به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، همایش «رهروان کوثر» مقارن با ایام سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و پیرو فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در مورد سبک زندگی، با موضوع «رسالت زنان در سبک زندگی انقلابی» در تالار اجتماعات فرهنگسرای انقلاب اسلامی مشهد مقدس برگزار شد.
در این همایش خانواده های شهیدان از جمله شهید احمدی روشن، کامیاب، عبدالله ضابط و ولی الله چراغچی در سخنانی با نگاهی به سیره شهدا به تبیین سبک زندگی انقلابی پرداختند.
رحیم احمدی روشن، پدر شهید مصطفی احمدی روشن در جمع خانواده های معظم شهدا با بیان اینکه زنان ما شیرمردانی در این مرز و بوم پرورش دادند که با شجاعت و دلاورمردی خود اهداف استکبار جهانی را همواره نابود کرده اند، گفت: فرزندان شما چه آنهایی که زنده ماندند و در راه انقلاب گام برداشتند و چه کسانی که با خون خود عهدنامه شهادت را امضا کردند، همواره مایه افتخار ایران و ایرانیان هستند و باعث سربلندی ایران اسلامی شده اند.
احمدی روشن با بیان اینکه ملتی بزرگوارتر، شهیدپرور و صبورتر از ایران سراغ ندارم، بیان داشت: اگر کسی قدر این ملت را دانست مورد لطف خداست؛ در غیر این صورت خیانت کرده است و خدا نیز او را نخواهد بخشید.
وی به امتحان های الهی در هر زمینه ای اشاره کرد و افزود: جنگ و شهادت فرزندان، نمونه ای از امتحانات و آزمون های الهی است که بسیاری از خواهران ما در آن سربلند بیرون آمده و الگویی برای دیگر زنان شدند.
این پدر شهید خاطرنشان کرد: در هیچ لحظه ای از عمرم حاضر به جدایی از مصطفی نبودم، حتی اگر در برابر آن دنیا را پاداش می گرفتم؛ اما شهادت گویی دهانم را مهر کرد.
احمدی روشن کمترین عامل موفقیت مصطفی را ولایتمداری دانست و افزود: همانطور که می دانید مهر و عاطفه چندین زن چون خواهر، فرزند، همسر و مادر پشتیبان خوشبختی یک مرد است و مصطفی از این قاعده مستثنی نبود. او مادری مهربان و با گذشت داشت که در همه مراحل یار و یاورش بود و همانطور که شاهد بودید در روز تشییع جنازه مصطفی هم هنوز از او حمایت می کرد؛ به طوری که در جمع شرکت کنندگان قاطعانه بیان کرد: «مصطفی احمدی روشن وابسته به هیچ خط و حزبی نبود و فقط پیرو ولایت بود،که به این مقام نایل شد.
وی با تعریف خوابی قبل از شهادت احمدی روشن گفت: حدود دو سال پیش خواب دیدم که کمرم شکست نمی دانستم معنی آن چیست؟ همیشه در فکر آن بودم که بعد این خواب با شهادت مصطفی برایم مسلم شد. پسرم ستونی برای ما بود.
پدر شهید احمدی روشن با بیان اینکه مصطفی به پشتوانه خداوند و مادر و همسرش توانست برای جمهوری اسلامی جهادگونه کار کند به تعلیق سایت هسته ای در زمان خاتمی اشاره و تصریح کرد: با تعلیق این سایت ها آثاز یاس و ناامیدی در چهره مصطفی دیده می شد؛ اما با راه اندازی مجدد آن مصطفی جان دوباره گرفت.
وی افزود: حضرت زهرا (س) با توجه به فعالیت های خانه در امور اجتماعی هم حضور داشت و در احقاق حق به موقع در جامعه حضور می یافت.
احمدی روشن گفت: زنان ما نیز در عرصه علمی به دهان استکبار مشت زدند و اگر گذشت مادران این مرزو بوم نبود، اکنون ایران در این نقطه به سرافرازی نرسیده بود.
وظیفه اصلی زن در زندگی به سبک انقلابی -اسلامی اقامه پرچم توحید است
مرضیه احمدی روشن،خواهر شهید مصطفی احمدی روشن نیز در این مراسم با بیان اینکه زن باید وظیفه اصلی خود را اقامه پرچم توحید بداند، گفت: برای این مهم نیازمند توجه به الگوهای دینی و اسلامی در جامعه مهدوی هستیم.
وی تصریح کرد: اگر زن این اولویت ها را در نظر داشته باشد، همه کارها و برنامه های خود را براساس اقامه پرچم توحید برنامه ریزی می کند و سطح فکر خود را از اهداف ریز حیات مادی و خرد رها کرده و به سطح کلان و سترگ می رساند.
خواهر شهید احمدی روشن خاطرنشان کرد: اصلی ترین موضوع فکر یک زن باید موضوعات توسعه نظام در شوهرداری، تربیت فرزند، درس خواندن باشد، پشتیبان ولایت فقیه باشد، تولی داشته باشد و به این طریق است شکل زندگی متفاوت می شود که مصداق آن را در جنگ دیدیم.
