به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، صبح امروز سومین همایش ملی بزرگداشت سهروردی با محوریت «اخلاق کاربردی» با حضور جمعی از اساتید فلسفه کشور در دانشگاه زنجان برگزار شد.
دبیر علمی سومین همایش ملی بزرگداشت سهروردی با بیان اینکه اخلاق کاربردی، یکی از شاخههای فلسفه اخلاق است که به بحث و بررسی عقلی در مورد معضلات و مسائل اخلاقی در یک حوزه و رشته خاص میپردازد، اظهار کرد: فلسفه اخلاق به دو بخش فرا اخلاق و اخلاق هنجاری تقسیم میشود که اخلاق هنجاری نیز خود دو بخش نظریههای اخلاقی و اخلاق کاربردی را در برمیگیرد.
حسین اترک متذکر شد: نظریههای اخلاقی درصدد ارائه معیارهای کلی درستی و نادرستی اعمال و تعیین بایدها و نبایدها به طورعام هستند، ولی اخلاق کاربردی، این نظریههای کلی را در حوزه خاصی به کار میبندد تا معضلات و مشکلات اخلاقی موجود در آن حوزه را حل و فصل کند.
دبیر علمی سومین همایش ملی بزرگداشت سهروردی ادامه داد: اخلاق کاربردی حوزه گستردهای از علوم و فنون همچون سیاست، اقتصاد، تجارت، پزشکی، آموزش، پژوهش، کامپیوتر، مهندسی، محیط زیست را شامل میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: شکی نیست که اخلاق کاربردی، از جمله کاربردیترین شاخههای علوم انسان است که اهمیت فراوانی داشته و بذل توجه بیشتری را از سوی پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و جوامع علمی میطلبد. به همین دلیل، دانشگاه زنجان به همت اعضای گروه فلسفه دانشگاه، پس از آن که دومین همایش ملی سهروردی را با موضوع «نظریههای اخلاقی» برگزار کرد، سومین کنگره سالانه خود را به موضوع «اخلاق کاربردی» اختصاص داده است.
اترک به اهداف اصلی برگزاری سومین همایش ملی بزرگداشت سهروردی پرداخت و گفت: این همایش با این هدف برگزار میشود که مشکلات و معضلات اخلاقی در حوزههای مختلف علوم و فنون را به بحث و بررسی علمی اساتید، محققان و پژوهشگران قرار دهد و پاسخهای درست و کافی به آن مسائل بدهد.
این مدرس دانشگاه زنجان در پایان یادآور شد: مقالات رسیده به دبیرخانه همایش پس از ارزیابی علمی و گزینش از سوی داوران، در بخشهای معناشناسی، اخلاق پزشکی، اخلاق محیط زیست، اخلاق تربیت، اخلاق و سیاست، اخلاق و هنر، اخلاق حرفهای، اخلاق و موضوعات متفرقه برای ارائه در سومین همایش ملی بزرگداشت سهروردی تنظیم شده است.
لازم به ذکر است، در طول این همایش 12 مقاله توسط منتخبان ارائه شد.