود: خبرگزاری باید به نوعی زندگی سالمی داشته باشد و یا به عبارتی از او یک شخصیت مورد اعتماد در اذهان عمومی ایجاد کند که این مطلب ریشه قرآنی دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: حقیقت و جوهره یک خبرگزاری باید به گونه ای باشد که با اطلاع رسانی گذشته را طوری برای دیگران حکایت کند که آنان از گذشته به بهترین وجه برای زندگی آینده بهره بگیرند.
وی در ادامه بیان کرد: کسی که در میان مردم مراوده دارد بایستی رفتار عادلانه داشته باشد، برای مردم سخن بگوید، حقایق گذشته را حکایت کند و در نقل خبر خلاف واقع ساطع نشود.
نماینده ولی فقیه دروزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نگاه دین به امر مهم خبررسانی تاکید کرد: خط روشن خبرگزاری ها این است که به آنچه که وعده می دهد خلف وعده نکند وبا این کار مروت او کامل می شود.
پیام و محتوای رسانه های غربی براساس منافع شخصی، استعمار و استثمار است
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه پیام و محتوای خبر باید براساس ارزش های اخلاقی و دین و مذهب باشد گفت: پیام و محتوای رسانه های غربی فاقد این دو اصل است و بر اساس منافع شخصی، استعمار و استثمارقرار گرفته است.
علوی خبرگزاری ها را قدرتمندترین ابزار در فرهنگسازی و انتقال فرهنگ دانست و بیان داشت: آنچه که رعایت آن در اطلاع رسانی مهم است حفظ پیام و محتوای خبر است که این دو مورد باید براساس ارزش های اخلاقی و دین و مذعب قرار گیرد که فضای رسانه ای غرب فاقد این دو اصل است.
وی اظهار کرد: رسانه های غربی به دنبال منافع شخصی و اسستعمار و استثمار هستند.
علوی علت عدم وجود نشاط خبری در غرب را جدایی فضای رسانه ای از دین دانست و به همین علت است که مبدا و مقصد مسیر خود را نمی دانند و دچار افسردگی در این راه می شوند بنابراین اگر فضائل و زیبایی دین را به درستی منتقل کنیم مطمئنا اخبار مورد قبول عموم مردم واقع می شود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی رسانه ها را بهترین روش جهت فرهنگسازی در راستای نهادینه کردن سبک زندگی ایرانیان براساس سیره پیام اکرم(ص) و اهل بیت (ع) عنوان کرد و گفت: اگر خبرگزاری ها ونیز ذیگر رسانه ها نسبت به این مهم اقدام جدی داشته باشند می توانند در پیام و محتوای خبر نسبت به رسانه های غربی غالب باشند مشروط بر اینکه ارزش های اخلاقی را رعایت کنند.
خبرنگار سرباز خط مقدم در جنگ رسانه ای است
در ادامه امیر تارخ فرمانده قرارگاه عملیاتی شمال شرق کشور اذعان کرد: سطح بینش و دانایی ایران اسلامی نسبت به دگیر کشور ها قابل قیاس نیست و این دانایی مرهون خبرگزاری ها و دیگر رسانه ها است.
وی خاطر نشان کرد: امروز مردم دنیا به خوبی می دانند که خبرگزاری در ساماندهی خواسته هایشان در اذهان جامعه و خبرنگار بعنوان سرباز خط مقدم جنگ نرم رسانه ای نقش اساسی را بازی می کند.
تارخ در پایان تاکید کرد: در خبررسانی باید اخلاق را مد نظر قرار دهیم در غیر این صورت خبرگزاری هایی چون BBCو امثال ان نسبت به خبرگزاری های خودی غالب می شوند.