وی به زمانی اشاره کرد که زنان ما همه برنامه ها و حرکاتشان در مسیر جریان جنگ شکل می گرفت. در این زمان حتی اموال و زینت آلات خودشان را محور جبهه حق صرف می کردند؛ بنابراین امروز نیز باید این شکل تفکر زندگی را نهادینه کنیم و آن را به شکل مدل و فرهنگ به بانوان عرضه کنیم.
مرضیه احمدی روشن ادامه داد: زن مسلمان ایرانی به جای اینکه به مسائل مصرفی و تجملی فکر کند، باید تفکر کند که چه سهمی در بالا بردن قدرت اسلام و نظام اسلامی در جهان می تواند داشته باشد.
وی با بیان اینکه بانوان در هر شرایطی می توانند به گسترش فرهنگ و نظام اسلامی کمک کنند، بیان داشت: لازم است زنان ما با شناخت قدرت بزرگ خدادادی خود و مدیریت و به کارگیری این قدرت همراه با عقلانیت در راستای نظام مهدوی به توسعه این فرهنگ ناب کمک کنند.
خواهر شهید احمدی روشن حضرت زهرا (س) را مصداقی از این نمونه زنان عنوان کرد و افزود: ایشان با شناخت دقیق از موقعیت زمان و مکان در هر شرایطی، متناسب با آن شرایط و با قدرت زنانگی خود به دفاع از اسلام و ولایت می پرداختند.
وی بر ساختارسازی از واقعیت هایی که در خلقت قرار داده شده برای استفاده صحیح تاکید کرد و گفت: واقعیت هایی در خلقت بنا شده است که شکل موجود و فعلی آنها مردانه است و از زنان هم خواسته می شود در همین ساختارها حضور پیدا کنند؛ بنابراین چالش های زیادی برای آنها پیدا می شود.
احمدی روشن تصریح کرد: زنان در درجه اول قدرت عاطفه خود را بشناسند و سیاست یا تدبیر به خرج دادن این عاطفه را بدست آورند و آن را در هر موضوعی خرج نکنند؛ چرا که زن مظهر هنر و سیاست است.
اهل بصیرت در همه زمینه های زندگی در چارچوب و محدوده دین حرکت و عمل می کنند
همچنین در این مراسم حسن پور، همسر شهید عبدالله ضابط، مسئول تفحص سیره شهدا با تاکید بر اینکه زن منتظر در جامعه مهدوی چشم و گوش خود را به دغدغه های رهبرش می سپارد، به تبیین ویژگی های اهل بصیرت پرداخت و افزود: چندسالی است که مقام معظم رهبری بر بصیرت تاکید دارند که از مهمترین ویژگی آنان حرکت در چارچوب و محدوده دین در همه زمینه های زندگی است؛ به طوری که عمل آنان با کلام الله منافاتی نداشته باشد.
وی انجام به وظیفه شرعی و ملی خود به اقتضای زمان را دومین ویژگی اهل بصیرت بیان کرد و افزود: اهل بصیرت همواره با اهل فن و شرع در خصوص انجام تکالیف الهی و ملی خود مشورت می کنند، همانند شهدا که هنگام جنگ به فرمان امام خمینی (ره) که جنگ در رأس است، از بسیاری از فرصت های شغلی و تحصیلی خود گذشتند.
همسر شهید ضابط با اشاره به شباهت جنگ احزاب و جنگی که دشمن با سپاه فراوانش برای ایران فراهم ساخته است، تاکید کرد: مردم ایران در این جنگ مانند داستان طالوت و جالوت نشوند، آنقدر سرگرم زیبایی هایی که برایتان فراهم می شود، نباشید که از هدف نهایی غفلت بورزید.
وی خاطرنشان کرد: از نعمت های خدادادی به اندازه نیازتان بهره برید؛ چرا که استفاده بیش از حد آن مانع تفکر، بصیرت و مبارزه آگاهانه با ترفند ها و توطئه های دشمن می شود.
شهید چراغچی برای حضور در جنگ از ادامه تحصیل سرباز زد
تهمینه عرفانیان، همسر شهید ولی الله چراغچی نیز با قرائت بخشی از وصیتنامه این شهید به تبیین سه رویکرد مهم بصیرت، ولایتمداری و اخلاص پرداخت و گفت: وقتی پای معنویت در میان باشد مادیات کنار گذاشته می شود و ولایتمداری شهید چراغچی به حدی بود که به دستور امام که «جنگ در راس است»از ادامه تحصیل و فرصت های شغلی آینده سرباز زدند.
عرفانیان با بیان اینکه اسلام با گذشت 1400 سال همواره زنده و جاری است، بیان کرد: اینکه امروز عده ای با بیان این مطلب که اسلام مربوط به 1400 سال قبل است، قصد فرار از انجام وظایف و تکالیف الهی را دارند، اشتباه است؛ چرا که با گذشت 1400 سال از اسلام همواره مفاهیم واژه هایی چون راستگویی و شجاعت تغییر نکرده و تنها اسباب و علل پردازش به مدل نوین تغییر یافته است.
همسر شهید چراغچی خاطرنشان کرد: زنان در طول تاریخ نقش تاثیرگذاری در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی داشته اند و این نقش تاثیرگذار بیانگر این است که باید به رسالت زن حتی اگر در خانه مشغول تربیت فرزندان و همسرداری است، توجه شود، ارتقای سطح فرهنگ منوط به اشتغال و حضور بانوان در جامعه نیست.